facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum ne putem controla constient SISTEMUL IMUNITAR (Metoda Wim Hof)

Sanatate

În Martie 2013, 24 de participanți la un studiu științific au fost injectați cu o tulpină moartă de Escherichia coli, o bacterie care induce, în mod normal, o boală violentă pentru zile în șir.
De data aceasta, nici unul dintre cei doisprezece oameni care au fost instruiți în metoda lui Wim Hof, nu au contactat nici un fel de boală.

Ei au învățat tehnica lui Wim Hof, prima persoană care a demonstrate că oamenii își pot controla conștient sistemul lor imunitar. Ceilalți 12 voluntari din grupul de control care au participat la experiment, dar nu au fost instruiți în metoda lui Wim Hof, au resimțit efectele injectării cu Escherichia coli, mai exact starea de boală și suferință.

wim hof

Creatorul metodei, Wim Hof, este cunoscut de mulți ca o persoană ieșită din comun, capabilă de lucruri pe care muritorii de rând pot doar să le viseze. El este deținătorul recordului mondial de rezistență în gheață, prin faptul că a stat într-un container plin de gheață timp de 1h 52 ‘ și 42’’. El a participat la un maraton complet deasupra cercului polar, la o temperatură de -20 ° C (-4 ° F) în picioarele goale. Wim Hof a urcat Muntele Kilimanjaro și a escaladat Everestul purtând doar pantaloni scurți. Iar trupul lui nu numai că rezistă la temperaturi foarte joase, el este, de asemenea, capabil de a face fapte uimitoare și în zone în care temperaturile sunt foarte ridicate. Anul trecut a participat la un maraton complet (42,195 kilometri) pe cel mai înalt deșert din lume, deșertul Namib, fără apă și fără mâncare.

Datorită acestor capacități uimitoare Wim a fost supus unui studiu care a arătat că trupul lui a fost capabil de caracteristici remarcabile, cum ar fi suprimarea reacției imunitare, eliberarea masivă de adrenalină și o creștere de 300% a metabolismului. Oamenii de știință au vrut să știe dacă el are niște capacități supraomenești sau dacă tehnica lui chiar funcționează.

În acest studiu (publicat în renumitul jurnal științific al Academiei Naționale de Științe) au studiat metoda sa, o practică combinată, formată din meditație asupra celui de-al treilea ochi, hiperventilație ciclică, urmată de retenția respirației și expunerea la frig.
Concluziile cercetării au fost năucitoare. Se sugerează că toată lumea, cu o pregătire suficientă, poate modula raspunsul imun.

Până în prezent, atât sistemul nervos autonom cât și sistemul imunitar înnăscut au fost considerate ca fiind sisteme care nu pot fi influențate în mod voluntar. Prezentul studiu demonstreaza că, practicând tehnici învățate într-un program de instruire pe termen scurt , sistemul nervos simpatic și sistemul imunitar poate, într-adevăr fi influențate în mod voluntar.

În acest studiu inovator el a arătat că, de fapt, este, nu o persoană cu capacități supraomenești, ci doar un om foarte bine pregătit. Tehnica sa poate fi predată la toată lumea. (Aceasta este ceea ce pretinde Wim, cercetătorii indică în mod clar faptul că, nu putem prezice aceleași rezultate la persoane cu boli. Cu toate acestea, primele rapoarte ale persoanelor cu boli care au învățat și practicat tehica lui Wim, au arătat că metoda îi ajută, de asemenea și pe aceștia.) Practica face toată diferența.

Voluntarii sănătoși care au practicat tehnicile învățate, au înregistat creșteri profunde în eliberarea de epinefrina (adrenalina), care la rândul său, a dus la creșterea producției de mediatori anti-inflamatori și amortizarea ulterioară a răspunsului citokinelor proinflamatorii provocată prin administrarea intravenoasă de endotoxină bacteriană.

Tehnica de respirație produce fluctuații mari în gradul de aciditate, provocând o eliberare chimică de adrenalină (epinefrina), mai mare decât la oamenii care fac bungee-jumping pentru prima dată. Aceste stres-hormonal suprimă raspunsul imun normal (dacă vă gândiți la lucruri de groază, fără această tehnică, nu veți obține acesta reactie).

Acest studiu ar putea avea implicatii importante pentru tratamentul unei varietăți de boli asociate cu inflamația excesivă sau persistentă, în special boli autoimmune, in care terapiile care antagonizează citokine proinflamatorii au dovedit un mare beneficiu.

Articole despre metoda Wim Hof, intatirea sistemului imunitar, sistem imunitar, expunere la frig, hiperventilatie, Wim Hof, adrenalina