facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Aloe Vera - Utilizari traditionale in intreaga lume

Sanatate

Nu este niciun secret faptul ca Aloe Vera este una dintre cele mai populare plante din lume la ora actuala.
De mii de ani, a fost cultivata pentru o multime de utlizari - de la sanatatea orala, beneficii pentru piele si chiar pentru suplimentarea dietei.

Există o mulțime de substanțe nutritive și potențiale beneficii pentru sănătate în această plantă ușor de întreținut: "peste 200 de substanțe diferite biologic active."

aloe vera

Aloe Vera în Egipt

Egiptenii au prețuit planta de peste 6000 de ani. Una dintre primele mențiuni de aloe vera apare în Papirusul Ebers în anul 1550 î.H., si prezinta 12 formule pentru utilizarea terapeutica a plantei de aloe vera. S-a dovedit atât de utila ca, la un moment dat, era cunoscuta sub numele de "Planta Nemuririi". Oamenii chiar daruiau aloe vera sub forma de cadou de inmormantare pentru faraonii decedati. Se crede că regina Nefertiti și Cleopatra au folosit, de asemenea, aloe vera in cosmetica. Mai exista indicii că planta a fost chiar folosita pentru a "trata" tuberculoza. Egiptenii antici nu au fost singurii care au avut o lunga istorie de folosire a plantei aloe vera.

Aloe Vera în India

Încă din anul 600 Î.H., există dovezi ale comercianților arabi care au adus aloe vera (pe care o numeau "Crinul deșertului") în India. Arabii separau deja gelul interior și seva din coaja exterioară, chiar și măcinau frunzelor uscate, iar acest lucru a fost extrem de apreciat; de fapt, exista dovezi ca încă din secolul al XVII-lea East India Trading Company s-a bazat foarte mult pe aloe pentru valoarea sa comercială. Mergand de-a lungul istoriei, gasim raspunsul lui Mahatma Gandhi, una dintre marile figuri religioase din India, la întrebarea cum si-a pastrat puterea în timp ce postea: "Mă întrebați care au fost forțele secrete care m-au susținut în timpul posturilor mele lungi. Ei bine, a fost credința mea de nezdruncinat în Dumnezeu, stilul meu de viață simplu și modest, si Aloe ale carei beneficii le-am descoperit la sosirea mea în Africa de Sud, la sfârșitul secolului al XXI-lea." Produsele din sucul de aloe sunt din ce în ce din ce în ce mai populare în India, cu multiple beneficii, inclusiv un conținut de vitamine și minerale ridicat, proprietati adaptogene, suport digestiv și de detoxifiere.

Aloe Vera în Grecia antică

Prima mențiune înregistrată de aloe în cultura greacă a fost făcută de către medicul Aulus Celsus care s-a concentrat exclusiv pe aloe ca purgativ. Alte mentionari se fac în textul "Plante grecesti" de Pedanios Dioscoride care specifica faptul ca seva, nu gelul, este agentul de vindecare și că cu cat mai amara seva, cu atat este mai eficienta. De asemenea, el ami face comentarii ca aloe vera induce somnul, curăță stomacul, are beneficii pentru pielii, opreste caderea parului si are mai multe alte beneficii. Savanți și doctori greci deopotrivă au continuat să confirme și să o utilizeze de-a lungul istoriei și chiar până în timpurile moderne.

Aloe Vera in Asia

Încă din anul 400 Î.H., planta de aloe vera si produsele de aloe prelucrate au fost comercializate în Asia. Prin 700-800 DC, lucrarea chinezeasca "Materia Medicas" a remarcat beneficiile sale medicale, referindu-se la planta ca "Lu-hui" (depozitul negru), din cauza gustului amar. De atunci, utilizarea de aloe a cuprins întreaga China, precum și întregul continent al Asiei. Un grup din Tokyo, Women’s Medical College, a efectuat unele dintre cercetările de referinta pentru lectina gasita in aloe vera ce ajuta la intarirea sistemul imunitar. Există chiar și o linie de iaurt foarte popular in Japonia care foloseste aloe ca unul dintre ingredientele sale cheie!

Alte denumiri de aloe din întreaga lume

Cu astfel de utilizări uimitoare, aloe vera a avut denumiri sugestive in întreaga lume, cum ar fi "vindecatorul tacut", "planta care arde", "Ghai Kunwar", "fierea elefantului", "planta medicament", "planta de prim ajutor". Și, în timp ce există o mulțime de alte specii de aloe, nici una nu este atât de mult utilizata ca aloe vera.

Viitorul Aloe Vera

Aloe continuă să crească în popularitate, tot mai multi de remediile naturale si beneficiile pentru sănătate prin îmbunătățirea nutriției. Cum tot mai multe și mai multe produse de aloe ajung pe piață, geluri, loțiuni, creme, sucuri și capsule, este mai ușor ca niciodată sa avem acces la beneficiile plantei de aloe vera. Si, pentru ca plantele de aloe sunt atât de ușor de întreținut, tot mai mulți oameni isi cresc propriile plante. Dar nu uitați, utilizați întotdeauna prudență atunci când consumati aloe in stare proaspătă. Anumite părți ale frunzei conțin compuși numiti aloina și latex de aloe care vor determina probabil o stare destul de severă de disconfort gastric.

Articole despre aloe vera