facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dr. Bubnovsky: "Cat inca nu s-a spart niciun vas sangvin din creier, va implor luati scaunul..."

Sanatate

Profesorul Sergey Bubnovsky este un renumit medic din Rusia, doctor in stiinte medicale si autor al multor carti. Candva, demult, el insusi abia de a reusit sa scape din ghearele acestei boli. Uimitor este faptul ca a reusit asta fara sa recurga la medicamente.

Cum poti trata hipertensiunea arteriala?

Hipertensiunea arteriala, din spusele doctorului Bubnovsky, este boala secolului. Cu ea incep dezvoltarea aritmiilor, afectiunilor ischemice ale cordului, tromboembolismele si chiar diabetul zaharat de tipul II.

Se intampla toate aceste pentru ca inima, mai exact musculatura cordului – miocardul, nu face fata volumului si vitezei de circulatiei a sangelui.

Potrivit datelor OMS, afectiunile cardiovasculare sunt cauza principala de moarte prematura in intreaga lume, nici dintr-o alta cauza nu mor atatia oameni zilnic.
Profesorul afirma ca, in loc ca bolnavului hipertensiv sa-i fie prescrise o multitudine de preparate hipotensive, care mentin eliberarea sangelui din inima, merita analizat stilul de viata al pacientului, pentru a afla ce a dus la aparitia hipertensiunii.


Doctorul Bubnovsky este convins ca: „Nici un cardiolog din lume nu poate sa-mi prezinte vreun pacient care s-a tratat de hipertensiune arteriala, doar prin simplul fapt ca si-a administrat preparate medicamentoase. Adica, initial, tensiunea arteriala este tinuta in frau cu o pastila, iar mai apoi – cu o mana de medicamente…” Desigur ca exista si cazuri acute in care este necesar si chiar vital sa se ia preparate medicamentoase, insa nu sistematic.

Potrivit datelor OMS, anual in lume mor 17,5 milioane de persoane ca urmare a afectiunilor cardiovasculare.

Pentru a trata hipertensiunea arteriala este important de identificat initial in ce consta aceasta afectiune. Iar asta, din cate se pare, este suprasolicitarea miocardului. Da, acesta este si el un muschi si, la fel ca toti muschii omului, functioneaza dupa principiul contractiei si relaxarii.

Asadar, activitatea fizica zilnica timp de o jumatate de ora ajuta la prevenirea atacului de cord si a accidentului vascular.

Anume din acest motiv, Sergey Bubnovsky ii sfatuieste pe toti cei care-si doresc sa scape de crizele hipertensive sa indeplineasca cel putin doua exercitii fizice care vor influenta nemijlocit viteza si volumul circulatiei sangvine. Astfel, veti contribui eficient la restabilirea activitatii cardiace.

Doua exercitii foarte simple, dar extrem de eficiente, indicate pacientilor cu hipertensiune arteriala de gradul I si II.

Exercitiul 1
Pentru incalzire se recomanda mersul pe jos. Timp de 2 minute, alterneaza diferite feluri de mers, precum: mersul in varful degetelor, mersul incrucisat, mersul pe calcaie, mersul piticului.

Exercitiul 2

Pentru acest exercitiu vei avea nevoie de un scaun sau orice alt obiect de inaltimea scaunului, cu ajutorul caruia vei efectua flotari.

Este necesar sa te sprijini cu maini de scaun, picioarele se vor afla in urma, la o distanta egala cu latimea umerilor.

Capul si privirea trebuie sa fie indreptate inainte, iar corpul nu trebuie sa se indoaie. Inspirati si indoiti bratele in coate, coborand corpul, apoi expirati si indreptati bratele, ridicand corpul si rostiti sunetul „Ha!”

Pentru inceput, efectuati 5 flotari si beti cateva inghitituri de apa, pentru a evita deshidratarea tesuturilor cerebrale. Fiecare flotare trebuie sa fie aproximativ egala ca durata si sa ia in jur de 20-30 secunde. Pentru o runda de exercitii e nevoie sa efectuati de doua ori cate 5 flotari, iar ulterior, treptat, sa ajungeti la efectuarea de zece ori a cate 5 flotari.

Exercitiul 3

Si acest exercitiu se indeplineste cu ajutorul unui scaun. Asezat pe scaun, pune picioarele in pozitia in care sa stea intr-o linie, unul in fata celuilalt.

Ridica-te de pe scaun, pastrandu-ti echilibrul. Apoi aseaza-te din nou. Ridica-te atunci cand expiri, si aseaza-te atunci cand inspiri. Dupa ce ai terminat intregul ciclu al acestor exercitii, ia pozitia initiala si respirati adanc timp de doua minute.
Iti recomandam sa indeplinesti aceste exercitii de 3 ori in zi, iar in fiecare dimineata profesorul te sfatuieste sa practici gimnastica de inviorare.

Arata si prietenilor tai acest articol cu recomandarile profesorului Sergey Bubnovsky si fie ca toti cei din jurul tau sa fie sanatosi fara medicamente!
"Continutul articolului este doar informativ si nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist."

Articole despre Sergey Bubnovsky


Articole din Sanatate