Un medic kineziterapeut ne propune sa ne tratam cu miscare, nu cu medicamente
Sanatate
Profesorul Sergey Bubnovski este un cunoscut medic rus și autor a numeroase cărți, care cândva abia a scăpat din ghearele bolii. Surprinzător, dar această reușită nu s-a datorat medicamentelor. Pentru a-și recăpăta sănătatea, Bubnovski a folosit rezervele ascunse ale organismului său și a ieșit victorios în această luptă.
Kineziterapia este un sistem de vindecare creat de el, care astăzi pune chiar și pacienții fără speranță pe picioare.
Iată câteva observații și sfaturi ale vestitului doctor Bubnovski:
1. Nu vă bazați pe pastile miraculoase. Folosiți rezervele interne ale organismului vostru.
2. Faceți în mod regulat exerciții dimineață și genoflexiuni.
3. Niciun cardiolog din lume nu-mi va putea arăta un pacient care s-a tratat de hipertensiune luând medicamente. Asta înseamnă că la început folosiți o pastilă, apoi un pumn întreg…
4. Nu am văzut oameni sănătoși ieșind din spital, am văzut supraviețuitori. Și eu însuși am parcurs calea de la o persoană invalidă la o persoană destul de sănătoasă astăzi.
5. Când aveți dureri în piept, mergeți la farmacie și cumpărați medicamente care se presupune că previn boala coronariană. De fapt, nu există nicio prevenire, există o agravare a bolii. Deoarece durerea în piept este o consecință a stării de rău a organismului, nu o cauză.
6. Dacă aveți deja 40 de ani, medicul vă spune: „ce să faceți, dragă, este timpul să vă îmbolnăviți”! Și prescrie pastile. Și omul le bea și observă: nu ajută! Și nici banii pentru medicamente nu ajung! Apoi începe să citească cărți despre medicina alternativă și descoperă alte medicamente – mișcarea, respirația.
7. Paradoxal, pe copiii care sunt bolnavi, medicul îi scutește de orele de educație fizică! Din anumite motive, se crede că dacă face mișcare, omul se va îmbolnăvi cu siguranță, dar în pat se va recupera. Dar, după cum se știe, sub piatră apa nu curge.
8. Așezările zilnice cu spatele drept vă ajută să scăpați de multe probleme.
9. La durerea acută noi aplicăm o compresă rece care ameliorează edemul și îmbunătățește microcirculația. Durerea este întotdeauna însoțită de edem, acumularea de lichid. Și este nevoie să se facă exerciții care să scoată lichidul din articulații.
10. Angina pectorală este, de asemenea, o inflamație a mucoasei interioare a vaselor coronare. Și apare durere în piept. Iar noi în loc să facem exerciții, să antrenăm această parte a vasului, ne culcăm și începem să înghițim pastile. Dar nu am văzut nicio persoană care „să o antreneze” culcat, înghițind pastile.
11. Să faci gimnastică după ce ai scăpat de boală, de invaliditate este o plăcere.Pentru mine, singura oră cu adevărat fericită a zilei este când fac gimnastică dimineața. Pentru că nu îmbătrânești, ci întinerești. La omul care face sport regulat, în locul celulelor vechi apar altele noi.
12. Eu am o astfel de triadă: așezări, flotări, exerciții pentru presă (pentru picioare).
13. M-am întâlnit cu artistul longeviv Boris Efimov, care a trăit 108 ani. Era un bătrânel mic, plin de viață! Îl întreb: „Ce faci pentru a trăi atât de mult?”. „Nimic, răspunde el, fac 450 (!) de genoflexiuni pe zi”. Și acesta este un mod universal de a conduce sângele prin organism!
14. Dacă veți face zilnic așezări cu spatele drept (de 10 ori – o înghițitură de apă, de 10 ori – o înghițitură de apă), vor dispărea multe probleme. Acest exercițiu este deosebit de important pentru cei care rămân așezați foarte mult timp la calculator – contabili, designeri, programatori etc.
15. Luați ca regulă: ai lucrat o oră – ai făcut 30 de așezări.
16. Și este, de asemenea, bine să începi dimineața cu o baie rece de 5 secunde. Și să te scufunzi neapărat cu capul. Poți face un duș, dar e mai rău.
Reflectând la aceste sfaturi, nu putem să nu remarcăm că „tot ce e genial este simplu!”.
Profesorul Bubnovski a pus mulți oameni pe picioare, așa că nu vă grăbiți să alergați la farmacie la primele semne de boală. Apelați la metode naturale, sub îndrumarea unui medic competent și să urmăriți să faceți față singur bolii.