facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

6 pasi pentru a-ti verifica sanatatea, in fiecare dimineata

Sanatate

Cand te trezesti de dimineata, de multe ori nu te intereseaza altceva decat sa ajungi cat mai repede la toaleta, pentru a te spala pe fata, in acest fel reusind sa scapi de somn...Dar lucrurile nu ar trebui sa stea asa.

sanatate dimineata

Dupa ce te speli pe dinti si te piepteni, ai putea sa mai faci si alte lucruri, pentru a-ti merge mai bine, intreaga zi si de ce nu, intreaga viata. Dimineata este momentul ideal pentru a verifica in ce stare se afla, de fapt, trupul tau. Asa ca, nu ar fi rau sa te trezesti cu cateva minute mai devreme dimineata.

Iata ce obiceiuri ai putea adauga rutinei tale matinale:

1. Verifica culoarea limbii. Daca tot stai in fata oglinzii, profita de acest moment pentru a verifica ce culoare are limba ta. Este roz pal sau mai degraba rosu inchis? Nuanta limbii este un bun indicator si arata nivelul imflamatiilor din corp. Cu cat limba este de un rosu mai inchis, cu atat sunt mai multe inflamatii in corp. In mod ideal, limba ta ar trebui sa fie de culoare roz pal. Daca limba ta prezinta semne de inflamare la nivelul organismului, ar fi cazul sa-ti schimbi dieta.

2. Uita-te atent la ochi. Ce vezi? Albul din jurul pupilelor este clar sau este mai degraba galbui sau rosiatic? Acele zone ar trebui sa fie de un alb clar. Culoarea galbui arata mai degraba un nivel ridicat de toxine si dezechilibre. Culoarea rosiatica indica inflamatii, oboseala si stres.

3. Ce gust simti in gura? Este perfect normal ca dimineata sa ai un gust amar in gura, dar daca remarci un miros neobinuit si neplacut sau depuneri albe inauntru si in afara gurii, acest lucru arata ca un lucru nu este in ordine. Ai putea suferi din pricina unei sensibilitati sau a toxinelor.

4. Nu este placut, dar ar fi indicat sa analizezi...fecalele. Desigur ca majoritatea oamenilor nu vor decat sa traga apa dupa ce si-au facut nevoile. Dar nu te grabi. Este normal sa ai intre 1-3 iesiri pe zi, activitatea intestinului fiind foarte importanta. Materiile fecale care plutesc şi nu se duc odată cu apa din toaletă arată un dezechilibru al ficatului. Scaunele cu miros respingător indică o digestie proastă şi faptul că materiile rezultate în urma digestiei stagnează mult timp în intestinul gros.

5. Observa-ti pielea. In timp ce te speli pe fata si pe corp, observa aspectul pielii si remarca daca au aparut schimbari. Daca observi ceva neobisnuit nu trece cu vederea, aspectul pielii poate arata anumite afectiuni interne serioase.

6. Testeaza-ti Ph-ul. Daca ai putin timp, foloseste un tester special pentru a vedea cum stai cu ph-ul. Foloseste saliva ori urina pentru a obtine un rezultat concludent. Tine minte ca este ideal sa ai un ph neutru. Daca este hiper acid sau hiper alcalin organismul tau nu este in siguranta. De exemplu, dieta occidentala tinde catre un ph foarte acid ( prea multe proteine, grane, produse lactate si zahar). Daca constati ca organismul tau este prea acid, ar fi bine sa te concentrezi asupra unei alimentatii alcaline, care cuprinde salatele cu frunze inchise si alte legume verzi.

In acest fel vei putea avea o sanatate mai buna si vei invata, practic, sa-ti asculti corpul.

Sursa: http://www.mindbodygreen.com/0-15016/6-easy-ways-to-check-your-wellness-each-morning.html

Articole despre


Articole din Sanatate