facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ganduri intelepte de la Mooji

Spiritualitate

Bucuria este adevărata ta natură.

mooji

"Căutarea adevărului este cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată. Eu nu pot face nimic ", spui tu.
De fapt ... nu. Nu este nimic ce "tu" poți face.
Tu ești o fantomă!
O apariție care apare în interiorul Sinele tău.

In esența fiecărei mișcări, există o nemișcare.

Cine este cel ce poate rămâne tăcut? Tu însuți ești activitatea. Faci dar nu faci nimic. Vorbești și totuși nu vorbești. Trăiești și totuși nu trăiești.

Dacă Preaiubitul nu sălășluiește în inima ta, totul are gust de carton.

Vrem să gustăm mierea dar nu dorim să fim mierea.

E timpul nostru acum. Cum ne vom folosi timpul? Speculând, așteptând-o pe Domnișoara Următoare, pe Domnul Următor? Înecându-ne în Domnul Trecut, în Domnișoara Trecută? Mintea ne-a vândut o minciună, și anume CELĂLALT. Asteptându-l pe următorul, așteptând următoarea clipă? Ce există în tine și nu are nevoie să aștepte, deoarece nu cunoaște separarea? Nu cunoaște distanța sau timpul. Un răspuns mental nu te va satisface.

De ce cumperi pantofi când eu ți-am deschis aripi să zbori?

Nu poți găsi Adevărul fără iubire.
Pur și simplu nu va înflori
în Inima ta.
Întră în pântecul Ființei.
Și ieși de acolo sătul.


Eu îți spun: nu atinge nimic. Spun asta doar pentru a preveni tendința sau reflexul de a te implica în ceea ce sunt, de cele mai multe ori, simple deșeuri mentale, în clipa în care ele îți apar în minte. Este sfatul sau instrucțiunea care se oferă aspiranților autentici la Adevăr, pentru care cea mai profundă dorință este să se elibereze de influența hipnotică și de puterea minții. Descoperind natura interioară pură și imuabilă, vraja minții se rupe.

În țara lui „eu știu”, există mereu concurență, gelozie, prefăcătorie, orgoliu și aroganță. Țara egoului este o țară agresivă. Eu îți spun să îi refuzi cetățenia! În țara lui „nu știu”, locuitorii se mișcă fără conflicte și sunt în mod firesc liniștiți, fericiți și pașnici. Cei înțelepți rămân aici.

Tu crezi că știi o mulțime de lucruri, dar ce știi tu de fapt? Ai trăit cu impresia că trebuie să îți dezvolți niște abilități ca să îți conduci și să îți controlezi viața, sau, măcar, ca să treci în siguranță prin ea. Însă tu rămâi neștiutor față de Sinele tău. Asta, încă nu știi.

Greșeala evidentă este identificarea ființei, a Sinelui, cu non-sinele, cu ideea pe care o avem despre cine suntem. Pe aici se strecoară senzația separării. Odată cu separarea și cu un simț exacerbat al autonomiei, apar frica, dorința, neliniștea și aronganța. Eu îți spun: rămâi ca privitorul impersonal, ca înseși conștiința pură.

Nu am alt motiv pentru a fi aici decât să te văd descoperind propria ta prezență divină și frumusețe fără de ego.

Iubirea este parfumul Adevărului.
Adevărul este esența Iubirii.

Iubirea sălășluiește în cel ce este liber.

Nu te cunosc prin trecutul tău, ci prin inima ta.

Ceea ce-ar trebui să rămână este doar gustul prezenței, fără gânduri.

Lasă Tăcerea să-ți fie ultimul cuvânt.

Nu mai negocia cu Supremul.

Rămâi pe autostrada Sinelui tău, nu te pierde pe drumuri lăturalnice.

Adevărata cunoaștere te aduce la a nu știi nimic și totuși ești intr-o Armonie cu totul.

Cea mai înaltă mantră este "Mulțumesc".

Când îți poți suporta propria tăcere, ești liber.

Dacă ai avea cu adevărat liberul arbitru și puterea de a-ți crea destinul, de a-ți crea viața ideală, probabil că ai omite orice disconfort, orice provocare a egoului, orice scoate la iveală sentimente de vină sau de rușine, sau orice îți amenință atașamentele. Ai exclude toate astea și le-ai înlocui cu experiențe cu gust de ciocolată. Însă oricât de mult ai încerca să construiești și să îți asiguri o viață care să îți satisfacă proiecțiile, tot nu ai reuși să egalezi în calitate și bun augur viața care se desfășoară fără intenția omului.

Iubirea iubește să iubească. Nu e nimic personal.

Grația nu este ceva ce Maestrul oferă. Este o forță binevoitoare ce strălucește în mod spontan din prezența lui către toate ființele. Cu toate acestea, aceasta este cel mai puternic simțită în inima și mintea discipolului devotat.

Nu trebuie să îți demonstrezi propria valoare,
pentru că ești deja complet în interior
ca și copil iubit al Divinului. Fii fericit.

Mintea insasi este o categorie, mintea si sentimentul persoanei fiind legate intre ele. Insa Constiinta nu face parte din aceasta structura atomica. Ea nu este o structura.

Chiar vrei să ștergi toate convingerile false, amintirile, poveștile, tendințele și identitățile una câte una, sau ai prefera să descoperi fabrica în care sunt produse, și să o arunci în aer cu totul? Spun asta pentru că acum nu am timp pentru toate aceste tăieri minore. Ții strâns de mica ta unghieră, dar eu îți ofer o mare drujbă, cu care să dobori acest vechi copac al suferinței.
Această drujbă este auto-investigația. Aceasta este norocul tău.

Nu-ți lăsa mintea să vadă prin ochii tăi.

Cine este Mooji?
Anthony Paul Moo-Young, cunoscut ca şi Mooji, s-a născut pe 29 ianuarie 1954 in Port Antonio, Jamaica. In 1969, el s-a mutat in UK şi trăieşte în prezent în Brixton, Londra.
Anthony a muncit în Londra ca artist portretist pe strada pentru mulţi ani, apoi ca artist în vitralii şi apoi ca şi profesor la Brixton College. Pentru foarte mult timp el a fost cunoscut pe numele de Tony Moo, dar acum este cunoscut ca si Moooji (un nume spiritual de alint) de mulţi căutători şi prieteni care-l viziteză.
Mooji este un discipol direct al lui Sri Harilal Poonja (Papaji, după cum îl numesc discipolii lui). In 1987, o intalnire plina de şansă cu un mistic creştin a fost una care i-a schimbat viaţa lui Mooji. Prin rugăciune a ajuns să experimenteze divinul din interior. În scurtă perioadă de timp, el a experimentat o schimbare interioară radicală, atât de profundă că în afară, el părea, pentru cine îl cunoştea, a fi o persoană complet diferită. Pe măsură ce se trezea conştiinţa spirituală, o profundă transformare interioară a început sub forma unor multiple experienţe miraculoase şi intuiţii mistice. El a simţit o puternică dorinţă de schimbare şi un sentiment de urgentă abandonare în faţa voinţei divine. La puţin timp, el s-a oprit din predat şi-a părăsit casa şi a început o viaţă de liniştită simplitate şi abandon în faţa voinţei lui Dumnezeu care se manifesta spontan în interiorul lui. O mare pace i-a pătruns fiinţa şi aşa a rămas de atunci.

Articole despre mooji