facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    googleplus suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

RUSALIN TODOR - "Orice tip de cancer are leac, dacă bolnavul vrea, într-adevăr, să trăiască!"

Sanatate

Un interviu acordat pentru Formula As

RECAPITULĂRI NECESARE
L-am cunoscut cu peste 25 de ani în urmă. Când i-am luat primul interviu, locuia în aceeaşi garsonieră modestă, din cartierul Dristor, însă părul nu-i era atât de alb. Cum a deschis uşa, m-a luat în braţe şi m-a strâns la piept ca un bunic care nu şi-a văzut de multă vreme nepotul. Masa lui de lucru e ocupată de colecţia "Formulei AS" din 2016 şi de un caiet plin cu însemnări. Îmi aduce o ceaşcă de ceai cu aromă îmbietoare şi discuţia alunecă pe făgaşul dorit.

- D-le Rusalin, nu trece săptămână fără să primim de la cititori scrisori de mulţumire la adresa tratamentelor dvs., iar paleta afecţiunilor vindecate e foarte diversă. La început de drum foloseaţi mărul-lupului. Când aţi trecut la reţete complexe, capabile să trateze atâtea boli?

rusalin-todor

- După ce a apărut în "Formula AS" primul interviu pe care mi l-aţi luat, am fost nevoit să-mi transform pasiunea în "carieră"! (râde) Multă lume mi-a cerut atunci ajutorul şi n-am putut să refuz pe nimeni, cu toate că nu eram pregătit pentru aşa un val de solicitări. Eu cunoşteam doar câteva tratamente simple, în special pe bază de mărul-lupului, moştenite de la bunica Iconia, mare doftoroaie în zona Caransebeşului. După ce a apărut articolul, m-am pomenit deodată cu coadă de bolnavi la uşă, ca pe vremuri, la Alimentara! Mulţi erau disperaţi, sufereau de boli grele, aşa că am fost nevoit să studiez, să caut formule tot mai eficiente, pentru că afecţiunile astea "moderne" sunt din ce în ce mai păcătoase şi parcă mai greu de vindecat ca niciodată.
Ţin minte că am început cu enterocolitele hemoragice - mulţi oameni sufereau de această boală! Am realizat o combinaţie din plante cu proprietăţi antiparazitare, am dat-o la câţiva bolnavi şi toţi s-au făcut bine în circa două luni, dar au ţinut cu stricteţe şi regimul alimentar recomandat, fără pic de carne! Acest succes m-a făcut să am mai multă încredere în mine, să caut formule de plante şi pentru alte boli. Aşa, am găsit reţete din plante pentru polipi intestinali şi diverticuloze, probleme care se pot trata destul de uşor. În cazul fibroamelor uterine, o cură durează circa 9 luni, dar rezultatele sunt spectaculoase. Chisturile ovariene dispar după două cure de tratament. Deci, e clar că tot în natură ne găsim soluţii de vindecare a suferinţelor trupeşti...

- Mai ales în tratarea cancerelor aveţi rezultate de invidiat. Aţi descoperit vreo "formulă magică"?

- Nu există formule magice! Doar mult studiu şi, de ce nu, puţin noroc! Ştiţi şi dvs. că tot mai mulţi oameni tineri se îmbolnăvesc de cancer. Într-o zi, m-am trezit la uşă cu o tânără de 17-18 ani, plină de lacrimi, cu o hârtie în mână. Nici nu înţelegeam ce zice, aşa de tare plângea. Am citit diagnosticul - neoplasm de col uterin şi recomandarea de operaţie: histerectomie totală. Mi-am dat seama atunci ce înseamnă boala asta pentru un om tânăr, care nici n-a apucat să guste din viaţă... Aşa că m-am apucat să caut soluţii naturale pentru această afecţiune groaznică. Am citit multe cărţi despre posibilele cauze ale apariţiei cancerului, am stat de vorbă cu câţiva culegători de plante medicinale de pe meleagurile obârşiei mele, am elaborat câteva reţete pentru mai multe tipuri de cancer şi am început să le testez. Am folosit combinaţii de până la 20 de plante medicinale, unele foarte rare, pe care le aflasem de la bătrânii culegători din Banat. Ştiam că rău n-au cum să facă, aşa că le dădeam câte-o doză celor care aveau tumori maligne, cu pretenţia să mă ţină la curent cu rezultatele obţinute. Aşa am făcut şi cu fata aceea, nici nu-mi mai amintesc cum o cheamă... Am elaborat o reţetă naturistă foarte bună, cu care a scăpat de cancerul uterin, dar ştiu că a urmat tratamentul o perioadă mai lungă. În majoritatea cazurilor, mai ales la bolnavii care n-au apucat să se opereze ori să facă biopsii, rezultatele sunt de-a dreptul extraordinare. Tumorile se reduc puţin câte puţin, apoi dispar. Din păcate, mai sunt şi cazuri în care nu se mai poate face nimic - oameni foarte fragili şi slăbiţi, cu cancere în stadiul IV de evoluţie, cu multiple metastaze. Ţi se rupe sufletul când îi vezi... Ştii că n-au şanse, dar tot îţi vine să încerci... Eu nu promit minuni nimănui, dar încerc prin toate mijloacele să aduc alinare, acolo unde pot şi cât pot, pentru că bunul Dumnezeu îmi dă înapoi înzecit.

- În ce tipuri de cancere aţi obţinut rezultate notabile?

- Practic, orice tip de cancer are leac, dacă bolnavul mai are resurse interne să lupte cu boala şi dacă vrea, într-adevăr, să trăiască. Aceasta este o mare problemă. Omul trebuie să creadă în tratament, să-l urmeze conştiincios şi corect. Să-şi schimbe stilul de viaţă radical. Nu se poate să suferi de cancer pulmonar şi să continui să fumezi, de exemplu! Ori să ai un cancer hepatic şi să înfuleci numai fripturi, stropite din belşug cu alcool. Nu merge aşa!
De regulă, cel mai bun rezultat îl dau tratamentele la cancerele aflate în primele faze, dar am avut succes şi în cancere în faza a treia. Am fost surprins să constat câteva vindecări în cancerele pancreatice, unde - ştie toată lumea - nu prea merg nici tratamentele naturiste. Un român stabilit în Germania avea un neoplasm pancreatic, a venit fiica lui la mine cu toate analizele. I-am dat un tratament din 14 plante medicinale şi regimul alimentar pe care trebuie să-l ţină toată viaţa, iar în trei luni, s-a vindecat complet. Şi nu-i singurul caz...

Foarte bune rezultate am avut şi în cancerele la vezica urinară, până la gradul III de evoluţie. Mulţi bolnavi au scăpat de operaţia de extirpare a vezicii, cu tratamentul naturist.

Nu mai spun de cancerul mamar! Multe femei au mastoze fibrochistice, însă chiar dacă nodulii aceştia nu sunt de natură malignă, medicii se grăbesc să le opereze sau măcar să ia o biopsie - caz în care se pot alege cu complicaţii. Şi cum tratamentul medicamentos nu prea le ajută, ajung, săracele, la operaţii chinuitoare - până la extirparea sânului! Am o listă lungă cu doamne care s-au tratat cu succes de cancer la sân. Multe erau luate în evidenţă la oncologie, unele au urmat chiar şi tratamentul cu citostatice, dar au refuzat operaţiile mutilante. Şi până la urmă, s-au vindecat cu plante! Deci, e foarte important, în cazul unei tumori maligne, să rămână încapsulată, să nu se răspândească celulele pe cale sanguină în organism, pentru că atunci apar metastaze şi nu mai ai ce să faci. Cu ani în urmă, nepoata mea din Reşiţa, care a studiat la Liceul "Caragiale", a fost în aceeaşi situaţie. A venit la mine tare speriată, după un control făcut la liceu. "Mi-a spus doctoriţa că sunt suspectă de cancer la sân. Mi-a descoperit câţiva noduli şi m-a trimis să fac biopsie." A doua zi, m-am dus cu ea la Institutul Oncologic Fundeni. Medicul a confirmat că are noduli şi mi-a zis, foarte senin, că trebuie scoşi chirurgical. I-am spus: "Domnule doctor, păi nu-i păcat să mutilaţi o fată atât de frumoasă, la numai 18 ani? Alte soluţii nu mai există?". A dat din cap. Operaţia era singura soluţie întrevăzută de el! Am luat fata acasă, i-am dat un tratament, am învăţat-o cum să-şi facă automasaj, iar într-o lună i-au dispărut toţi nodulii. Acum e căsătorită, are copii, duce o viaţă normală.

Mai am o formulă foarte eficientă pentru fibrozele pulmonare şi cancerul pulmonar. Peste 40.000 de oameni mor anual în România de cancer pulmonar, în special din cauza fumatului! Din păcate, acest cancer nu prea are simptome şi se descoperă în stadii avansate. Însă dacă e depistat în stadii incipiente, până în gradul III, se poate vindeca pe cale naturală! Am multe cazuri tratate cu succes! Şi pentru carcinomul pulmonar am o reţetă care dă rezultate foarte bune, în care am inclus şi o plantă mai rară, pe care o culeg de la poalele Muntelui Mic: măcrişul-păsăresc (Oxalis acetosella). Şi dieta alimentară este una specială - se recomandă şi proteină animală, dacă nu există şi metastaze hepatice. Dar dacă bolnavul nu se lasă de fumat, degeaba face tratamentul, asta-i sigur!
Odată, a venit la mine un mare ştab din Galaţi. Avea trei escorte şi un Mercedes care nu-ncăpea în parcarea din faţa blocului... M-a luat aşa, de sus: "Domnule, ajută-mă să scap de boală. Vindecă-mă de cancer şi te umplu de bani!". I-am spus omului cât îl costă tratamentul şi că nu iau un ban în plus, dar i-am explicat şi ce are de făcut ca să se trateze: să se lase de fumat, să ţină regim alimentar, să facă mişcare, exerciţii de respiraţie... tot ce ştiam eu că-l ajută. "Nu prea am eu vreme de astea, că-mi place viaţa şi am afaceri de condus" - mi-a zis, în timp ce şi-a aprins o ţigară pe holul blocului. "Păi, domnule, eu văd că nu prea-ţi place viaţa! Cum vrei să te faci bine, dacă nu m-asculţi?" I-am dat tratamentul, nici nu ştiu dacă l-a luat sau nu, dar am aflat că n-a ţinut cont de nicio indicaţie. A fumat, a chefuit... M-a sunat soţia lui peste vreo şase luni să-mi spună că a murit. Deci, contează foarte mult cum te ajuţi singur, cum lupţi cu boala! O atitudine delăsătoare sau capitularea nu-s de dorit.
Am avut şi câteva cazuri de cancere cerebrale vindecate total, în timp ce la altele am reuşit doar reducerea în dimensiune a formaţiunii tumorale. Foarte bine merg aceste tratamente şi la cancerele rectale şi cancerele de colon, unde mărul-lupului face minuni.

- Ce alte plante mai folosiţi în formulele dvs.?

- Am reţete diferite, pentru fiecare tip de cancer în parte. În majoritatea formulelor am inclus plantele medicinale cu acţiune antitumorală cunoscute, dar şi câteva plante mai rare, care cresc doar în zona Banatului, cum este măcrişul-păsăresc, despre care v-am spus. Folosesc în reţete şi diverse plante ajutătoare: frunze de mur, salvie, coada-calului, echinacea şi multe altele. Cu cât reţeta e mai complexă, cu atât mai bine, pentru că întregul organism trebuie susţinut să lupte cu boala.

- Cât durează un tratament pentru a obţine rezultate vizibile?

- De regulă, o cură durează trei luni. Rezultatele se văd atât în analizele de sânge, cât şi în starea generală a bolnavului. Dacă omul respectă întocmai indicaţiile şi regimul alimentar, o cură e de ajuns. În cazurile mai grave, este necesar să se repete cura, după o săptămână sau două de pauză.

- Nu vă mai ţin, văd că vă sună telefonul încontinuu... Mă bucur tare mult că v-am văzut! Mă bucur mai ales că, în ciuda vârstei la care aţi ajuns, nu încetaţi să vă gândiţi la binele atâtor oameni nefericiţi.

- Mereu pe fugă, domnule Florentin! Ultima dată când ne-am văzut, eraţi student. Aveam eu multe să vă mai spun la interviu, dar vă grăbeaţi la cursuri... Nu mai alergaţi aşa, că-n viaţă ne mai trebuie şi puţină tihnă, s-avem timp şi pentru gândurile noastre, pentru micile bucurii ale lumii - o rază de soare, un ciripit, o floare... Ne grăbim să trăim, dar uităm să spunem o rugăciune, o vorbă bună sau să oferim o mângâiere... Trebuie să mai avem grijă şi de suflet, nu numai de trup. V-o spune un om bătrân, care până la 83 de ani le-a trăit pe toate!

D-l RUSALIN TODOR poate fi contactat la tel. 0742.927.425

Articole despre cancer, marul lupului, plante antitumorale