facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

GHIMBIRUL - beneficii uimitoare pentru sanatate

Sanatate

Ghimbirul a fost utilizat de secole ca un remediu natural pentru multe afectiuni. Acum, cercetatori din intreaga lume sunt de părere că ghimbirul face minuni în tratarea oricarei afectiuni de la cancer la migrene. Aici sunt zece beneficiile pentru sanatate ale acestei puternice plante.

ghimbir


Tratamentul cancerului ovarian
Ghimbirul poate fi armă puternică în tratarea cancerului ovarian. Un studiu efectuat la Universitatea din Michigan Comprehensive Cancer Center a aratat ca pudra de ghimbir induce moartea acelor celule canceroase ovariene la care a fost aplicat.

Preventia cancerului de colon
Un studiu efectuat la Universitatea din Minnesota arata ca ghimbirul poate încetini cresterea celulelor cancerului colorectal.

Greturile de dimineata
O revizuire a mai multor studii a ajuns la concluzia că ghimbirul este la fel de eficace ca vitamina B6 în tratamentul greturilor de dimineata.

Remediu in cazului raului de miscare
Ginger a fost dovedit a fi un remediu eficient pentru greată asociata cu raul de miscare.

Reduce durerea si inflamatia
Un studiu a aratat ca ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii si este un calmant puternic natural.

Remediu pentru arsuri la stomac
Ghimbirul a fost mult timp folosit ca un remediu natural pentru arsurile la stomac. In aceasta directie se administreaza sub forma de ceai.
In tratamentul si prevenirea răcelii si gripei, ghimbirul este un remediu natural. Ghimbirul este de asemenea de ajutor în caz de arsuri stomacale sau intoxicatii alimentare, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere efectele lui pozitive asupra tractului digestiv.

Eficient in cazul migrenelor
Cercetarile au aratat ca ghimbirul poate fi eficient in cazul migrenelor, datorită capacitătii sale de a opri prostaglandinele care cauzează dureri si inflamatii ale vaselor de sânge.

Reduce durerile menstruale
In medicina chineza, ceaiul de ghimbir cu zahar brun este utilizat în tratamentul durerilor menstruale.

Prevenirea nefropatiei diabetice
Un studiu realizat pe sobolani cu diabet zaharat a constatat că sobolanii carora le s-a administrat ghimbir au avut o incidentă redusă a nefropatiei diabetice (afectarea rinichilor).

Sursa: http://www.healthdiaries.com/eatthis/10-health-benefits-of-ginger.html

Articole despre ghimbir, cancer ovarian, cancer de colon, inflamatii