facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sistemul limfatic lent cauzeaza SFORAITUL si apneea de somn

Sanatate

 

Sforăitul este principalul simptom al apneei de somn sau al condiției precursoare a acesteia, hipopnea, care implică reducerea fluxului de aer. Deși este deranjantă pentru partenerul de somn, este, de asemenea, un semn al unei probleme de sănătate care ar trebui îmbunătățită pentru a reduce riscul bolilor cardiovasculare și pentru a îmbunătăți semnificativ energia. Un nou studiu realizat de cercetători italieni a evidențiat de ce milioane de oameni se confruntă cu problema menționată mai sus.

sforait

Reținerea lichidului și sforăitul

Pentru a preveni sau a reduce sforăitul, soluțiile se vor concentra asupra problemelor din timpul zilei, spre deosebire de ceva făcut înainte de culcare. Rationalul pentru această abordare este susținut de un studiu al pacienților cu insuficiență venoasă cronică. Acești subiecți au prezentat apnee și hipopnee în mod semnificativ redus atunci când au folosit ciorapi de sprijin în timpul zilei. Prin prevenirea acumulării de lichide în cursul zilei, mult mai puțin lichidul este adunat în jurul gâtului pe timp de noapte, ducând la o respirație îmbunătățită în timpul somnului.Oricine sforaie poate observa ca pe timpul noptii cantareste mai mult decât dimineața. Greutatea în plus pe timp de noapte este în principal greutatea apei. Pe măsură ce corpul se recuperează în timpul somnului de la uzura zilei, țesuturile inflamate eliberează apa. Dacă inflamația este semnificativă, poate fi necesar să utilizați toaleta de mai multe ori în timpul nopții pentru a elimina apa. În caz contrar, te trezești dimineața, folosești toaleta, urci pe cantar și, sperăm, nu cantaresti mai mult decât cu o zi înainte.

Stagnarea limfatică și sforăitul

Problemele cu sforăitul se dezvoltă atunci când există supraîncărcare sau funcționare defectuoasă în modul în care organismul procesează apa, în special în ceea ce privește sistemul limfatic și venele. Pentru mulți, primul semn medical al acestei probleme, împreună cu sforăitul, va fi creșterea tensiunii arteriale. În mod ironic, luarea de medicamente pentru tensiunea arterială va face problema mai gravă prin depresurizarea "împingerii" sistemului limfatic care vine în mod natural din sistemul cardiovascular. În această situație obișnuită, medicamentele pentru tensiunea arterială contribuie, de fapt, la riscul bolilor cardiovasculare, contribuind la lipsa de oxigen care circulă noaptea.
Acest lucru se datorează faptului că sistemul nostru limfatic, în plus față de treburile legate de imunitate, este, de asemenea, implicat în eliminarea reziduurilor și absorbția și transportul grăsimilor. Viteza cu care avem un răspuns imun poate fi afectată drastic de funcția limfatică slabă. Merită să înțelegeți cât de bine funcționează sistemul nostru limfatic.

Ce este stagnarea limfatica?

O limfa care curge în mod corespunzător este esențială pentru un răspuns imun rapid și eficient. O limfă stagnantă sau congestionată afectează problemele, proporțional cu cantitatea de stagnare prezentă.

Fluidul dintre fiecare celulă a corpului nostru devine fluid limfatic când intră în vasele limfatice. Deșeurile de metabolism care sunt prea mari pentru a fi puse în sânge și pentru a fi expulzate sunt transmise prin limfa la ficat pentru a fi prelucrate. Cu cât este mai mare cantitatea de uzură la care suntem supuși, din orice sursă, cu atât mai mult trebuie să fie extrasă prin acest sistem.

Același sistem limfatic este, de asemenea, esențial pentru modul în care corpul dumneavoastră absoarbe și transportă grăsimi alimentare și, ca rezultat, este, de asemenea, supus unei suprasarcini toxice din propriul tract digestiv.

Unele variabile care contribuie la suprasolicitarea sistemului limfatic includ următoarele: consumul unei cine cu conținut ridicat de grăsimi, consumul a orice altceva după cină, o infecție acută, o infecție cronică scăzută în tractul digestiv (dezechilibru bacterian sau Candida), o zi de stres sau o zi de epuizare fizica. Oricare dintre acești factori sau orice combinație a acestor factori necesită ca sistemul limfatic să se ocupe de o cantitate mai mare decât cea dorită, toate acestea favorizând stagnarea fluidelor și creșterea excesivă a fluidelor în timpul zilei. Pur și simplu supraponderabilitatea este un simptom al unui sistem limfatic supraîncărcat.

Circulația limfatică nu are propria pompă. Mai degrabă, aceasta se desfășoară în primul rând prin contracțiile musculare. Prin urmare, inactivitatea și pierderea tonusului muscular sunt probleme majore pentru fluxul limfatic sănătos.

O supraîncărcare a limfei și o capacitate slabă a corpului de a face față supraîncărcării duce la acumularea si retentia de apă în cursul zilei - un plus de 2 sau mai multe kilograme în greutate. Este normal să fii o mai greu noaptea decât dimineața. În timpul nopții, corpul tău încearcă să arunce toată apa stătuta, ca parte a curățeniei casei, mutându-o spre zona umărului și a gâtului. Acest lucru face ca lichidul să se acumuleze în zona gâtului, exercitând presiune asupra sistemului respirator și cauzând sforăitul și alte probleme potențial mai grave, cum ar fi apneea de somn.

Cum să îmbunătățiți funcția limfatică
Soluția este de a reduce factorii de suprasolicitare în timpul zilei, astfel încât să rețineți mai puțin fluid în timpul zilei. În plus, luarea de măsuri pentru a repara sistemul limfatic slăbit și îmbătrânit și matricea țesutului conjunctiv pot ajuta o revenire a capacității fizice, ceea ce înseamnă că organismul este mai capabil să proceseze în mod natural problemele legate de apă.

Exercitiul va ajuta la mutarea și eliminarea fluidelor stagnante, atâta timp cât nu exersați excesiv, ceea ce ar duce la retenția de lichide ca urmare a inflamației induse de efort.Masajul de drenaj limfatic poate stimula deschiderea limfaticii initiale si poate creste volumul fluxului limfatic cu pana la 20 de ori.

Referințe:
Sluggish Lymph System Causes Snoring & Sleep Apnea - Byron J Richardsd, Board of Certified Clinical Nutritionist

Articole despre sforait, limfa