facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

De ce sa mancam usturoi?

Sanatate

Intai de toate, trebuie spus ca usturoiul este o sursa buna de magneziu, vitamina B6, C si B1. De asemenea, acesta este bogat in fosfor, seleniu, calciu, potasiu si fier.
usturoi

Reduce riscul aparitiei bolilor de inima
Principalul motiv pentru care ar trebui sa-l mancam este ca reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Studiile au demonstrat ca o dieta bogata in usturoi scade tensiunea arteriala, subtiaza sangele, scade nivelul colesterolului "rau", si creste nivelul colesterolului "bun". Toate aceste beneficii sunt datorate usturimii, care contine compusi bogati in sulf. Acesti sulfati au rolul de a relaxa vasele de sange si de a imbunatati circulatia.

Usturoiul are si proprietatea de antioxidant natural, astfel, acesta ajuta organismul in lupta impotriva radicalilor liberi. Vitamina C, seleniul si manganul sunt antioxidanti foarte puternici care protejeaza inima.

Antiinflamator
Poate fi folosit si ca antiinflamator. Este indicat sa manaci usturoi cand esti racita, gripata sau ai atac de astm, unde este cazul. Usturoiul omoara bacteriile, chiar si pe cele care sunt rezistente la medicamente. In consecinta, usturoiul are proprietati de antibiotic, datorita continutului de alicin. Acest compus se produce numai in momentul in care catelul de usturoi este taiat sau zdrobit. Cu cat este tocat mai marunt sau pisat mai bine, cu atat efectul terapeutic va fi mai puternic.

Reduce riscul de aparitie a cancerului de colon
Unele studii arata ca daca mananci usturoi de cateva ori pe saptamana, riscul aparitiei cancerului de colon este redus. Distrugand bacteria H.Pylori care se afla in stomac, este posibil ca usturoiul sa reduca aparitia cancerului de stomac.

Usturoiul poate combate 3 complicatii date de diabet, si anume: nefropatiile, retinopatiile si nevropatiile. Acest lucru este datorat continutului bogat in antioxidanti.

Indicat in curele de slabire
Totodata, studiile arata ca usturoiul poate fi folosit cu succes in curele de slabit, deoarece alicinul previne ingrasarea, pe langa faptul ca scade tensiunea arteriala, nivelul insulinei si al trigliceridelor.

Vindeca acneea
Multe persoane cred ca usturoiul ajuta la vindecarea acneei. Consumul de usturoi ajuta organismul sa elimine toxinele si, astfel, sa reduca acneea. Insa, pentru acest tratament usturoiul trebuie consumat numai crud.

Poate da rezultate pozitive si impotriva durerilor de picioare, cauzate de o circulatie sangvina defectuoasa, de nivelul ridicat al colesterolului sau de tensiune arteriala mare.

Cine consuma usturoi pentru proprietatile lui curative si nu vrea ca respiratia sa-i fie urat mirositoare trebuie sa taie sau sa zdrobeasca cateii de usturoi, sa-i puna intr-o lingura si sa-i inghita cu apa, astfel, continutul va ajunge direct in stomac. Daca nu s-a rezolvat problema, mesteca cateva frunze de patrunjel sau busuioc pentru a mai reduce din miros.
sursa: topsanatate.ro

Articole despre usturoi