facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Frumosul adevar (The Beautiful Truth, 2008)

Documentare

Garrett este un baiat de 15 ani ce traieste în pustiul din Alaska avand grija de animalele neajutorate. Crescut aproape de natura, el intelege necesităţilor nutriţionale pentru animalele sensibile din rezervatia sa. Din nefericire, moartea prematură şi tragică a mamei sale l-a deprimat foarte tare şi a avut mari probleme la scoala. Aceasta l-a determinat pe tatăl său sa il pregateasca pe Garrett acasa. Prima sa misiune a fost studiul unei carti controversate scrisă cu peste 50 de ani în urmă de Dr. Max Gerson.

The-Beautiful-Truth

Dr. Gerson a constatat că dieta ar putea şi chiar a dus la vindecarea cancerului.
Teoriile de pionierat ale lui Gerson au fost controversate la acea vreme (şi chiar şi astăzi), dar Garrett a raspuns la provocarea de a cerceta această terapie uimitoare, starnind interesul vecinilor sai în mica comunitate din Alaska. Cu ajutorul fiicei doctorului Gerson, Charlotte Gerson, şi a nepotului, Howard Straus, care i-au dat resursele necesare pentru a merge în căutarea adevărului - Garrett s-a intors acasa cu un adevăr care avea sa-l marcheze nu doar pe el, ci si întreaga comunitate din Alaska - toti cei care au vrut să verifice aceste teorii.

După ce mai multi pacienti cu cancer in stadiu terminal au împărtăşit cu Garrett poveştile şi dosarele lor medicale, a devenit foarte clar că, in ciuda campaniei de dezinformare condusa de industria medicala şi farmaceutica in valoare de miliarde de dolari, există un remediu pentru aproape toate tipurile de cancer şi pentru bolilor cronice - şi a existat de peste 80 de ani!

Misiunea lui Garrett este acum sa spuna lumii ceea ce el a aflat.

Genunile întunericului pot fi risipite de lumină.
Iar universul finit al miracolului vieţii are o singură casă fragilă: Pământul.
Planeta Pământ există de multă vreme. Lumina a binecuvântat această sferă miraculoasă. Omul e singura fiinţă vie care a privit de sus unica noastră casă.
Ascuţimea minţii noastre ne-a adus aici, dar şi aproape de o altă lume, cea din interiorul nostru, iar în acest univers, ironic, se ascunde calapodul viitorului nostru. Cancerul e un cod biologic care a luat-o razna. E încântat de felul în care îl hrănim. Meniul pe care i-l punem la dispoziţie devine din ce în ce mai bogat. Însă un om a aflat cum îi putem pune stavilă cu multă vreme în urmă, în anul 1928.
Aceasta este povestea realizării lui.

Celebrul naturalist John Muir a scris cândva: "Dacă te duci în natură şi tragi de un fir, vei vedea că e legat de tot ce există."
Garrett, un băiat de 15 ani, descoperă acest adevăr mereu, în diverse ipostaze. Băiatul locuieşte cu tatăl său în ţinuturile sălbatice din Alaska, unde avionul e un mijloc de transport obişnuit.

De sus, sănătatea pădurilor şi a animalelor, chiar şi topirea gheţarilor, sunt uşor de observat. Garrett are o mare sensibilitate faţă de natură. Ochii lui au văzut-o în ipostaze brute, care i-au dat răspunsuri la multe întrebări înainte să le afle din cărţi.

De când se ştie, familia lui ajută pui orfani de animale. Astfel, i-a fost uşor să le înţeleagă biologia. Mulţumită, în parte, şi unei cărţi extraordinare, scrisă de dr Max Gerson, Garrett a înţeles cât e de important ca un pui mic, precum acest porc-ţepos, să fie hrănit corect, altfel ar muri repede, mai ales dacă e foarte mic. Bob, vecinul nostru, îi dă lui Garrett lapte de capră nepasteurizat, un aliment interzis la vânzare în magazine. Margaret, soţia lui Bob, e în convalescenţă după cancer de sân. Dar a auzit recent de la Garrett despre doctorul Gerson. Acum, tot satul vorbeşte despre terapia Gerson. Aceasta i-a ajutat, printre alţii... pe primar... pe electrician... pe bancher... şi pe îngrijitorul de la muzeu.
Apoi, apicultorul a observat implicaţii ale terapiei Gerson care ţineau de sănătatea şi productivitatea albinelor. Au urmat pictoriţa şi vânzătorii de la magazinul naturist. Apoi, cineva a făcut rost de o casetă despre doctorul Gerson. Legile ne interzic să vindecăm cancerul. Doctorii pot folosi doar tratamente care şi-au dovedit ineficienţa. Imaginaţi-vă ce am reuşi dacă terapia Gerson ar fi acceptată !

Dar legile nu permit să vindeci ! Se fac prea mulţi bani din medicamente ! Pentru John, vecinul diabetic al lui Garrett, a fost prea târziu. Îşi pierduse deja picioarele. Dar poate că Bob, lăptarul, a făcut cea mai pertinentă observaţie. Aş vrea să văd dovezi solide, ştiinţifice. Când un vapor de croazieră s-a oprit în vizită, turiştii s-au îngrămădit să admire animalele lui Garrett. Băiatul a aflat cu mirare cât de puţin ştiau oamenii despre animale şi nevoile lor. Vestea a ajuns până la urmă la Charlotte, fiica doctorului Gerson... care i-a trimis lui Garrett un mic cadou. Era o carte scrisă de Charlotte, care explica funcţionarea terapiei Gerson. Cancerul era pus în termeni simpli, accesibili şi unui băiat de 15 ani. Capitolele erau instructive şi păreau prea frumoase ca să fie adevărate. Demonstraţiile limpezi stârneau curiozitatea de a afla mai mult.

Articole despre gerson, cancer