facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

15 secunde pentru intarirea sistemului imunitar

Sanatate

Profesorul Serghei Bubnovskiy de la Moscova are o tehnica inovatoare care poate intari sistemul imunitar foarte simplu!
Acesta sustine ca înmuierea picioarelor într-o vas cu apa rece ca gheața timp de 10-15 secunde poate intari sistemul imunitar și il poate pregăti pentru lupta împotriva răcelilor și gripei!

De asemenea, un studiu din Anglia a constatat ca efectuarea dusurilor reci zi de zi duce la cresterea numarului de globule albe din sange, asta comparativ cu persoanele care au efectuat dusuri calde.


Cercetatorii de la Institutul de Cercetare Thrombosis din Marea Britanie au sugerat ca organismul încearcă să se încălzească în timpul și după un duș rece, accelerand metabolismul si activitatea sistemului imunitar, ceea ce conduce la producerea globulelor albe in sânge.

Potrivit unui studiu german, o baie ocazionala in timpul iernii în apă rece cauzează stres oxidativ, dar realizata în mod regulat, acesta conduce la un răspuns antioxidant adaptiv; cu alte cuvinte, organismul este mai capabil de a combate stresul oxidativ, în general, odată ce este obișnuit să înoate în apă rece.

Tehnica bailor reci la picioare

Se toarnă apă rece într-o cadă de baie sau lighean, apoi se adauga gheață si se scufunda picioarele timp de 10-15 secunde. Repetând această metodă în fiecare noapte înainte de a merge la culcare, va puteti întari rapid sistemul imunitar.

Metoda este deosebit de benefica pentru persoanele cu un sistem imunitar slab - în acest caz, se înmoaie picioarele în apă rece ca gheața la fiecare 4 ore.

Articole despre bai reci, sistemul imunitar