facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Consumul de alimente bogate in SULF aduce beneficii organismului

Sanatate

 Sulful, chiar daca miroase rău, ajută vasele de sânge, inima, părul și pielea să funcționeze corect. Consumul alimentelor bogate în sulf ajută, de asemenea, la protejarea împotriva unor boli precum cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul.

sulf

Al treilea mineral cel mai abundent din organism, sulful este prezent în întregul corp. Majoritatea oamenilor au 140 de grame din acest element. În timp ce suplimentele alimentare pot reface concentrațiile de sulf, oamenii il obțin, de obicei, din alimente.

Fructele sunt o sursă slabă de sulf - doar bananele, nucile de cocos, roșiile și pepenele au cantități suficiente din acest nutrient. În schimb, multe legume conțin sulf sau compuși sulfuroși. Legumele crucifere precum broccoli, varza de Bruxelles, varza și kale își obțin mirosul și gustul din cantitățile uluitoare de mineral din frunzele și părțile lor bogate în fibre. Legumele bulb, cum ar fi usturoiul, prazul și ceapa nu sunt de neglijat. De asemenea, sulful ajută la prevenirea cheagurilor de sânge și la controlul colesterolului. Leguminoasele oferă și ele mult sulf. Vegetarienii își pot obține doza zilnică de sulf din fasole, linte și soia, în timp ce tofu se compară favorabil cu carnea în ceea ce privește conținutul de sulf și proteine.

Produsele alimentare animale au cantități mari de nutrienți. Multe produse lactate și majoritatea cărnii conțin sulf. Gălbenușurile de ou contin o mulțime de minerale, dar și cantități mari de colesterol.

Sulful face ca corpul să arate bine, deci te simți mai bine. Prevalența sulfului în corpul uman și in atât de multe surse de hrană ii cresc importanța. Urmează unele dintre cele mai importante funcții ale sale.

1. Sulful are un rol crucial în producția de insulină. Lipsa hormonului metabolic împiedică capacitatea organismului de a echilibra glicemia. Deficiențele de sulf și insulină fac o persoană mai vulnerabilă la diabet.

2. Nutrientul poate acționa ca un calmant natural pentru articulații și mușchi. Legumele au adesea cantități considerabile de compus sulfur metilsulfonilmetan. Produsul chimic poate fi observat și în multe medicamente farmaceutice utilizate pentru calmarea durerii. Metilsulfonilmetanul în calmante este probabil să fie o formă sintetizată a compusului natural pe bază de sulf.

3. Sulful face părul și pielea mai sănătoase și mai frumoase. Are legătura cu colagenul și keratina, proteinele care cuprind părul, unghiile și pielea. Colagenul asigură suplețea și elasticitatea pielii și a țesutului conjunctiv din articulații. Unul dintre ingredientele sale este sulful. Mineralul apare ca ingredient în multe produse pentru păr și piele. Pudrele de față, șampoanele, cremele de piele și produse similare folosesc adesea sulf pentru a preveni sau elimina acneea, vopsele, matreata și altele asemenea.

4. Sulful susține funcția corectă a inimii și vaselor de sânge. Mineralul are rol antioxidant. De asemenea, acționează ca un diluant natural al sângelui. O revizuire din 2006 a cercetătorilor Universității Nagoya a aratat că sulful reduce colesterolul lipoproteinelor cu densitate joasă (LDL), așa-numitul „colesterol rău”.

5. Sulful poate ajuta la gestionarea nivelului de cupru din organism. Majoritatea oamenilor au ceva mai mult cupru decât au nevoie. Puține studii au examinat interacțiunea dintre sulf și cupru. Însă mai multe investigații asupra animalelor au arătat că primele au împiedicat acumularea celui de-al doilea la animale.

6. Sulful ar putea ajuta la prevenirea apariției unor tipuri de cancer. Institutul Național al Cancerului a indicat că compușii sulfuri numiți glucozinați au perturbat creșterea celulelor canceroase din colon, plămâni, ovare, glanda prostatică și stomac. Glucozinații, de asemenea, neutralizează substanțele cauzatoare de cancer, suprimă bacteriile patogene și combate inflamația. Sunt abundenti în legumele crucifere.

Persoanele cu intoleranță la sulf și pacienții cu sindrom de intestin iritabil ar trebui să aiba diete cu conținut scăzut de sulf. Dar majoritatea oamenilor vor beneficia în mod semnificativ de consumul de alimente nutritive care contin mult sulf.

Articole despre sulf, cancer, piele, par