facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

6 modalitati naturale de a combate inflamatiile - alternativa la Ibuprofen

Sanatate

Puteti evita medicamente ca ibuprofen si naproxen, din cauza potențialelor efecte secundare ale acestora, cum ar fi ulceratii, ameteli, depresie, insuficienta renala, tulburari de vedere etc. Aveti cateva alternative naturale care pot avea efecte remarcabile in cazul inflamatiilor.

1. Curcuma sau turmericul
Acest condiment de aur este de baza in medicina ayurvedică; ingredientul activ este curcumina. Turmericul a fost citat în mai mult de 2500 de studii publicate cu rezultate notabile in cazul a numeroase afecțiuni, inclusiv astmul si cancerul. În anul 2009, Jurnalul de Medicina alternativa si complementara a constatat ca Curcumina este la fel de eficace ca și ibuprofenul în reducerea durerii de osteoartrita a genunchiului. Ca multe alte plante, Curcumina nu este un remediu rapid și poate dura până la două luni, pentru a fi eficienta. Sub formă de capsule, luați 750 până la 1500 mg pe zi. Sau il mai puteti utiliza sub forma de pulbere adaugat in mancare.

condimente

2. Boswellia
Boswellia este un arbore a cărui răşină se utilizează în medicina ayurvedică de peste 5.000 de ani. Tamaia, rasina extrasa de pe scoarta arborelui, este utilizata pentru a trata artrita, colita ulcerativa, tusea și astmul. Mai este cunoscuta sub numele de tamaie indiana. Se gaseste sub formă de capsule, si se iau 300 până la 400 mg, de trei ori pe zi.

3. Ghimbirul
Cei care participa la maratoane ar putea încerca acest remediu ayurvedic în loc de medicamente anti-inflamatoare. Conform studiilor, ghimbirul poate reduce durerea indusă de efort cu până la 25%. Turmeric, Boswellia și ghimbir sunt adesea amestecate împreună într-un singur compus, împreună cu piper negru care ajuta la absorbtie. Sub formă de capsule, se iau 500 pana la 1000 mg de doua pana la trei ori pe zi.

4. Bromelaina
O enzimă derivata din ananas, bromelaina a fost mult timp folosita pentru a combate indigestia si inflamatia. Studii recente indică faptul că bromelaina ar putea fi de ajutor pentru artrita. Sub formă de capsule, se iau 250 până la 750 mg, de trei ori pe zi.

5. Capsaicina
Compusul activ care ii dă ardeiului cayenne iuteala, capsaicina este utilizată sub forma de unguent pentru a trata atat durerile musculare, cat și durerile articulare artritice. Aplica unguentul cu capsaicina de trei ori pe zi.

6. Arnica montana
Această plantă de munte a fost folosita de secole pentru a trata contuzii, entorse, dureri musculare, dureri articulare și umflarea oaselor rupte. Un studiu a constatat ca gelul de arnica a functionat la fel de bine ca și ibuprofenul în reducerea durerii la persoanele cu artrita la mâini. Noi studii sugereaza ca arnică poate ajuta in caz de arsuri și umflare postoperatorie. Preparatele nu se aplica pe rana. Utilizați crema de arnică de trei ori pe zi.

Articole despre condimente, inflamatii