facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Purificarea sangelui si a limfei prin unele metode simple, perfect naturale

Sanatate

Între toate învelişurile fiinţei noastre (fizic, vital-emoţional, psihomental, supramental, spiritual) există o strânsă legătură. Acţiunile de purificare realizate la un anumit nivel se reflectă, mai devreme sau mai târziu, la toate celelalte niveluri ale ființei. Putem înțelege astfel importanța purificării, care realizată la nivel trupesc va conduce și la o purificare și o limpezire reflexă în plan emoţional şi mental.

Vă prezentăm în continuare câteva metode naturale foarte simple și perfect accesibile de purificare a sângelui și a limfei.

suc verde

Sistemul limfatic, deși foarte asemănător cu rețeaua sanguină, are un rol fiziologic diferit față de aceasta. În timp ce sângele are mai ales rolul de a transporta substanţele nutritive şi oxigenul către toate celulele trupului, limfa are un rol important de a prelua deşeurile şi de a le elimina, păstrând astfel „curăţenia“ în organism şi prevenind instalarea bolilor. Sistemul limfatic este cel care „mătură” deşeurile de la nivelul ţesuturilor, colectează şi distruge toxinele, bacteriile, celulele anormale din trup şi transportă celulele imunitare în zonele în care este nevoie de ele.

Atunci când sistemul limfatic nu funcţionează corect, trupul nostru nu poate elimina în mod adecvat toxinele, nu poate lupta împotriva afecţiunilor cauzate de viruşi, ciuperci şi bacterii și nu poate regla în mod corespunzător cantitatea de lichide de la nivelul ţesuturilor. Funcţionarea deficitară a sistemului limfatic conduce în timp la slăbirea imunităţii, la creşterea în greutate şi la unele afecţiuni grave, cum ar fi bolile autoimune sau chiar cancerul. Celulita este, de asemenea, o astfel de consecință a funcționării deficitare a sistemului limfatic.

Printre factorii care influenţează în mod nefast sistemul limfatic se numără extenuarea și lipsa de odihnă, sedentarismul și lipsa de mișcare, consumul de alimente procesate industrial care sunt pline de aditivi chimici toxici și lipsa de alimente naturale crude și proaspete. Unele studii recente au confirmat influenţa extraordinară a gândirii benefice, creatoare asupra bunăstării sistemului limfatic. Aceste studii au evidenţiat faptul că în cazul ființelor umane care sunt mai mereu pesimiste, care au o viziune preponderent negativistă, nefastă asupra existenței, sunt mult mai des întâlnite blocajele sistemului limfatic decât în cazul optimiștilor.

Rețeta unui elixir perfect natural pentru purificarea sângelui și a limfei

Detoxifierea periodică a sângelui şi a limfei este foarte importantă pentru menținerea stării generale de sănătate, şi se poate realiza eficient şi uşor cu ajutorul unui suc natural preparat în felul următor:

Ingrediente: 1 rădăcină de sfeclă roşie de dimensiune medie, 1 bulb de fenicul, 1 legătură de pătrunjel verde proaspăt, 1 legătură de coriandru verde proaspăt, 2 lămâi bio, cultivate ecologic, 2 feliuțe de rădăcină de ghimbir proaspăt și pe cât posibil un fruct proaspăt, la alegere, în funcţie de sezon.

Modul de preparare: Din aceste ingrediente se pregăteşte un suc, pe cât posibil cu ajutorul unui storcător mecanic care să asigure un proces de presare la rece. Acest suc astfel preparat poate fi consumat imediat sau se poate păstra la frigider timp de maxim 12-14 ore. Este bine ca un astfel de suc natural să fie consumat cel puțin o dată pe lună.

Alte metode naturale de purificare
Dacă dorim să acționăm în sens corector pentru a remedia anumite tulburări sau afecțiuni putem folosi în paralel și unele plante de leac. Unul dintre purificatorii sângelui, cunoscut din medicina ayurvedică, rădăcina de manjistha (Rubia cardifolia), este și un eficient tonic limfatic. Alte plante care pot fi folosite (sublingual, sub formă de pulbere, de 4 ori pe zi, în tratamente de lungă durată) sunt: rădăcina de astragalus (Astragalus membranaceus), frunzele de brusture (Arctium lappa), rădăcina de cicoare (Cichorium intybus), florile de coada șoricelului (Achillea millefolium), florile de echinaceea (Echinacea angustifolia), florile de gălbenele (Calendula officinalis), rădăcina de gențiană (Gentiana lutea), rădăcina de indigo sălbatic (Baptisia tinctoria), partea aeriană a plantei de isop (Hissopus officinalis), partea aeriană a plantei de lipicioasă (Galium aparine), rădăcina de păpădie (Taraxacum officinale), partea aeriană a plantei de rocoină (Stellaria media), florile de sânziene galbene (Galium verum), florile de soc (Sambucus nigra), partea aeriană a plantei de trei fraţi pătaţi (Viola tricolor), partea aeriană a plantei de turiță mare (Agrimonia eupatoria), frunzele de urzică vie (Urtica dioica) și bineînţeles gelul frunzelor proaspete de aloe (Aloe vera). În consum se pot folosi cu rezultate foarte bune ceapa, usturoiul și rădăcina de ghimbir, crude, în stare naturală.

Este recomandat, de asemenea, masajul de drenaj limfatic sau chiar automasajul (ce se poate realiza prin intermediul unor presiuni uşoare care acţionează asupra lanţurilor de ganglioni limfatici).

Articole despre limfa, curatarea limfei, drenaj limfatic