facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

De ce SANATATEA COLONULUI este atat de importanta si ce puteti face

Sanatate

"Toate bolile încep în intestin." - Hippocrates
Se spune că poți știi multe despre o persoană ținând cont de ceea ce elimină. Este adevărat! Starea de sănătate a sistemelor noastre digestiv și excretor are o importanță deosebită pentru vitalitatea noastră.
Mulți medici de medicină generală și tradițională, când mergeți la o consultație, vă pun întrebări despre scaun. Este solid? Moale? Cât de des? Plutește? Etc. Motivul este acela că scaunul nostru este dovada fie a unui intestin bolnav, fie a unuia sănătos. Scaunul este dovada vizibilă a stării de sănătate a colonului nostru. Milioane de vizite la medic pe an sunt făcute de persoane care se plâng de constipație sau alte probleme intestinale . Toate acestea pot fi urmarea unui colon toxic.

De ce SANATATEA COLONULUI este atat de importanta si ce puteti face
Colonul trebuie să fie sănătos pentru ca organismul să fie sănătos. Intestinul gros, sau terminal, are 1,40-2 m (aproximativ lungimea corpului) si se intinde de la valvula ileocecala pana la nivelul orificiului anal. Forma literei „U” inversat caracterizeaza intestinul gros. Deosebim trei portiuni: cecul, colonul si rectul. Are o structură adaptată în special pentru funcția de rezervor al rezidurilor rezultate în urma digestiei, dar nu numai. Particule alimentare și subprodusele rezultate în urma digestiei în stomac și intestinul subțire aici sunt amestecate și se formează o masă solidă care va fi eliminată. Sistemul limfatic se bazează, de asemenea, pe colon pentru a elimina mucusul.

"Colonul are o relație de tip electric cu toate marile organe și țesuturi ale corpului." - afirmă Dr.Robert Morse.

Dacă colonul nu funcționează corect, pot apărea tot felul de probleme. 80% din boli și disconfort sunt în legătură cu un colon toxic.
Astfel, drumul spre vindecare de cele mai multe ori începe cu vindecarea colonului.

Ai simptone de intestine nesănătoase?
• Cresterea in greutate, mai ales în jurul abdomenului
• balonare
• arsură
• respirație urât mirositoare
• acnee
• oboseala; stare de lene
• Candida
• depresie
• dureri mixte
• dureri de cap
• sindromul de colon iritabil
• Boala Crohn

O mulțime de persoane nu leagă aceste tipuri de simptome de sănătatea colonului lor.
Când colonul se îmbolnăvește, aceasta nu mai este în măsură să elimine deșeurile în mod corespunzător sau eficient. Aceasta are ca rezultat acumularea de reziduuri de-a lungul pereților colonului și în buzunarele acestuia.Sistemul limfatic numai este în măsură să scape corpul și pielea de toxine si pielea va dezvolta acnee sau alte afecțiuni.
Persoanele în medie ”cară” între 5-20 kg de materii fecale in interiorul colonului si tractului digestiv. Totuși, dacă alegi diete sărăcioase, lipsa de exercitiu, deshidratara, și alte obiceiuri ce persista, 40 kg sau mai mult de deșeuri se pot usca și se blochează în interiorul corpului formând așa-numitele fecaloame!

Deși legătura dintre colon si tulburările mentale, cum ar fi depresia nu sunt pe deplin înțelese, studiile arată că 50-90 % dintre pacientii cu probleme, cum ar fi sindromul de intestin iritabil, au, de asemenea, o tulburare psihiatrică. Dacă te gândești la toxinele care pot fi blocate în organism din cauza unui intestin bolnav, precum și modul în care aceste toxine sunt reabsorbite în sînge,atunci are sens legătura dintre intestinul nostru și starea noastră de sănătate.
Există multe lucruri pe care le puteți face pentru a vindeca și recâștige un colon sanatos. Cel mai important lucru este să învățăm ce fel de stil de viață și ce tipuri de alimente susțin un intestin sănătos.

Cum ajută sucurile
• Sucul este o modalitate naturală și sigură de detoxifiere a organismului.
Una dintre cele mai mari probleme la un colon nesănătoas îl reprezintă faptul că toxinele care trebuie să fie eliminate vor forma plăci pe pereții colonului care vor stagna acolo zile, luni și chiar ani. Acest substanță lipicioasă dăunătoare se poate îngroșa ajungând la consistența unui cauciuc de anvelope. Pentru a scăta de deșeuri, noi trebuie să ne detoxifiem. Sucurile stimulează curățirea și circulația limfatică si ajuta la irigarea rinichilor.

• Sucurile ofera minții și corpului instrumentele necesare vindecării.
Cele mai mari hrănitoare alimente de pe pământ sunt fructele crude și proaspete, legumele, plantele aromatice, algele marine, nucile si semințele. Acestea conțin enzime, vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti, zaharuri simple, și apă. Sucurile îndepartează fibrele din aceste alimente, ceea ce face ca nutrienții acestora să fie ușor de digerat și de a absorbit. Pe stomacul gol, un pahar cu suc este absorbit în fluxul sanguin în câteva minute, astfel îți simți mintea clară și ești plin de energie.

Împreună cu alementația inteligentă și exercițiile fizice, sucurile reprezintă un ajutor de necontestat pentru organism. Pur și simplu nu există concurență atunci când vine vorba să oferi organismului alimente vii.
Aș recomanda fructe si legume ori de câte ori este posibil. S-a dovedit că ele au o valoare nutritivă mult mai mare decât a omologilor lor non-organici.

De prea multe ori viețile noastre nu sunt optime pentru că suntem blocați într-un corp bolnav și obosit. Și o mulțime dintre noi nici măcar nu știe de ce. Vestea bună este: mai există SPERANȚĂ. Ne putem elibera de boli. Nu renunța niciodată.
Nu există nici o modalitate de a enumera toate beneficiile pe care alimentele crude, reale le oferă organismului nostru.Sucurile oferă o modalitate ușoară de a obține rația zilnică de fructe, legume si ierburi de care are nevoie organismul nostru .

Dar nu mă crede pe cuvânt. Consuma pentru o săptămână sucuri proaspete de casă sau piureuri dacă încă nu ai un storcător. Este posibil să experimentezii mai multe sau chiar toate aceste beneficii:
• pierzi în greutate (vei pierde în greutate îndată ce colonul începe să elimine reziduurile!)
• energie crescută
• claritate mentală
• starea de spirit mai bună
• concentrare mai bună
• o piele mai bună
... Lista de beneficii în urma consumului de alimente adevarate nu se termina niciodata!
Preia controlul asupra sănătății tale și să înceape o viață mai bună ACUM.
Sursa: http://fitlife.tv/why-colon-health-is-so-crucial-and-what-you-can-do-about-it/

Articole despre colon