facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dr. Paul C. Bragg - Apa ne poate salva viata (3)

Sanatate

Apa minerală – cea care asigură un profit constant industriei medicale, dar şi celor ce o ambalează în bidoanele de plastic (apropo, ce este mai scump ambalajul refolosibil sau apa?) este recomandată mai ales pentru conţinutul acesteia în aşa- numitele minerale fără de care viaţa noastră îşi pierde suportul şi sensul de a mai exista. Mineralele esenţiale trebuie asigurate din seminţe, fructe şi legume, ne recomandă dr. Paul Bragg, adică ele trebuie să provină dintr-o sursă organică. Apa minerală nu poate fi considerată "sursă organică" la fel cum este un măr sau o legumă proaspăt culeasă din grădină. Această confuzie asigură poziţia constantă în topul miliardarilor şi statutul de vedete ale burselor pentru firmele care comercializează această soluţie apoasă minerală.  Aceste elemente chimice se găsesc din abundenţă în solul sau straturile freatice peste care curge apa ce ne este atât de "generos" recomandată.
apa11

La începutul secolului al XIX-lea China s-a confruntat cu o secetă şi o foamete îngrozitoare, fapt ce a determinat oamenii săraci care nu mai aveau nici măcar rădăcini sau coajă de lemn să mănânce, să încălzească şi să consume... pământ! Tăiau felii groase de argilă minerală şi le încălzeau sperând că le va potoli foamea. Întrucât organismul lor nu putea să asimileze mineralele anorganice din sol, aceştia mureau în chinuri inimaginabile. De ce se întâmpla asta? Răspuns: deoarece organismul animal are un metabolism diferit de cel vegetal care poate absorbi şi asimila acest tip de minerale. Plantele transformă un element mineral anorganic, metalic într-o formă uşor asimilabilă de către celula animală (mişcare a electronilor sau de spin diferită în rezonanţă cu organismul viu,  de dimensiuni foarte mici – coloizi cu sarcină electrică – ceea ce îi ajută să se afle în suspensie şi nu dizolvaţi aşa cum sunt în soluţia apoasă pe care o cumpărăm). Un fermier american s-a gândit că ar fi o bună afacere să dea vacilor pulbere de calcar măcinat. A conceput nişte etichete frumoase pe care a scris "hrană minerală cu carbonat de calciu şi magneziu" şi a început să le vândă pentru corectarea deficitului de calciu şi pentru îmbunătăţirea concentraţiei acestuia în laptele vitelor. Deşi cutiile erau frumos ambalate, iar reclama era atrăgătoare, vacile au refuzat categoric să "consume" aşa ceva. Toţi fermierii care cumpăraseră cutiile cu astfel de minerale "năstruşnice" au păţit la fel. În scurt timp, a dispărut de pe piaţă, dar asta nu s-a întâmplat şi cu cele destinate oamenilor care au ochii, creierul şi  papilele gustative extrem de uşor de păcălit.

Mineralele canceroase

Zilele trecute, agenţia de ştiri Sky News informa publicul despre miile de persoane evacuate şi strămutate din mai multe sate din centrul Turciei din cauza mineralelor din sol care au produs o rată din ce în ce mai mare de cazuri de cancer. Fenomenul a fost observat încă din anii 80', dar nepăsarea şi indiferenţa oamenilor şi a autorităţilor au fost spulberate când s-a stabilit că este necesar un al treilea cimitir întrucât cele două existente erau ocupate la maximum de oamenii decedaţi din cauza cancerului. Cappadocia era de altfel intens vizitată de turişti străini din cauza grotelor şi a formelor carstice extrem de interesante şi deşi acestora li se spune mereu că nu sunt în pericol, ei evită din ce în ce mai mult zona aducătoare de moarte. Autorităţile intenţionează să demoleze toate locuinţele oamenilor şi să acopere toată zona sub un strat de cel puţin doi metri de pământ peste care să planteze flori, dar nu s-a luat încă nicio decizie. De ce nimeni nu s-a sesizat şi nu s-a luat până acum nicio decizie care să prevină tragedia lentă? Răspuns: Pentru că zona a fost deservită ani de zile de un singur medic şi o asistentă, iar aceştia au dat vina pe stilul de viaţă al oamenilor: "Stau toată ziua în cafenelele pline de fum..." au susţinut aceştia, iar o femeie care trebuia să îngrijească cinci copii afirma că are "mare încredere în Dumnezeu că va avea grijă de ei".  În realitate nici autorităţile şi nici Dumnezeu nu i-a apărat de indiferenţa păguboasă. Lipsa banilor, birocraţia şi instabilitatea guvernamentală au fost alţi factori care au dus la situaţia gravă existentă în această zonă a Turciei. Mineralele găsite vinovate de producerea cancerului sunt calciul, sodiul, potasiul, aluminiul aflate într-o rocă puternic absorbantă de apă numită "erionită" şi care era folosită de localnici la construcţia locuinţelor, dar şi pe post de filtre de... apă. Specialiştii nu s-au pus de acord cu privire la modul în care acest tip de roci zeolitice produc cancer, sigur este însă faptul că produce cancer nu numai la oameni, ci şi la animalele testate în laborator.

Sursa: www.informatiadeseverin.ro

Articole despre apa, Dr. Paul C. Bragg