facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum afecteaza coloana privitul in jos la telefon

Sanatate

Tehnologia continua sa se doveadeasca a fi incredibila si infricosatoare in acelasi timp. Oamenii de stiinta au aratat cat de daunator pentru sanatate este statul pe scaun toata ziua, iar acum o multime de locuri de munca se bazeaza pe asta odata cu extinderea internetului. Apoi mai sunt telefoanele mobile. Daca la inceput erau folosite pentru apeluri, mai tarziu s-au transformat in smartphones sau minicomputere care ne furnizeaza acces instant la aproape tot ceea ce dorim.

Oamenii nu mai merg cu capul "in nori", cum s-ar spune, si se uita in jos la calculatoare, laptopu-uri si da, aceste smartphone-uri convenabile. Acesta tehnologie ne afecteaza obiceiurile si sanatatea, fara indoiala. Multi oameni isi pierd capacitatea de a purta o conversatie sau de a fi atenti o perioada mai lunga de timp. Ei sunt in mod constant absorbiti in aceste ecrane mici ca o forma de a scapa de plictiseala, interactiune umana si altele.

Stiai ca privitul in jos, catre telefon, este ca si cum ai purta un copil de 8 ani pe cap in timp ce stai in picioare? Cand scrii un mesaj, citesti un email sau cauti pe internet, suporti o presiune de 27 kg. O persoana obisnuita petrece 2-4 ore pe zi in aceasta pozitie.

coloana vertebrala

Modelul de mai sus a fost dezvoltat de catre Dr. Kenneth K. Hansraj, seful sectiei de chirurgie pe coloana de la New York Spine Surgery & Rehabilitation Medicine, si arata cum pozitia pune o mare presiune asupra gatului si coloanei.

Dr. Hansraj specifica faptul ca o postura corecta implica sa avem urechile aliniate cu umenii si cu omoplatii. Procedând astfel, se reduce stresul corpului si chiar scade cortizolul.

O solutie rapida ar fi sa lasam deoparte telefonul o dată pentru totdeauna, dar din moment ce acesta nu este o solutie realizabila pentru multi dintre noi, putem incerca sa tinem telefonul in dreptul capului, in loc sa inclinam capul in jos. Plasati telefonul la un unghi de 30 grade cand tastati pentru a proteja incheieturile, la un unghi drept daca cititi si mentineti gatul mai degraba inapoi decat sa-l aplecati in fata.
Sursa: http://www.collective-evolution.com/2016/05/28/the-harm-of-what-looking-down-at-your-cellphone-does-to-your-spine/

Articole despre coloana vertebrala, pozitie corecta


Articole din Sanatate