facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Suprimarea emotiilor si problemele de sanatate

Spiritualitate

 

Adevărata cauză a bolilor

Există mai multe motive pentru care cei mai mulți oameni par să se îmbolnăveasca în lumea moderna - diete sărace, supradoza de zahăr, comoditatea fast-food-ul, lipsa de exercitiu fizic, suprasolicitarea, stresul, fumatul, consumul de alcool, poluarea aerului, etc. - dar, în ultimii ani, în urma unor cercetari ample, Centrul de control al Bolilor din Statele Unite a publicat estimarea că aproximativ 85% dintre boli sunt bazate pe emoții.

Aceasta cercetare sugereaza ca pe termen lung, suprimarea sau evitarea răspunsurilor noastre instinctive emoționale la provocările vieții ne afectează în mod negativ sănătatea. Altfel spus, atunci când o emoție este declanșată în noi, eliberând o biochimie naturală în corp, iar noi ne permitem să simțim pe deplin emoția, ea împreună procesele chimice asociate traverseaza prin corp, de obicei destul de repede, fără a lăsa reziduuri.

suprimarea emotiilor

Dar atunci când s-au declanșat emoțiile, iar noi ne închidem, suprimam sau evitam experiența și adevăratele noastre sentimente, rezultatul este foarte diferit. Substanțele chimice asociate cu emoția rămân în fluxul nostru sanguin și, ulterior, reziduul este stocat în interiorul corpului nostru. De-a lungul timpului, în cazul în care boala se instaleaza, cel mai probabil va fi în aceste locuri unde sunt depozitate reziduurile chimice.

Numeroși doctori si oameni de știință au studiat pentru a veni in sprijinul acestei cercetari. Cercetatorul Candace B. Pert, Ph.D., în special, a arătat că suprimarea emotiilor poate duce la blocarea receptorilor celulari specifici din corp.

Aceste blocari pot apoi compromite comunicarile normale între celule, afectând multe functii ale corpului, slabind raspunsurile imune normale, ducand astfel la aparitia bolii.

Corpul tau este capabil sa se vindece singur

Pe de altă parte, atunci când le permitem sentimentelor și emoțiilor noastre să curgă în mod natural, receptorii celulari se deschid și rămână neblocati, capabili să mențină o sănătate bună. Corpul noastru știe foarte bine cum să se vindece, el face asta tot timpul, iar când vom coopera conștient cu el, rezultatele de vindecare pot fi cu adevărat extraordinare.

Suntem foarte recunoscători pentru munca doctorului Deepak Chopra care a adunat sute, și, ulterior, mii, de studii de caz cu oameni care s-au vindecat în mod natural.

Acești oameni au avut doar două lucruri în comun. În primul rând, printr-o gratie a lui Dumnezeu sau printr-un eveniment spontan au avut acces și s-au abandonat complet în acea înțelepciune infinită din interior, geniul înnăscut care determină părul să crească, ochii să strălucească și inima să bată.

Pe de altă parte, ei au reușit să acceseze amintiri celulare vechi asociate cu traume anterioare și care au fost cauza emoțională rădăcină a bolii fizice. Iar faptul că acești oameni s-au vindecat în mod natural de boli foarte grave, a dovedit că organismul uman a fost capabil de o astfel de vindecare radicală... și asta înseamna că este posibil ca oricine să se vindece în acest fel.

Articole despre emotii