facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Hipnoza ajuta pacientele cu cancer la san

Sanatate

Psihologul Grossarth-Maticek a apus la punct o terapie bazata intre altele pe tehnici de sugestie si hipnoza, menita sa-i ajute pe bolnavi sa lupte cu boala, prin optimism. Studiul sau a inclus 100 de persoane predispuse la cancer, pe care le-a impartit in doua grupe: unul de terapie si celalalt de control. Cu persoanele din grupul de terapie a lucrat doar 25-30 de ore de tratament psihologic individual. Dupa 30 de ani, rezultatele au fost spectaculoase: supravietuitorii din grupul de psihoterapie au fost de doua ori mai numerosi decat cei din grupul martor, cu care nu s-a lucrat deloc in trecut.


Iata cat de important este psihicul uman in apararea si conservarea vietii. La cabinetele specializate se lucreaza cu mai multe tehnici, in functie de fiecare caz in parte, dar pentru pacientii mei am recomandat o metoda mai simpla, care se putea aplica acasa. Tehnica se bazeaza pe folosirea unor sugestii puternice, inregistrate pe afise sau casete audio, de genul:
- Sunt o fiinta sanatoasa, fericita si optimista
- Cu fiecare zi organismul meu se regenereaza tot mai mult
- Sistemul meu imunitar devine tot mai puternic in lupta cu boala
- Controlez eficient si deplin intreaga situatie
- Cu ajutorul lui Dumnezeu fac tot ce depinde de mine pentru a ma vindeca.

Cei interesati trebuie sa citeasca, sa asculte sau, mai eficient, sa rosteasca cu atentie si convingere aceste fraze, de mai multe ori pe zi. Cu timpul, ei vor observa ca subconstientul le va prelua, iar treptat, organismul lor va incepe sa actioneze pur si simplu in conformitate cu cele afirmate. Metoda este binecunoscuta si utilizata cu succes in reclamele comerciale, de mai multe decenii.
Dr. Cristian Boerescu
medic specialist psihiatru - Bucuresti, tel. 01/423.05.83

Articole despre cancer de san