facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Foloseste PUTEREA MINTII pentru a te vindeca si transforma

Spiritualitate

In ultimele decenii, a existat o revoluție in modul in care ne percepem corpul. Ceea ce pare a fi un obiect, o structură anatomică tridimensională, este de fapt un proces, un flux constant de energie și informație.

Sa luam in considerare faptul că exact in acest moment, la nivelul corpului tau au loc transformari bazate pe schimburi de atomi și molecule cu restul universului și asta se intampla mai repede decât ti-ai schimba hainele. De fapt, corpul pe care il aveți chiar acum cand cititi acest articol, nu este același corp cu care v-ai trezit de dimineata sau chiar același pe care l-ați avut acum câteva minute.

puterea mintii

Cele cincizeci de trilioane de celule din corpul tau comunica in mod constant una cu alta in timp ce inima continua sa bata, mancarea se digera, toxinele se elimina, vă protejeaza de infecții și de boli și realizeaza nenumărate alte funcții care te mențin in viață. In timp ce aceste procese pot părea scăpate de sub controlul tau conștient, sute de studii au arătat că nimic nu deține mai multă putere asupra corpului decât mintea.

Actul gândirii se bazeaza pe chimia creierului. Fiecare gând, senzație si emoție creează o moleculă cunoscută ca neuropeptidă. Neuropeptidele călătoresc in tot corpul și se agata de partea receptoare a celulelor si neuronilor. Creierul preia informația, o convertește in substanțe chimice și lasa corpul sa stie daca există dezastru in lume sau un motiv de sărbătoare. Corpul tau este influențat in mod direct de aceste molecule, desigur, prin fluxul sanguin, oferind efectul energetic indiferent de ce crede si simte creierul tau.

Când spui "Am o inimă trista", atunci ai literalmente o inimă tristă. Daca am putea privi in interiorul inimii, am găsi-o afectata de molecule care cauzeaza stres si daune, cum ar fi cantități excesive de adrenalina si cortizol. Dacă spui: "Sunt plin(a) de bucurie", un om de știință ti-ar putea analiza pielea și ar găsi-o plina cu neuropeptide care ar putea avea efecte antidepresive și care pot intari sistemul imunitar. Dacă spui: "Mă simt fericit și plin de viata" și ti s-ar face analize de sânge, s-ar găsi un nivel ridicat de interleukina si interferon care sunt remedii puternice impotriva cancerului.

Soluții spirituale
Expansiunea constiintei

Una dintre cheile de valorificare a acestei puteri potențiale nelimitate a minții este de a expansiona constiinta. Atunci când conștiința ta este contractata, fluxul de energie și informație in corp este impiedicat. Ai tendința de a rămâne blocat in emoții toxice, cum ar fi regretul, resentimentele și autocompatimirea. Obiceiurile nocive, cum ar fi mancatul excesiv și sedentarismul, sunt astfel usor dobandite. Bucla de feedback intre mintea si corp devine negativa, iar stresul poate interveni si el.

Pe de altă parte, atunci când vă expansionati conștiința, energia curge liber. Sunteti mai flexibili, echilibrati și creativi. Vedeti lumea cu mai multă compasiune și ințelegere. Aveti mai multă energie și sunteti deschisi noilor posibilități. La acest nivel de conștiinta, aveți toată puterea de care ati putea avea nevoie pentru a crea o nouă realitate - o realitate de sănătate și bunăstare vibrantă.

Există mai multe instrumente practice care vă pot ajuta să vă extindeți conștiința, inclusiv meditația și starea de prezenta. In plus, o abordare conștientă de sine a viații ar include următoarele sugestii, elaborate de Deepak Chopra impreuna cu Dr. Rudy Tanzi in cartea Super Brain:

Traieste viata cu pasiune.
Rămâi deschis in fata vietii cât poti de mult.
Nu-ti crea limite prin credințe rigide și prejudecăți.
Nu respinge prin negare ceea ce vine spre tine.
Analizeaza alte puncte de vedere, ca și cum ar fi ale tale.
Asuma-ti responsabilitatea pentru a face alegeri conștiente.
Lucreaza pe blocaje psihologice, cum ar fi rușinea și vinovăția - acestea colorează in mod fals realitatea.
Elibereaza-te emoțional - să fie rezistent emoțional este cea mai bună apărare impotriva rigiditatii.
Nu tine secrete - acestea creează in psihic zone intunecate.
Fii dispus să te redescoperi in fiecare zi.
Nu regreta trecutul si nu-ti fie teama de viitor. Asta aduce nefericirea.
Conștientizarea nu este pasiva. Aceasta conduce in mod direct la acțiune (sau inacțiune). Pe măsură ce iti extinzi conștiința, vei gasi in mod natural puterea infinita a mintii de a creea o sănătate mai buna, fericire și dragoste in viața ta.

Articole despre puterea mintii, minte, gandire pozitiva, emotii