facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

11 aspecte fascinante despre RESPIRATIE

Sanatate

Yoga, meditația și practicile de pranayama pun un accent foarte mare pe respirație. Dar noi nu ne concentrăm foarte des asupra modului în care respirăm zi de zi, clipă de clipă și la cum afectează respirația modul nostru de viață.

Cateva aspecte uimitoare despre respirație și despre modul în care respirația iti poate transforma complet viața!

1. Respirația are foarte puțin de a face cu oxigenul. Aerul are 21% oxigen, iar organismul are nevoie doar de 5%. Totul tine de dioxidul de carbon!

respiratie

2. Respirația pe gură poate, în timp, crea o micșorare a maxilarului - de aici rezultând dinți strâmbi (sau o recădere a maxilarului după ce aparatul dentar este eliminat).

3. Respirația pe gură este principala cauză la copiii care sunt peltici, atunci când vorbesc.

4. Trezitul în timpul nopții pentru a urina este, cel mai probabil, o urmare a respirației cu gura deschisă. Respirația pe gură provoacă micșorarea vezicii urinare, ceea ce face să se simtă ca și cum ai avea nevoie urgent la baie.

5. Cu cât respiri mai des (hiperventilație) cu atât mai înfometat te vei simți și cu atât mai acidic va deveni corpul tău.

6. Respirația ar trebui să se realizeze doar la intensitatea în care puteți ține gura închisă.

7. În mod natural noi ne schimbăm părțile pe care dormim aproximativ la fiecare 30 de minute, iar acest lucru se datorează în principal echilibrării respirației prin fiecare dintre nări.

8. Nasul are un sistem de filtrare cu 4 etape. Prin respirația pe gură mergi direct la etapa a 4-a. Acest lucru duce cu ușurință la dureri în gât, amigdalită și chiar infecții ale urechii.

9. Astmul este de cele mai multe ori greșit diagnosticat. Deseori este ereditar și dacă v-ați născut cu această boală, o veți avea toată viața - cu toate acestea, printr-un program de respirație și o schimbare a factorilor externi poți respira fără să ai nevoie de steroizi tot restul vieții tale!

10. Inspirația pe nas și expirația pe gură influenteaza echilibrul dioxidului de carbon in organism. Acest mod de a respira duce la o pierdere de dioxid de carbon. Reținerea respirației poate crește cantitatea de dioxid de carbon, care va ajuta la reechilibrarea nivelului PH.

11. Dacă am “întinde” plămânii, plat, aceștia ar fi de mărimea unui teren de tenis!

Tu cum respiri acum?
Sursa: http://www.mindbodygreen.com/0-4764/11-Fascinating-Facts-About-Breathing.html

Articole despre respiratie