facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

8 utilizari ale uleiului de mustar

Sanatate

Ai o sticlă de ulei de muștar și te intrebi, "La ce este bun uleiul de muștar?" Uleiul de muștar este extras din semințe de mustar. Poate fi sub forma de ulei de muștar pur sau amestecat cu un alt ulei vegetal comun.

Atunci când cumpărati ulei de muștar, uitati-va sa fie ulei presat la rece.


Aici sunt 8 utilizări ale uleiului de muștar:

Uz culinar
Uleiul de mustar este frecvent folosit in bucataria indiana, Normele Europene si ale SUA interzicand folosirea in alimentatie al acestui ulei si este recomandata doar utilizarea sa pe piele. In Nepal si Bengal (India), uleiul de mustar este uleiul de preferat in mod traditional pentru gatit. O practiva frecventa in India, este aceea de a incalzi aproape de punctul de fum uleiul de mustar, inainte de a fi utilizat pentru gatit. Acest lucru este facut pentru a reduce mirosul puternic si gustul picant.

Ulei de masaj
Ulei de mustar este popular ca un ulei de masaj. Calmează oasele gâtului și articulațiile și poate diminua durerea asociata cu artrita si alte afectiuni cronice ale oaselor. Se crede de asemenea ca îmbunătățeste circulația. Este uleiul vegetal cel mai eficient impotriva reumatismului.

Ingrijirea pielii
Nivelul bogat de vitamina E din ulei de muștar ajută la o stare bună de sănătate a pielii. Aplicat local, uleiul de muștar poate reduce aparitia ridurilor si ajuta la protejarea pielii de razele ultraviolete.
Masajul zilnic pe corp cu ulei de mustar ofera multe beneficii - hraneste corpul, incetineste imbatranirea pielii, imbunatateste somnul, te elibereaza de stres, tonifica muschii, imbunatateste textura pielii, stimulează sistemul imunitar.

Eliberarea sinusurilor
Ulei de mustar este un remediu popular pentru pacientii care sufera de sinuzita si poate fi util in tratarea multor afecțiuni respiratorii. Mulți oameni au descoperit ca punerea a cateva picaturi de ulei de muștar în fiecare nară ajută la atenuarea simptomelor.

Tratamentul infectiilor urechii
O alta proprietate a uleiului de muștar este aceea de prevenire și tratamentul infecțiilor urechii. Puneti cateva picaturi de ulei de muștar cald în fiecare ureche pentru a trata o infectie la ureche. Cei care sunt predispusi la infectii ale urechii pot face acest lucru ca o măsură preventivă.

Antifungic
Aplicat local, muștar este un agent antifungic.

Te scapa de insecte
Multe insecte sunt respinse de mirosul înțepător de ulei de muștar. Puteți aplica ulei de muștar pe corp pentru a respinge tantarii. Pentru probleme cu insecte în interiorul casei, puteti aplica ulei de muștar în jurul usii, plintei sau ferestrei.

Ingrijirea parului
Datorită conținutului său bogat de vitamine naturale și multe minerale, uleiul de mustar favorizeaza cresterea mai rapida a firului de par, atunci cand se aplica la nivelul parului.
Se poate aplica pe piele in stare pura sau in combinatie cu alte uleiuri vegetale preferate (ulei de cocos, ulei de susan, ulei de argan etc.)

Articole despre ulei de mustar, reumatistm, articulatii, ulei de mustar beneficii, ulei de mustar proprietati


Articole din Sanatate