facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Inlocuieste cafeaua de dimineata cu un DUS RECE

Sanatate

Apă rece este la fel de energizanta.
Ține-te bine.

Nu vorbim despre vreme, insa un studiu recent a arătat că un duș rece poate reduce impactul unei boli și poate fi la fel de energizant ca o ceașcă de cafea tare.

Studiul efectuat în Olanda și publicat în revista Plos One a sugerat ca participantii care au incheiat dusul cald cu apa rece, s-au recuperat mai repede in urma bolilor și si s-au imbolnavit mai putin decat cei care au facut regulat dusuri calde.

dus rece

Constatarile susțin ideea că apa rece ca gheața are beneficii terapeutice si poate ajuta in revigorarea si recuperarea organismului.

In cazul cazul campionilor la tenis de la Wimbledon de anul acesta, se pare ca arma lor secreta a fost baile cu gheata, din moment de Andy Murray a publicat pe Instagram o poza in care si-a luat trofeul cu el in cada cu apa cu gheata.


Holding this bad boy makes the ice bath that little bit more bearable ??

O fotografie postată de Andy Murray (@andymurray) pe


Studiul a fost inspirat de popularitatea lui Wim Hof, un temerar olandez cunoscut sub numele de Iceman. Susținător al proprietăților curative ale apei rece ca gheața, Wim Hof este deținător de Guinness World Record pentru durată extremă de ședere în apa rece cu gheață timp de aproape două ore.Din 3000 de participanti la studiu, două treimi au ales să continue sa faca dușuri reci și au raportat că li s-a amplificat nivelul de energie la fel de mult ca atunci consumau o ceașcă de cafea tare.

Articole despre dus rece, bai reci, wim hof