facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Prevenirea cancerului de san

Sanatate

O dietă sănătoasă, exercițiu fizic regulat, expunere suficientă la soare sau suplimente orale pentru optimizarea nivelurilor de vitamina D și un mod eficient de a gestiona sănătatea emoțională sunt punctele cheie ale oricărui program de prevenire a cancerului, inclusiv cancer de sân.
Exercițiu fizic regulat s-a demonstrat că reduce probabilitatea dezvoltării cancerului de sân, de asemenea scăzănd probabilitatea de a muri din asta cu 50% odata diagnosticat.
De asemenea e importantă verificarea nivelurilor excesive de fier. Nivelurile ridicate de fier sunt destul de comune de indată ce femeile încetează să aibă menstruație. Fierul excesiv funcționează ca un oxidant puternic, mărind cantitatea de radicali liberi în corp și astfel crescând riscul de cancer.
Cea mai bună metodă de a monitoriza nivelurile de fier este să ai nivelul de feritină analizat. Feritina este proteina care transportă fierul și n-ar trebui să fie peste 80. Dacă e ridicată, o poți reduca prin simpla donare de sânge.Următoarele schimbări în stilul de viață te vor ajuta să scazi și mai mult riscul de cancer la sân:
• Optimizează nivelurile de vitamina D. Vitamina D influențează practic toate celulele din corp și este unul din cei mai puterniciagenți anti-cancerigeni din natură. Acesta e unul din cei mai importanți pași pe care îi puteți urma pentru a vă proteja de cancer.  Vitamina D poate intra în celulă și determina moarte celulară. Când JoEllen Welsh, un cercetător de la Universitatea New York în Albania a injectat o formă potentă de vitamina D în celule canceroase umane (cancer de sân), jumătate din ele au murit în câteva zile. Vitamina D a funcțional la fel la uciderea celulelor canceroase ca medicamentul toxic Tamoxifen, fără efectele adverse și la un preț mult mai mic. Dacă ai cancer, nivelul de vitamin D ar trebui să fie 70-100 ng/ml. Vitamina D lucrează sinergistic cu toate tratamentele anti-cancer pe care le cunosc, fără efecte adverse. Vă invit să vedeți prezentarea mea de o oră gratuit pe tema vitaminei D pentru a afla care sunt nivelurile optime de vitamina D și cum să le optimizăm.

• Suficientă vitamina A. Există dovezi că vitamina A joacă un rol esențial în prevenirea cancerului de sân. E mai bine să se obțină din mâncare, nu din suplimente. Cele mai bune surse sunt galbenușurile de ouă organice, unt crud, lapte integral crud, ficat de vită sau pui. Totusi aveți grija la suplimentare deoarece sunt dovezi conform cărora vitamina A poate anula efectele benefice ale vitaminei D. Considerând că nivelurile bune de vitamina D sunt cruciale pentru sănătate în general, nemaivorbind de prevenirea cancerului, asta înseamnă că e esențial să avem rația bună de vitamina D la vitamina A în corp. Ideal e bine să oferim corpului tot substratul de vitamina A și D de care are nevoie într-un mod în care poate regula ambele sisteme natural. Asta se face mâncând legume colorate pentru vitamina A și expunerea pielii la soare zilnic.

• Evitați folosirea cărbunilor la prepararea cărnii – frigerea cărnii pe cărbuni sau flacără e corelat cu risc mai mare de cancer la sâni. Acrilamida, un cancerigen creat când alimentele bogate în carbohidrați complecsi sunt coapte, fripte sau rotisate, a fost identificată ca un factor care mărește riscul de  cancer de sân de asemenea.

• Evitați produsele nefermentate de soia – soia nefermentată e bogată în estrogeni de plantă sau fitoestrogeni numiți și izoflavone. În unele studii, soia pare să conlucreze cu estrogenul uman în vederea extinderii proliferării celulelor canceroase, ceea ce mărește șansele la mutații și celule canceroase.

• Îmbunătățiti sensitivitatea receptorilor de insulină. Cel mai bun mod e prin sport și printr-o dietă potrivită tipului tău nutrițional.

• Menține o greutate sănătoasă. Asta vine de la sine când mănânci corect dupa tipul tău nutrițional și faci sport. E de asemenea important să dai jos excesul de grăsime deoarece grăsimea produce estrogen.

• Consumati un litru de suc verde din legume zilnic. Vezi instrucțiile mele pentru stors pentru informații mai detaliate.

• Să ai în dietă acizi grași omega-3 animali dintr-o sursa buna cum ar fi uleiul de krill. Carența de omega 3 e un factor în cancer.

• Curcumina. Acesta e ingredientul activ în turmenic iar în concentrații mari poate fi foarte folositor în tratarea cancerului de sân. Solubilitatea merita atenție pentru ca nu e foarte bine absorbită. Totuși, arată un potențial mare terapeutic în prevenirea metastazării cancerului de sân.

• Evitați consumul de alcool sau cel puțin limitați-l la o singură bautură pe zi.

• Alăptați exclusiv până la 6 luni. Studiile arata că asta va reduce riscul de cancer la sân.

• Evitați sutienele cu sârmă, studii arată că măresc riscul de cancer la sân.

• Evitați câmpurile electromagnetice, inclusiv păturile electrice

Alte ”Asa DA” și ”Asa NU” bazate pe cercetări:
Acestea sunt factori care s-a dovedit că au un impact asupra cancerului de sân într-un fel sau altul. Multe sunt studii izolate care deschid posibiltiatea unor studii în viitor.
• Depresia poate influența supraviețuirea cancerului de sân. Femeile ale căror depresie trece în primul an de la aflarea veștii că au cancer la sân avansat trăiesc cu peste 2 ani mai mult decât cele ale căror simptome de depresie se înrăutățesc.
• SSRI-urile, o categorie de droguri antidepresive au fost asociate cu ridicarea riscului de cancer la sân.
• Cimicifuga (planta) oferă promisiuni în cancerul de sân inducând adatoza în celulele canceroase.
• Artemisimim (o componentă din pelin) este toxic pentru celulele canceroase umane
• O dieta bogată în carbohidrați poate ridica risicul de cancer la săn.
• Alimente cu o bază științifică în a reduce riscul de cancer la sân: alga kelp, mâncărurile picante, legumele cruciferoase în special broccoli și uleiul de ciuboțica cucului.
• 3 căni de ceai pe zi pot înjumătăți riscul de cancer la sân
• Dacă mănânci prost, asta poate provoca modificări în ADN, iar fiica sau nepoata pot avea de suferit, putând mări riscul de cancer la sân
• Antiperspirantele pot amplifica riscul de cancer la sân din cauza metalelor gen aluminiu care pot influența activitatea estrogenului.
• Prea multă lumină noaptea de asemenea poate mări riscul prin inhibiția melatoninei  conform unui studiu făcut de Institutului National de Oncologie din America.
• Femeile care au făcut avort au risc dublu de cancer la sân

Dacă ați fost diagnosticată cu cancer la sân în stadiu incipient, cereți o a doua, treia, patra opinie. Falsele pozitive sunt dese sunt criteriile de diagnosticare sunt prea subiective. Înainte să luați vreo decizie legată de tratament și categoric înainte să luați vreo decizie să optați pentru operație sau chimioterapie, asigurați-vă că rezultatele biopsiei au fost văzute de un specialist care cunoaște și care are experiență în domeniu.
Majoritatea cancerelor la sâni se pot preveni. Dacă primești diagnosticul, nu pierde speranța! Sunt multe ce se pot face pentru a cultiva potențialul de vindecare al organismului.
Sursa: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/02/14/beating-breast-cancer-a-guide-to-prevention-treatment-and-recovery.aspx

Articole despre cancer, cancer de san