facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Terapii naturale pentru protectia noastra - Recomandarile dr. Fernando Pitera di Clima din Italia

Alte terapii

 Medicul Fernando Piterà di Clima este o personalitate a lumii medicale din Italia, dedicat studiului terapiilor naturale, un susținător al abordării medicinii integrative, unde gemoterapia, fitoterapia, homeopatia își pot aduce un aport important. Își desfășoară activitatea în orașul Genova, care i-a conferit titlul de cetățean de onoare și "Premiul orașului Genova pentru sănătate".

În România, dr.Piterà este Membru de onoare al Asociației Române de Gemoterapie și Homeopatie, prezent de 10 ani la conferințele naționale de gemoterapie, profesor foarte apreciat de sutele de medici și farmaciști interesați în studiul gemoterapiei.

gemoterapie

În aceste zile, când Italia, mai mult decât alte țări europene, este încercată cu pandemia de Covid-19, dr. Fernando Piterà di Clima este prezent din zori până în noapte la cabinetul medical, pentru consultații, cu recomandări pentru prevenție și tratament. Iată ce ne scria, printre altele:"O să țin deschis cabinetul, pentru că mai mult ca niciodată simt nevoia să ajut pacienții, să le dau indicații, tratamente și alinare și mai ales deoarece conștiința mea de medic nu poate și nu trebuie să dispară".

Vă transmitem în continuare câteva recomandări ale dr. Piterà, cele cu caracter general, de aplicat pentru orice persoană.

"Ca prevenție, recomand gemoterapicele:

Extract din muguri de Coacăz negru  - 2 ml în apă la trezire,
Extract din muguri de Arin negru - 2 ml în apă cu jumătate de oră înainte de prânz,
Extract din muguri de Carpen - 2ml în apă cu jumătate de ora înainte de cină.
Se administrează pe toată perioada epidemiei.

Dacă apare febra:
Extract din muguri de Coacăz negru,
Extract din muguri de Mesteacăn pufos,
Extract din muguri de Arin negru.

Administare câte 3 ml din fiecare gemoterapic, în apă, din oră în oră; sau 3 ml odată, alternând administrările gemoterapicelor prin rotație, la fiecare jumătate de oră, până la afebrilitate.
De asemenea, ca medic homeopat fac și alte recomandări, individualizate tipologiei pacientului".

Dr. Piterà a pregătit și un set de sfaturi pe care le transmite verbal, dar și pe hârtie, fiecărui pacient. Vi le transmitem și noi în continuare.
"Sugestii pentru a ne menține sănătoși în timpul unei epidemii
1. Odihnă adecvată
2. Să ne protejăm de frig
3. Să evitam diferențele mari de temperatură
4. Să respirăm pe nas
5. Să ne hidratăm bine (să bem minim un litru jumătate de apă pe zi)
6. Să evităm locurile aglomerate și să respectăm regulile de comportament social
7. Norme igeinice personale și de mediu adecvate
8. Să ne folosim bunul simț și să nu cădem în isterie și în frică
9. Activitate fizică zilnică și gânduri pozitive
10. Alimentație sănătoasă (fructe proaspete de sezon, fructe de pădure, coacăze, afine, zmeură etc., zarzavaturi crude etc.)
11. Probiotice pentru a ameliora apărarea imunitară intestinală și generală
12. Iaurt la micul dejun sau ca gustare
13. Suplimentare zilnică cu vitamine: A, C (1-2 grame pe zi), K2+D3, grupul B

Cea mai importantă este atitudinea noastră în această perioadă!

Lăsați deoparte rețelele sociale și nu vă lăsați impresionați de știrile catastrofale.

Profitați pentru a face o introspecție și a redescoperi legături afective pe care le considerăm deja banale.

Gandiți-vă la propria bunăstare, ținând însă mereu cont și de bunăstarea celorlalți și a întregii colectivități, amintindu-vă că suntem cu toții interconectați; nerespectarea regulilor de igienă și a normelor de comportament social stabilite în caz de epidemie, poate dăuna vouă înșivă și celorlalți.

Îndepărtați gândurile nefaste care ne slăbesc și ne deprimă.

Alungați frica din minte, pentru că frica e mai contagioasă decât virusurile, ca și orice altă emoție sau idee negativă.

Emoțiile influențează sistemul endocrin și imunitar; gândindu-ne încontinuu la virus creăm și amplificăm înăuntrul nostru frica de contaminare, care se instaurează și slăbește sistemul imunitar.

Neurohipofiza noastră secretă doar doi hormoni: oxitocina, care este hormonul dragostei și ADH-ul, care este hormonul fricii, dar nu pot fi secretați concomintent. Deci trebuie să alegem: dragoste sau frică!

Parazitul cel mai rezistent, virusul cel mai contagios este o idee negativă, este frica însăși; ea pătrunde în creierul nostru și e foarte greu s-o extirpăm; dar a subevalua riscul de infectare este inconștient și iresponsabil!

Prin urmare, trebuie să fim foarte atenți si să respectăm regulile, dar să fim oricum reactivi, pozitivi, optimiști, în armonie cu noi înșine, cu cine ne e alături și cu energia potrivită!

Să ne amintim că de comportamentul nostru depinde sănătatea și uneori viața rudelor noastre și a altor persoane".

Sursa: plantextrakt.ro

Articole despre febra, raceala, gemoterapie, coronavirus