Infuzii si sucuri pentru tratarea migrenelor
Sanatate
1. Infuzie de lavandă
O modalitate ideală de a combate durerea cauzată de migrenă este aceea de a bea de trei ori pe zi o infuzie din flori de lavandă, deoarece lavanda are binecunoscute proprietăți sedative și analgezice.
Pentru a obține o infuzie, se recomandă folosirea unui ceainic de porțelan sau de sticlă, deoarece cele de metal nu păstrează atât de bine uleiurile esențiale ale plantelor. Când apa ajunge la punctul de fierbere, se ia de pe foc, se adaugă cele 2 lingurițe de lavandă și se lasă la infuzat timp de 15-20 minute. Infuzia de lavandă se poate bea dimineața, după prânz și înainte de culcare, călduță și eventual îndulcită cu puțină miere.
2. Infuzie de rozmarin
Rozmarinul este una dintre cele mai eficiente plante medicinale contra migrenelor deoarece este un sedativ natural și un antiinflamator muscular, de aceea este recomandat pentru sănătatea vaselor sanguine din creier. Rozmarinul este o plantă vindecătoare care detensionează, relaxează și tonifică. Pentru prepararea infuziei de rozmarin se folosește o linguriță de plantă la 250 ml de apă. Când apa ajunge la punctul de fierbere, se ia de pe foc, se adaugă cele 2 lingurițe de rozmarin și se lasă la infuzat timp de 10-25 minute. Se pot bea trei infuzii zilnic.
3. Ceaiul de ghimbir
Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii contra migrenelor. Proprietățile anti-inflamatorii și analgezice specifice ghimbirului reduc inflamația și durerea. De asemenea, ghimbirul conține magneziu și zinc, care sunt foarte importante pentru îmbunătățirea circulației sanguine. Ceaiul de ghimbir poate fi consumat de două ori pe zi. Acest ceai se recomandă de asemenea pentru prevenirea bolilor și întărirea sistemului imunitar. Pentru prepararea acestuia avem nevoie de următoarele ingrediente: o rădăcină de ghimbir proaspăt, o lămâie și miere de albine după gust.
Cum se prepară?
- Puneți apa la fiert, iar până când aceasta ajunge la punctul de fierbere, tăiați ghimbirul în bucățele mai mici sau dați-l pe răzătoare.
- Stoarceți sucul de lămâie și amestecați-l într-o cană cu ghimbirul. Vărsați apa caldă în cană, iar când se răcește, îndulciți ceaiul cu puțină miere de albine.
4. Suc de pepene galben și morcovi
Poate că acest amestec pare puțin exotic, însă este răcoritor, relaxant și acționează ca un remediu anti-inflamatoriu foarte bun pentru combaterea durerilor de cap. Cum se prepară: mai întâi se obține sucul de morcovi cu ajutorul unui storcător electric (1 sau 2 morcovi), iar apoi cu ajutorul blenderului se omogenizează bine împreună cu bucățile de pepene galben. Se adaugă un pahar de apă și se bea cu înghițituri mici, pe stomacul gol. Se consumă o dată pe zi.
5. Suc de pepene galben, cireșe și struguri
Această rețetă este recomandată de nutriționiști deoarece oferă o bună doză de magneziu. Magneziul este un element necesar pentru a ne proteja de migrene, și este esențial mai ales pentru sănătatea femeilor. Pentru a prepara acest suc avem nevoie de o felie de pepene galben, cinci struguri verzi, câteva cireșe fără sâmburi și o lingură de miere. Toate ingredientele se procesează bine cu blenderul, adăugându-se un pahar de apă. Acest suc este ideal pentru micul dejun, mai ales în sezonul cald, datorită proprietăților sale răcoritoare și regenerante. În plus, este o doză excelentă de vitamine și minerale.
Sursa: http://dr-catalin-luca.ro/site/boli-afectiuni-si-tratamentul-lor/remedii-naturiste-contra-migrenelor.html