facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cauzele principale ale cancerului de san

Sanatate

Utilizarea antiperspirantului face parte de rutina zilnica pentru cei mai mulți oameni și este posibil să nu-i acordam prea mare importanta. Dar daca utilizați un antiperspirant cu conținut de aluminiu, exista riscul de cancer de san.

Antiperspirantele se bazeaza pe închiderea sau blocarea porilor care eliberează transpiratia - ingredientul activ fiind aluminiu. Nu numai ca blocheaza una din caile de detoxifiere a organismului, îngrijorarea este unde ajung aceste metale odata depuse pe piele.

Cauzele principale ale cancerului de san

Studiile recente au arătat o corelație între cancerul de san si utilizarea regulată a antiperspirantelor. Riscul crește și mai mult dacă antiperspirantul este utilizat imediat după ras / bărbierit.

Înainte se credea ca deodorantul este mult mai sigur decât antiperspirantul. Dar cateva studii recente au confirmat legatura dintre parabeni si cancerul de san. Acesti parabeni sunt continuti în cele mai multe deodorante. Un exemplu simplu este autopsia unei femei moarte de cancer de san, la care s-au găsit cantități mari de parabeni in tesutul ei mamar.

Sutienul provoacă cancerul de san?

Multi medici si cercetatori sunt de acord că purtarea unui sutien strans poate bloca drenajul limfatic, ceea ce poate contribui la dezvoltarea cancerului de san deoarece corpul va fi mai puțin capabil să elimine toate toxinele la care suntem expusi zilnic. Aluminiul de la antiperspirante este o sursă potențial periculoasă de toxine care se pot acumula în cazul in care drenajul limfatic este afectat.

Există puține studii solide privind legatura dintre sutien și cancerul de san, dar unul dintre cele mai convingătoare a fost completat de către antropologii medicali Sydney Singer și Soma Grismaijer - autori ai "Dressed to Kill: The Link Between Breast Cancer and Bras". Studiul a fost efectuat asupra a peste 4.000 de femei, si s-a constatat ca femeile care nu poartă sutien au un risc mult mai mic de cancer de san:

Descoperirile lor au inclus:

Femeile care purtau sutiene 24 de ore pe zi au avut un risc de 3 din 4 de a dezvolta cancer de san

Femeile care purtau sutiene mai mult de 12 ore pe zi, dar nu in timp ce dormeau, a avut risc de 1 din 7

Femeile care purtau sutiene lor mai puțin de 12 ore pe zi au avut risc de 1 din 52

Femeile care purtau sutiene rareori sau nu a avut niciodată, riscul era de 1 din 168 de a face cancer de san

Atunci când se compară femeile care purtau sutiene 24 de ore pe zi, cu cei care nu au purtat sutiene deloc, a existat o diferență de 125 de ori ca factor de risc. Pe baza rezultatelor acestui studiu, legatura dintre sutiene si cancerul de san este de aproximativ trei ori mai mare decât legătura dintre fumat si cancer.

Desi acest studiu nu a controlat si alți factori de risc care ar fi putut denatura rezultatele, alte studii au descoperit legături convingătoare similare. De exemplu, un grup de cercetatori japonezi au descoperit ca purtarea unui brâu sau unui sutien poate reduce nivelurile de melatonina cu 60%. Hormonul melatonină este responsabil de reglarea ciclurilor de somn, iar numeroase studii au arătat că melatonina are activitati anti-cancer.
Sursa: http://organichealth.co/primary-causes-of-breast-cancer-youll-want-to-know/

Articole despre cancer de san