facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Magiunul de prune - sursa de fibre, proteine si antioxidanti

Fructe

Pentru că are zahăr natural, neprelucrat, nu stresează pancreasul şi este bun chiar şi pentru cei care suferă de diabet. Iată şi alte beneficii ale magiunului de prune pentru organism:

Prunele au calităţi deosebite cunoscute din vremuri străvechi. Conservat sub formă de magiun, prunele oferă beneficii organismului. Se spune că magiunul este foarte bogat în antioxidanţi.

De asemenea, pentru că este foarte bogat în fibre, se spune că poate stimula digestia şi îi ajută pe cei care suferă de constipaţie. Pe lista de beneficii ale magiunului de prune pentru sănătate trebuie trecut şi faptul că aduce un aport însemnat de potasiu, magneziu, fier, calciu, bor şi seleniu. Consumul de magiun de prune protejează sistemul nervos şi cel muscular.

magiun prune

De asemenea, nutriţioniştii mai spun că magiunul de prune întăreşte sistemul imunitar. Pe lângă faptul că energizează, magiunul de prune ajută şi la detoxifierea organismului. Mai mult, ajută organismul să absoarbă calciul, magneziul, vitamina D şi menţine oasele sănătoase.

Beneficiile magiunului pentru organism. Prunele combat viruşii gripali

În ceea ce priveşte beneficiile prunelor în stare naturală, printre altele, acestea ar ajuta în reglarea tensiunii arteriale. Mai exact, datorită postasiului pe care îl au în compoziţie, consumul de prune poate asigura buna funcţionare a inimii.

De asemenea, beneficii ale prunelor sunt şi în ceea ce înseamnă curăţarea organismului de toxine, prin stimularea tranzitului intestinal, fiind cunoscute pentru faptul că pot combate constipaţia şi normalizează funcţiile ficatului. Studiile mai arată faptul că beneficiile prunelor sunt şi în ceea ce înseamnă combaterea artritei reumatoide datorită vitaminei C. Mai mult, cercetări făcute în Japonia au scos la iveală faptul că prunele ar putea conţine substanţe ce ajută organismul să combată viruşii gripali.

Studiile mai arată şi alte beneficii ale prunelor. Un alt exemplu este faptul că poate bloca evoluţia astmului. Resveratrolul din coajă are efect anti-histaminic şi acţionează ca un calmant sui-generis al reactiilor alergice, care declanşează crizele de astm.

Beneficii ale prunelor sunt şi în ceea ce înseamnă tratarea anemiei feriprivă. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că prunele conţin cantităţi mici de fier organic ce poate fi asimilat de corp.

Printre beneficiile prunelor mai este şi faptul că poate ţine departe şi osteoporoza pentru că sunt foarte bogate în bor organic. Această substanţă joacă un rol foarte important în asimilarea calciului şi în consolidarea sistemului osos.

Prunele mai pot avea rol şi în reglarea hormonală la femei, care este legată de apariţia osteoporozei.

Datorită acidului propanoic pe care îl conţin fibrele insolubile din prune, acestea ajută şi la scăderea colesterolului "rău" din sânge, responsabil pentru unele afecţiuni ale inimii.
Sursa: http://adevarul.ro/sanatate/dieta-fitness/beneficiile-magiunului-prune-organism-1_5609a224f5eaafab2c19fa8a/index.html

Articole despre magiun de prune, prune


Articole din Fructe