facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Intalniri cu oameni remarcabili (Meetings with Remarkable Men, 1979)

Filme artistice

Un film despre viata lui G.I. Gurdjieff un maestru spiritual controversat, initiat de intelepti ai traditiei sufite, un om care a reusit sa combine viziunea orientala cu cea occidentala. Un mare vizionar, el insusi un om remarcabil.
intalniri-cu-oameni-remarcabili

Catre sfarsitul secolului al XIX-lea, G.I. Gurdjieff (1866 – 1949), impreuna cu un grup de apropiati, cuprinzand oameni de stiinta, muzicieni, artisti, arheologi si altii, au format grupul “Cautatorii adevarului”. Sustinuti de intrebarile pe care le impartaseau cu totii despre sensul si scopul vietii pe pamant si in particular al vietii fiintelor umane, au petrecut ani calatorind prin Asia Centrala, punand laolalta fragmente dintr-o invatatura veche despre umanitate si despre posibilitatile noastre de evolutie.
Mai tarziu Gurdjieff a adus aceasta invatatura in Moscova. In timpul Revolutiei el pleaca impreuna cu o mare parte dintre elevii sai, stabilind in cele din urma Institutul pentru Dezvoltarea Armonioasa a Omului, la Fontainebleau – Avon, langa Paris. Acolo, pentru tot restul vietii sale, si-a continuat rolul de Invatator Spiritual, scriind cateva carti si atragand multi discipoli din Franta, Anglia si America.

Articole despre film artistic