facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

CURATAREA LIMFEI - Metoda foarte simpla si eficienta

Sanatate

Există mai multe modalități de a curăța sistemul limfatic - care ajută la purificarea fluidelor corporale și îmbunătățirea stării generale de sănătate. Unul dintre cele mai bune moduri de a realiza acest lucru este foarte ușor și chiar nu costă nici un ban - 20-30 minute de mers viguros.

Dintre toate diferitele exerciții și masaje, protocoale de detoxifiere și modalități de vindecare, terapii New Age și tehnici integrative, nu este nimic atât de eficient pentru curățarea sistemului limfatic ca o plimbare în ritm alert timp de 20-30 minute ... mai ales atunci când este efectuată în natură.

Deoarece sistemul limfatic nu are nici o pompă, este necesar ca fiecare individ să mențină o sumă regulată de activități care va servi pentru a circula limfa. În timp ce sistemul circulator se bazează pe inimă pentru a circula sângele, sistemul limfatic se bazează pe miscarea corpului, mai ales mersul pe jos.


În Ayurveda, este bine cunoscut faptul că mersul pe jos în fiecare zi este o practică vitală de sănătate. Se înțelege de asemenea, că în nici un alt de exercițiu nu circulă bine limfa la fel ca atunci când faci 20-30 minute de aerobic. Atunci când exercițiile sunt efectuate în natură, acestea pot produce și alte beneficii asupra sănătății. Este bine cunoscut faptul că o plimbare pe plajă sau la munte aduce organismului un aport de ioni negativi benefici pentru organism, spre deosebire de aerul saturat cu ioni pozitivi așa cum găsim în orașe.

Care este cea mai bună tehnică de mers pe jos care maximizează drenajul limfatic și circulația?

Când mergi într-un ritm alert picioarele oferă o acțiune naturală de pompare care servește pentru a muta limfa prin sistemul limfatic. Acest lucru este important, deoarece sistemul limfatic nu are nici o pompă ca sistemul circulator care are inima pentru a pompa sângele. Prin urmare, înțelegem că jumătatea superioară a corpului necesită, de asemenea ajutor.
Cel mai bun mod de a efectua un mers pe jos este în forță și să-ți folosești și brațele la fel de puternic în timpul mersului. Nu trebuie să mutați brațele ca un atlet care se pregătește pentru olimpiadă - înainte și înapoi - sus și în jos - o parte în alta - doar mutați-le. Aceastea vor funcționa ca pompă superioară pentru sistemul limfatic.

Când utilizați plimbarea zilnică ca o practică de vindecare, este necesar să fii conștient de tine. Se întâmplă ca mulți dintre cei care folosesc plimbarea ca terapie, să fie rigizi și să refuze să-și miște brațele. Amintiți-vă că acțiunea de pendulare a brațelor în timpul plimbării ajută la curățarea limfei în partea superioară a organismului.

Curățarea sistemului limfatic - Concluzie
Se pare că organismul uman a fost proiectat astfel încât întreținerea acestuia să poată fi efectuată ușor și rapid. Din cauza stilului de viață sedentar pe care-l trăim în societatea occidentală, mersul pe jos pare a fi neglijat. Prin proliferarea tehnologiei informației, această tendință pare să se amplifice.

Prin urmare, este nevoie de multe ori de mai multă inițiativă pentru a te ridica din scaun și a ieși în curtea din spate sau intr-un parc. Dacă mai mulți oameni ar ști într-adevăr ce câștig pentru sănătate le poate oferi mișcarea, nu ar sări niciodată peste plimbarea zilnică.

Articole despre curatarea limfei, mersul pe jos, sistemul limfatic, limfa