facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

10 moduri pentru a va imbunatati functionarea SISTEMULUI LIMFATIC

Sanatate

Sistemul limfatic este unul dintre cele două sisteme circulatorii majore din organism. Rolul acestuia este de a muta celulele imune și resturile celulelor moarte prin organism, de unde pot fi eliminate sau refolosite. Un sistem limfatic care funcționează prost este un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului și a altor boli cronice.
În timp ce știința modernă și comunitatea medicală au petrecut timp pentru a cerceta funcționarea sistemului vascular, sistemul limfatic a fost în atenția comunității medicale holistice. Astăzi, o mare parte din cercetările medicale este axată în înțelegerea funcționării sistemului limfatic și a rolului său dinamic în starea de sănătate a organismului uman.

sistemul limfatic

Ce este sistemul limfatic?
Ceea ce este posibil să fi auzit despre sistemul limfatic este faptul că este comparabil cu sistemul de canalizare. Atunci când există un blocaj în oricare dintre conductele de la domiciliu s-ar putea simți un miros nu tocmai plăcut venind din chiuvetă. Aceasta se întâmplă în cazul în care o acumulare de particule, cum ar fi părul și produsele alimentare devin un teren propice pentru bacterii. De aceea, veți desfunda în mod regulat țevile pentru a evita să se înfunde și aceeași atenție ar trebui să acordați și sistemului dumneavoastră limfatic pentru a evita orice blocaj.
Un sistem limfatic congestionat, poate duce la boli grave și boli cornice, care decurg dintr-un sistem imunitar slăbit. Un blocaj în a drena limfa, poate duce la acumularea de toxine pe care organismul încearcă inițial să le elimine. Poate simptomele pe care le ai, de rigiditate a corpului, dureri de cap, balonare, probleme de piele și extremități reci sunt de fapt un rezultat al unui sistem limfatic lent care are nevoie de îmbunătățire.

Următoarele strategii de detoxifiere pot ajuta la îmbunătățirea funcției limfatice.

1. Reducerea stresului
Următoarele tehnici pot îmbunătăți fluxul de lichid limfatic prin corpul dumneavoastră, prin limitarea atât a stresului mental cât și fizic:
• o postură a corpului bună
• stretching regulat
• exerciții de respirație profundă
• yoga și pilates
Toate strategiile cunoscute pentru a ameliora anxietatea și a sprijini funcția sistemului imunitar, astfel încât să eliminăm orice congestie și să stimulăm eliminarea agenților patogeni din organism.

2. Exercițiile
Exercițiile pot fi, eventual, una dintre modalitățile cele mai eficiente și simple și pentru a vă îmbunătăți funcția sistemului limfatic. Exercițiile cresc aportul de oxigen din țesuturi și celule și stimulează circulația sanguină. Atunci când organismul nu se mișcă în mod regulat, toxinele rămân în mușchi. O stare cunoscută sub numele de hipoxie, în care există o lipsă de oxigen într-o zonă a corpului lasă ușa deschisă pentru invazia metastazelor de cancer.
Un mod distractiv de a pune limfa în mișcare este săritul pe o mini trambulina (numit rebounder), care este adesea folosită în terapia de sport, pentru a ajuta sportivii să se vindece de leziuni. Când organismul se mișcă împotriva gravitației, sistemul limfatic este stimulat pentru a trage fluid limfatic și a transporta toxinele prin vasele de sânge.

3. Administrarea de plante
Plantele sunt o sursă excelentă pe care o putem utiliza pentru a detoxifia sistemul limfatic și elimina toxinele. Unele dintre cele mai populare tratamente pe bază de plante pentru a ajuta sistemul limfatic în vindecarea organismului includ următoarele:
Uleiurile esențiale: practici tradiționale au folosit uleiuri esențiale pentru a ajuta organismul sa se vindece timp de secole. Comitetul de Medicină Complementară și Alternativă raportează că uleiurile esențiale stimulează vindecarea prin neuroimunomodulație. Utilizarea de uleiuri esențiale întărește sistemul imunitar al pacientului cu cancer și îl ajută să se elibereze de anxietate și de stres.

Laptele de ciulin: Laptele de ciulin este un agent de detoxifiere puternic, cunoscut pentru capacitatea de a curăța tractul gastro-intestinal, ficatul, rinichii, precum și pentru capacitatea de a menține o tiroidă sănătoasă. Utilizați laptele de ciulin pentru a ajuta în lupta împotriva inflamației din corpul dumneavoastră și pentru a sprijini un sistem imunitar sănătos.

Ceaiul Essiac: Acest tratament pe bază de plante poate fi recomandat pentru pacienții nou diagnosticați cu cancer. Ceaiul Essiac detoxifică organismul și ajută la vindecarea sistemului imunitar.

Madder Indian sau Rubia Cordifolia: Planta este folosită de mii de ani în medicina ayurvedică pentru purificarea ficatului și a sângelui. Poate ajuta la îmbunătățirea problemelor menstruale și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

4. Transpirația
Transpirația este unul dintre mecanismele prin care organismul uman elimină toxinele. În afară de exercițiile fizice care produc transpirația și implicit eliminarea toxinelor, sauna cu infrarosu este o altă metodă care ajută la circularea toxinelor din organe și mușchi și eliminarea acestora prin pori. Sauna cu infrarosu este o terapie non-invazivă, care este o alternativă excelentă pentru cei care nu pot face exerciții. (Notă: nu se recomandă utilizarea saunei pentru cei care au avut ganglioni limfatici care au fost îndepărtați , deoarece poate crește riscul de limfedem.)

5. Periajul uscat
Periajul uscat ajută la eliminarea toxinelor care sunt pe suprafața pielii. Perierea uscată presupune folosirea unei perii aspre și deplasarea acesteia de-a lungul pielii în direcția inimii. Această tehnică crește fluxul de limfatic prin stimularea glandelor sudoripare și sprijinirea circulației .

6. Dieta
Urmarea unei diete sănătoase, pe bază de grăsimi sănătoase și bogată în antioxidanți este esențială în sprijinirea unui sistem imunitar sănătos. Agenții patogeni nu se pot dezvolta în medii alcaline, ceea ce face ca, consumul de fructe și legume proaspete și grăsimi care să sustină celula sănătoasă este absolut necesar. Legumele și fructele roșii sunt unele dintre cele mai bune alimente anti-inflamatorii. Puteți consuma afine, zmeură și cireșe, legume roșii, în special sfeclă. Planta Rubia Cordifolia este de asemenea, cunoscută sub numele de "rădăcina roșie".
Menținerea tractului gastro-intestinal sănătos ajută nu numai la creșterea sistemului imunitar dar, de asemenea, scade riscul de a dezvolta obezitate și boli cardiovasculare.

7.Hidratarea
Sistemul limfatic este compus în principal din apă și trebuie să fie hidratat pentru a putea funcționa la cel mai înalt nivel. Apa potabilă purificată sau minerală și apa cu extracte antioxidante, cum ar fi apa cu lămâie, este o strategie excelentă de detoxifiere și ajută la eliminarea toxinelelor din organism.
Dr. John Douillard recomandă o tehnică de rehidratare limfatică care implică să bei apă caldă la fiecare 15 minute pe tot parcursul zilei, timp de 2 săptămâni . Această procedură stimulează sistemul limfatic să curgă fluid și ameliorează congestiile și simptomele unui sistem imunitar lent.

8. Masajul
Terapia prin masaj îmbunătățește funcția imunitară și poate ameliora simptomele de oboseală cronică și durere. Tehnicile de masaj, cum ar fi masajul țesutului conjunctiv favorizează fluxul și drenajul limfei prin corp. Pacienții care au fost diagnosticați cu cancer pot beneficia foarte mult de terapie prin masaj.

9. Evitați hainele strâmte
Evitați hainele strâmte, cum ar fi sutienele, pentru a preveni orice restricție inutilă a vaselor limfatice. Ganglionii limfatici sunt foarte concentrați în regiunea pieptului pentru a drena fluidul din sâni, brațe și piept. Nu contracta fluxul limfatic.

10. O postura fizica corecta
O postura corporala incorecta poate obstructiona functionarea sistemului limfatic intrucat costele actioneaza precum o pompa in timpul inspirului si expirului. De aceea este foarte important sa corectam pozitia incorecta a coloanei vertebrale ceea ce va duce la o mai buna oxigenare la nivel celular prin realizarea corecta a respiratiei.

Vindecarea de cancer prin sprijinirea sistemului limfatic
Este extrem de important pentru pacienții cu cancer să păstreze starea de sănătate a sistemului limfatic și să-l detoxifieze regulat. Eliminarea toxinelor și sprijinirea fluxului limfatic s-au dovedit a reduce reapariția cancerului. Unul din 5 persoane care au beneficiat de tratament de cancer la sân va fi afectat de limfedem mai târziu în viață. Vei include aceste strategii de detoxifiere în stilul tău de viață pentru a-ți îmbunătăți sistemul limfatic?

Articole despre sistemul limfatic, limfa, curatarea limfei, purificarea limfei