facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Uleiul de migdale hraneste si catifeleaza pielea. Bun fortifiant pentru par degradat si uscat

Sanatate

 

Uleiul de migdale este un ulei foarte bogat in vitamina E, contine de asemenea un procent mare de acizi grasi mononesaturati (pentru o ingrijire foarte eficienta), acid linoleic, omega 3, gliceride si oleina, uleiul de migdale dulci avand proprietati de regenerare, hidratare si restructurare. Migdalele mai contin si alte minerale esentiale cum ar fi magneziu si calciu, vitamina D si au un nivel ridicat de grasimi.

ulei-migdale

Bogat in acizi grasi esentiali si compusi nesaponificabili, uleiul de migdale dulci are proprietati de hranire, hidratare si catifelare. Continutul ridicat de vitamine il recomanda pentru pielea uscata si delicata. Este utilizat atat pentru fata si corp, cat si pentru ingrijirea parului. Dupa masaj, pielea ramane stralucitoare, fina si catifelata. Este un demachiant natural ideal, avand totodata efecte de hidratare asupra tenului.

Bogat in vitamine (sursa importanta de vitamina E), este recomandat pentru orice tip de piele, in special pentru pielea uscata sau sensibila. Recomandat pentru toate varstele, incepand din prima zi de viata. Este recomandat in perioada rece pentru ingrijirea mainilor. Este folosit frecvent pentru tratarea pielii uscate, atenueaza senzatia de mancarime, durerea, eruptiile cutanate, uscaciunea, iritatiile si arsurile. Uleiul de migdale ajuta la pastrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii. Pentru a spori beneficiile cremelor exfoliante, acestea pot fi amestecate cu ulei de migdale, iar rezultatul va fi o piele stralucitoare, fina si catifelata.

Uleiul de migdale protejeaza si hraneste pielea uscata, arsa de soare sau iritata.

Are o eficienta nutritiva superioara, fiind bogat in vitamine (A, B si E), minerale si acizi grasi importanti (acid oleic, acid linoleic).In cazul uzului intern, imbunatateste functiile digestive, reduce colesterolul sanguin, hraneste creierul si sistemul nervos, dinamizeaza inteligenta, reduce durerea si contractiile musculare.

Proprietati

- emolient, inmoaie pielea si o protejeaza de deshidratare

- nutritiv, hraneste pielea si contribuie la regenerarea cutanata

- contribuie la mentinerea integritatii barierei de protectie proprie pielii

- catifelant, delicat, confera pielii finete si o stralucire matasoasa- calmant, reduce iritatiile si mancarimile

Recomandari

- ingrijirea pielii uscate, aspre, sensibile

- ingrijirea pielii afectate de iritatii, roseata, mancarim

- calmarea pielii dupa expunerea la soare

- ca baza pentru masaj facial si corporal

- ca demachiant delicat- ingrijirea pielii gravidelor (vergeturi preventiv)

- ingrijirea pielii din jurul ochilor, ingrijirea buzelor

Utilizare

1. Pentru fata si corp: Se aplica cateva picaturi de ulei pe pielea curata, in special in zonele unde se formeaza riduri / vegeturi, si se maseaza usor pentru a ajuta absorbtia uleiului.Este absorbit cu usurinta in piele si este o sursa bogata de vitamina E. Regenereaza pielea si reduce ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi. Calmeaza iritatiile si pastreaza stralucirea pielii.

2. Uleiul de migdale adauga stralucire parului si sustine sanatate acestuia. Gratie beneficiilor pentru podoaba capilara, acesta face parte din compozita multor tratamente pentru par. Se distribuie o cantitate mica de ulei pe lungimea firului de par, de la radacina la varf, cu 30 minute inainte de spalare. 

3. Proprietatile sale de tonifiere si antiimbatranire il fac ideal ca ulei de masaj pentru fata si corp. Este un ulei usor ce nu se absoarbe imediat in piele, fiind o baza ideala pentru masaj, insa nici nu o lasa grasa.

Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele; este adjuvant in caz de iritatii sau inflamatii.

4. Este recomandat pentru buze crapate si uscate.

5. Poate fi folosit pentru atenuarea cearcanelor. Uleiul de migdale poate fi utilizat si in cazul pielii delicate de sub ochi pentru prevenirea aparitiei ridurilor.

6. Este un demachiant natural ideal, avand totodata efecte de hidratare asupra tenului. Inlatura machiajul, chiar si rimelul rezistent la apa.

7. Se maseaza unghiile pentru hranirea si intarirea acestora. Bun pentru cuticule si unghii casante.

8. Uleiul de migdale virgin, presat la rece, este un aliat de nadejde pe timpul sarcinii. Studiile stiintifice au aratat ca uleiul de migdale are proprietatea de a regenera pielea, de a preveni vergeturile si de a reduce cicatricile de dupa operatii. Nasterea naturala necesita intinderea intensa a unor tesuturi delicate din zona perineului, zona care poate beneficia de masaj cu ulei de migdale in perioada de dinainte de nastere. Un masaj cu acest ulei poate mari circulatia sangelui in aceasta zona, creste elasticitatea si relaxarea muschilor si tesuturilor. Astfel se poate evita efectuarea procedurii chirugicale cunoscuta sub numele de epizotomie, care este destul de frecventa la femeile care nasc pe care naturala.

9. Este foarte potrivit pentru pielea bebeluşilor. Pentru o bună hidratare, este recomandat a se aplica imediat după ce li s-a făcut baie.

10. Consumat intern, uleiul de migdale ajută sistemul nervos, fapt ce-l recomandă persoanelor care depun un efort intelectual susţinut. Este eficient pentru scăderea colesterolului.

Articole despre piele, unghii, par, cearcane, demachiant natural, ulei, ulei de migdale, ulei de masaj