facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Antreneaza-te sa adormi in 60 de secunde cu aceasta tehnica simpla

Sanatate

Multe persoane au probleme în a adormi. Aceasta este o problemă comună și chiar și eu mă lupt cu ea. Nu pot determina mintea mea să se oprească din a gândi și să se relaxeze. Uneori poate dura și două ore până să adorm.
Privarea de somn este rea nu numai pentru sănătate, dar și pentru muncă și viața personală. Oboseala organismului poate reduce productivitatea și poate provoca probleme serioase de sănătate.

Insomnia poate face ca o persoană să se confrunte cu următoarele riscuri:
• Boală de inimă
• Atac de cord
• Bătăi neregulate ale inimii
• Hipetensiune arterială
• Accident vascular cerebral
• Diabet

respiratie

Este în interesul nostru să dormim atât cât avem nevoie. Cu toate acestea, cum putem face asta, atunci când suferim de insomnie? Tehnica de respirație "4-7-8", dezvoltată de Dr. Andrew Weil, poate fi raspunsul.

Dr. Weil este un practicant de wellness la Universitatea Harvard care a studiat meditație, respirație și modul în care ambele pot fi folosite pentru a contracara stresul.

Tehnica este ușor de învățat și de folosit. Este de ajuns să inspirați pe nas timp de 4 secunde, retentie pe plin timp de 7 secunde, expirați timp de 8 secunde, apoi repetați de încă trei ori. Acest exercițiu va încetini ritmul cardiac și vă va pregăti corpul pentru relaxare.

Tehnica de respirație "4-7-8" este, de asemenea, utilă pentru îndepărtarea stresului din timpul zilei. Dacă presiunea vieții sau de la locul de muncă devine un pic prea greu se suportat, acest truc simplu ar putea fi ceea ce aveți nevoie.
Puteti folosi acest truc cand, de exemplu, aveti un termen de predare foarte strâns, și veti simți imediat cum bătăile inimii încetinesc. Această energie anxioasă (care pare să fie mereu acolo) va dispărea. Experimentati cum funcționează tehnica si împotriva insomniei.

Articole despre respiratie, meditatie, stres