facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

10 MOTIVE pentru a consuma mai mult SUC DE PORTOCALE

Alimentatie si nutritie

Cele mai multe persoane se bucură de un pahar de suc de portocale din când în când. Cu toate acestea, s-ar putea să nu vă dați seama că această băutură minunată, răcoritoare are, de asemenea, puterea de a îmbunătăți substanțial sănătatea dumneavoastră printr-o multitudine de modalități. Unele dintre proprietățile sale vor influența sistemul digestiv, în timp ce altele pot diminua riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Vom prezenta zece dintre motivele cele mai importante și convingătoare pentru a introduce cu regularitate în dieta sucul de portocale.

suc de portocale

1. Sucul de portocale stimulează sănătatea cardiovasculară
Există câteva motive importante pentru care inima dv. vă va mulțumi dacă decideți să consumați suc de portocale zilnic. Pentru un singur motiv, sucul de portocale este bogat în potasiu și magneziu. Cele două substante nutritive determină o tensiune arterială normală. În plus, portocalele conțin herperidină, care poate determina scăderea nivelului de colesterol LDL (de exemplu, "colesterol rău"), reducând astfel riscul de a dezvolta boli cardiace. Mai mult, un studiu recent a constatat ca participanții care au consumat cu regularitate o porție în plus de suc de portocale zilnic au fost cu aproximativ 20% mai puțin susceptibili a suferi de un accident vascular cerebral, deși motivul exact pentru acest rezultat nu a fost încă descoperit.

2. Sucul de portocale ajută sistemul respirator
Sucul de portocale este bogat în beta-criptoxantină, care este legată de riscul redus de cancer pulmonar. Mai exact, subiecții implicați în studiu, care au consumat cele mai mari cantități de carotenoide s-au dovedit a fi cu peste 25% mai puțin expuși riscului de a dezvolta orice tip de malignitate pulmonară . De beneficiul consumului de suc de portocale trebuie să țină cont în special fumătorii, care dacă au o dietă bogată în beta-criptoxantină, au posibilitatea să nu sufere de cancer pulmonar, într-un procent de 35%.

3. Sucul de portocale reduce posibilitatea dezvoltării de ulcere
Sucul de portocale face în prezent obiectul investigațiilor care au ca scop de a descoperi dacă el este definitiv legat de un risc redus de ulcere gastrice. Până în prezent, s-a stabilit că persoanele care au un nivel ridicat de vitamina C în organism, sunt cu 25% mai puțin afectate de o posibilă infecție cu Heliobacter pylori (o bacterie care poate provoca ulcer peptic). Cu toate acestea, oamenii de știință nu sunt încă siguri dacă acest rezultat se explică prin Heliobacter pylori care scade nivelurile de vitamina C, sau prin vitamina C care are capacitatea de a te proteja împotriva Heliobacter pylori. Dacă această ultimă ipoteză se dovedește a fi corectă,consumul de suc de portocale poate fi un mod inteligent de a proteja organismul împotriva ulcerului gastric.

4. Sucul de portocale reduce probabilitatea de a dezvolta calculi renali
Consumul unei cantități mai mare de suc de portocale va determina atât o creștere a nivelului acidului citric în urină cât și o valoare mai ridicată a pH-ului. Studii privind pietrele la rinichi sugerează că aceste modificări urinare pot ajuta la reducerea semnificativă a posibilităților de formare a calculilor renali de oxalat de calciu.

5. Sucul de portocală îmbunătățește rezistența la boli
Doar o porție de suc de portocale vă oferă mai mult de 115% din aportul zilnic recomandat de vitamina C. După cum se știe, există dovezi că un regim alimentar bogat în vitamina C sprijină funcția imunitară, ajutând organismul să lupte împotriva oricărei invadări de bacterii și viruși. Ca un bonus, sucul de portocale este o sursă excelentă de beta-caroten, pe care corpul tău o transformă în vitamina A (un alt nutrient care ajută la un sistem imunitar sănătos).

6. Sucul de portocale ajută la prevenirea anemiei
Sucul de portocale este o sursă foarte bună de fier, care este o componentă esențială a globulelor roșii din sânge. Dacă aveți suficient fier, sângele va fi mai în măsură să furnizeze oxigen pentru restul organelor și veți fi mai puțin susceptibil la anemii.

7. Sucul de portocale reduce riscul de a dezvolta o serie de tipuri de cancer
Sucul de portocale pare a fi în măsură să ofere un grad de protecție împotriva anumitor tipuri de tumori maligne. În special, cei care consumă mult suc de portocale (precum și alte citrice și sucuri de fructe), pot avea până la 50% mai puține șanse de a dezvolta un cancer al cavității orale și corzilor vocale.

8. Sucul de portocale susține sănătate digestivă
Dacă doriți să aveți un stomac și intestine sănătoase, sucul de portocale este un excelent adaos la dieta dv. În primul rând, sucul de portocale vă furnizează fibre, care ajută la prevenirea constipației. În al doilea rând, descoperiri recente ale cercetătorilor australieni au demonstrat că persoanele care consumă suc de portocale în mod regulat sunt cu până la 50% mai puțin predispuși a dezvolta cancere ale tractului digestiv sau de stomac.

9. Sucul de portocale are proprietati anti-inflamatorii
Datorită prezenței hesperentinei și naringeninei, sucul de portocale poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care au artrită și alte boli inflamatorii. Aceste două flavonoide pot reduce atât nivelurile de inflamație cât și durerea cronica apărută ca rezultat al acesteia.

10. Consumul de suc de portocale is mai benefic decât administrarea suplimentelor de vitamină C
În cele din urmă, ați putea crede că administrarea de suplimente de vitamine C ar fi la fel de bună ca și consumul de suc de portocale, dar un studiu efectuat de cercetători italieni sugerează că nu este același lucru. Mai exact, oamenii de știință au descoperit că subiecții care au luat suplimente în loc să bea suc de portocale au fost mai puțin rezistenți la expunerile la radicalii liberi periculoși.

Sursa: http://www.curejoy.com/content/ten-compelling-reasons-to-drink-more-orange-juice/

Articole despre portocale, vitamina C, suc de portocale, beneficii suc de portocale