facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Yoga Rasului cu Sebastien Gendry

Documentare

Acest film este inregistrarea unei sedinte obisnuite de Yoga rasului in Pasadena, California.
Sunt peste 400 de Cluburi de Ras in SUA si cateva mii in intreaga lume.

sebastien-gendry

Aceasta sedinta de Yoga Rasului este coordonata de Sebastien Gendry, fondatorul si directorul Scolii Americane de Yoga Rasului. Sebastien a avut un rol important in a promova Yoga Rasului in America de Nord si Rusia.

Inventata in urma cu 15 ani in India, yoga rasului este populara in Europa si in numeroase tari din lume, dar abia acum incepe sa fie cunoscuta in Statele Unite. Mai multe studii au demonstrat efectele pozitive ale rasului asupra starii de sanatate. Unul dintre ele, realizat in 2006 de cercetatorii de la Universitatea Maryland, arata ca fluxul de sange catre inima este stimulat de comedii si redus de filme triste. Un alt studiu arata ca nivelul de glucoza din sangele diabeticilor scade dupa ce rad la un spectacol comic. In opinia lui Berry, rasul intareste sistemul imunitar, creste nivelul endorfinelor, imbunatateste sanatatea mentala si echivaleaza, aproape, cu o sedinta de aerobic

Yoga rasului combina un ras profund, o forma de "meditatie" zgomotoasa, cu aplaudatul ritmat, asemeni unui pinguin sau cu mersul in sir indian, dar si cu o respiratie adanca.

Articole despre umor, terapia prin ras, efectele terapiei prin ras