facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

10 cauze ale fibromialgiei de care medicul tau s-ar putea sa nu stie

Sanatate

Se estimează că fibromialgia afectează aproximativ 10 milioane de oameni în Statele Unite. Este caracterizată prin dureri cronice în special musculare, oboseală, tulburări de somn, ceață mentală sau tulburări cognitive, depresie și puncte fine și dureroase pe corp.
Medicina convențională încă n-a identificat cauzele fibromialgiei și oferă doar gestionarea simptomelor prin medicație împotriva durerii și antidepresive.
Medicina funcțională, pe de altă parte caută să găsească cauza fibromialgiei și a altor probleme cronice, tratând problema de la rădăcină pentru reinstaura sănătatea pacientului.
Mai jos sunt principalele 10 cauze ale fibromialgiei:1. Intoleranță la gluten – Glutenul a fost asociat cu mai mult de 55 de boli și este deseori numit marele producător de mascarade, asta pentru că majoritatea simptomelor de intoleranță la gluten nu sunt digestive în natură, ci neurologice cum ar fi dureri, probleme cognitive, tulburări de somn, de comportament, oboseală și depresie.

2. Candida – este o ciupercă și o foarte mică parte trăiește în intestine. Când e prea multă, Candida pătrunde prin peretele intestinal în sânge și eliberează toxine în sânge cum ar fi ceață mentală, oboseală, probleme digestive și dureri. Toți pacienții mei cu fibromialgie au avut supraproducție de Candida.

3. Tiroida – Este vital ca medicul să verifice toți cei 6 markeri să constate funcționarea tiroidei. Este de asemenea foarte important ca medicul să utilizeze nivelurile optime în loc de aria standard de referință când pune un diagnostic de tulburări tiroidiene. Aducerea tiroidei pacientului la nivele optime de obicei înlătură oboseala, tulburările de somn, depresia și ceața.

4. Carențele de vitamine – Magneziul, vitamina D si B12 sunt cele mai comune carențe pe care le văd în pacienții cu fibromialgie. Am avut pacienți la care le-am înlăturat simptomele de fibromialgie doar cu Mg. Cel mai bun mod de a măsura magneziu este masura celulelor roșii

5. Suprapopulare bacteriana(patogeni) în intestinul subțire și ”sindromul scurgerilor intestinale”– Sunt mai mutle bacterii în noi și pe noi decât sunt ale celuelor noastre. Când scapă de sub control prin utilizarea antibioticelor sau o dietă bogată în zahăr, ne putem pierde capacitatea de a absorbi o serie de nutrienți cum ar fi vitamina B12. Glutenul poate cauza aceste probleme si aceste probleme pot cauza intoleranță la gluten. Trebuie întâi reparate intestinele în toată lumea cu fibromialgie.

6. Micotoxine –sunt subtanțe foarte toxice produse de ciuperci toxice(mucegaiuri). Testările standard verifică doar nivele de spori nu și micotoxinele. Eu folosesc o mostra de urină în clinica mea pentru a determina dacă cineva a fost expus la ciuperci toxice.

7. Mercur – recomand tuturor pacienților să meargă la un dentist biologic și să-și elimine plombele cu mercur.Mercurul este toxic pentru organism și poate fi o piesă din puzzle pentru cei cu fibromialgie. Recomand testul de metale grele folosind un PRE și un POST-DMPS challenge test.

8. Oboseală suprarenală – este un rezultat al stresului cronic. Durerea cronica este un stres asupra surparenalelor, deși nu este în mod tipic stresorul inițial. Stresorul inițial este de obicei ceva de genul intoleranței alimentare, Candidei, toxicității mercurului, deficiențe vitaminice sau micotoxine. Scopul e să ajut suprarenalele cu ierburi adaptogenice în timp ce caut rădăcina problemei stresului și să o corectez.

9. Mutație MTHFR - Este un test genetic care poate fi făcut într-un laborator convențional.  Cu cât mai multe mutații ai asupra genei MTHFR cu atât mai puțină e abilitatea ta de a metilata și detoxifia toxine cum ar fi mercur si plumb. Cu cât ai mai multe mutații ale acestei gene cu atât mai mari sunt cerințele pentru methyl-b6 și methyl-b12 acid folinic pentru a păstra căile de detoxificare funcționale.

10. Carența de glutationă – Glutationa este cea mai importantă parte a sistemului de detoxificare al organismului. Se reciclează în organism, în cazul în care toxinele sunt prea multe, sau ne lipsește GSTM1 și GSTM2, enzimele necesare reciclării și producerii de glutationă. Luând glutationă sau precursonii (NAC, acid alfa-lipoic, armurariu) ajuta deseori mult cu oboseala.

Așa cum observați din listă, multe cazuri sunt interconectate și deseori nu e doar o singură cauza a problemei. Pentru că a ajunge la rădăcină e complex, se recomanda găsirea unui specialist în medicină funcțională pentru a găsi cauza. Nu este necesar să suferiți fără rost șau să mascați simptomele cu calmante și antidepresive.

Sursa: http://eatlocalgrown.com/article/11715-fibromyalgia-causes.html

Articole despre


Articole din Sanatate