facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cum putem folosi FRIGUL in avantajul nostru?

Sanatate

 

La începutul anilor 1800, in spa-urile / spitalele din Elveția și Germania, pacienții erau tratați cu aer curat, lumina soarelui, alimente simple și apă curata de munte. In aceste spitale s-au vindecat multe boli, inclusiv diabetul, cancerul, tuberculoza si gripa.

Conceptul folosit era "vitalism", ceea ce inseamna ca medicii nu vindecau luptand impotriva bolilor, ci prin cresterea "forței vitale" a pacienților. Se credea că organismele vii poseda "ceva" imaterial (forta vitala) care le diferentiaza de cele non-vii. Acest concept a fost împărtășit de aproape toate culturile cu sisteme medicale dezvoltate. Aceasta este exact ceea ce chinezii au numit "Chi", iar yoghinii au numit "Prana".

Tradiția spa europeana a dezvoltat metode de a da organismului un "șoc" blând, controlat care il provoaca să reacționeze și să își crească vitalitatea. Apa rece a fost una dintre metodele preferate de inducere a unui astfel de șoc. Imaginați-vă că intr-o lunga drumetie undeva într-o pădure departe. Gândiți-vă cat de revigorat vei fi după stropirea pe fața cu apă de izvor. Nimanui nu îi place frigul in mod deosebit, dar atunci când esti expus la rece in mod controlat, corpul declanseaza numeroase răspunsuri de vindecare.

sosete

În primul rând iti crește metabolismul. Ai auzit de Michael Phelps (multiplu campion olimpic și mondial la diferite probe de natație) care a mancat 12.000 de calorii pe zi, în timpul antrenamentului sau? Ghici ce, el nu a înota suficient pentru a arde atât de mult. Dar, petrecand cate 5 ore în fiecare zi, într-un bazin cu apa de 26 C, a determinat cresterea metabolismului pentru a mentine temperatura corpului constanta.

Circulație este puternic stimulată de frig. Care este primul lucru pe care o facem in caz de durere acută? Punem gheață pe locul dureros. Acest lucru crește circulatia sângelui, în timp ce scade procesul inflamator. Aceste modificări duc si la disparitia celulitei si la inversarea efectele imbatranirii.

Sistemele noastre imunitare sunt, de asemenea, intarite prin frig. S-a demonstrat că expunerea scurtă, controlată, la frig poate crește activitatea celulelor killer naturale de 5 ori. Acest lucru ne protejează împotriva răcelilor și gripei și scade riscul de cancer.

Cum putem folosi frigul în avantajul nostru? Iată un mod simplu pe care il puteți încerca în seara asta.

Luati două perechi de șosete: una subțire, din bumbac, pana la glezna, iar cealaltă sa fie groasa, de lână si mai lunga. Când sunteți pregătit de culcare, umeziti șosetele de bumbac în chiuvetă cu apă rece și stoarceti-le bine. Incaltati sosetele subtiri, iar apoi șosetele de lână pe deasupra.

Atunci când pielea este expusă la apă, nervii raspund prin trimiterea de mai mult sange in zona si cresterea metabolismului. Nu uitati ca lână, chiar dacă este umeda, se incalzeste. Șosetele de bumbac sunt acolo doar pentru a retine apă. Nu numai că nu te vei raci, dar picioarele se vor incazi. Din moment ce circulația sângelui este într-un sistem închis, ori de cate ori crești fluxul de sânge într-o singură zonă, el crește de fapt peste tot.

Vei dormi mult mai profund decat in mod normal si te vei trezi odihnit. Orice durere cronică va fi mai putin intensa și circulația sângelui va deveni mai puternica. Vei arde chiar și câteva sute de calorii fără sa faci exercitii.

http://www.integrativehealthcare.com/healing-power-of-cold/

Articole despre frig, expunere la frig


Articole din Sanatate