Antibiotice naturale folosite de stramosii nostri
Sanatate
De-a lungul ultimelor decenii, supra-utilizarea de antibiotice a ajuns la un nivel record. Un viitor în care bacteriile sunt în partea de sus a lanțului alimentar nu este departe.
Cu mult înainte de aparitia antibioticelor farmaceutice - dezvoltate în anii 1940, au existat alimente și plante aromatice care au ajutat lupta impotriva infectiilor si bolilor. Multe dintre aceste remedii naturale sunt in mod curent si astăzi, cu vindecători holistice întreaga lume.
Strămoșii noștri au avut, de asemenea, o soluție pentru vindecare, cu antibiotice de la natură și ar fi bine să ne cine sunt aceste antibiotice reamintesc și, eventual, cred despre utilizarea lor în caz de boală.
Antibioticele naturale folosite de strămoșii noștri în loc de pastile
Oregano și uleiul de oregano
Dincolo de proprietatile sale antibacteriene, oregano poate ajuta digestia si la pierderea in greutate. Ulei care se găsește în oregano, carvacrol, are proprietatea de a lupta impotriva bacteriilor care pot duce la infectii. Uleiul de oregano s-a constatat că trateaza infecțiilor digestive. Este mai mult decât o aromă alimentară.
Oțetul de mere
Beneficiile profunde ale unei doze zilnice de otet de mere includ proprietăți antibiotice și antiseptice, alcalinizarea naturala, poate ajuta în orice, de la controlul greutatii la scăderea colesterolului și riscul de cancer.
Fiind un astringent natural, otetul de mere poate fi folosit pentru a dezinfecta și a steriliza.
Mierea
Romanii antici foloseau mierea pe câmpul de luptă pentru a trata ranile si pentru a preveni infectia.
Civilizații din întreaga lume continuă să considere mierea una dintre cele mai bune antibiotice naturale, substanțe antimicrobiene, anti-inflamatoare și antiseptice cunoscute de om, de mii de ani.
Mierea Manuka din Noua Zeelandă a fost dovedita a avea cele mai înalte niveluri de antioxidanți și puteri curative.
O enzimă din miere eliberează peroxid de hidrogen. Acest proces ajută la lupta împotriva infecțiilor corpului si previne dezvoltarea bacteriilor. Calmanta pentru sistemul digestiv, mierea elimină toxinele din sange si ajuta ficatul sa funcționeze mai eficient.
Pentru intarirea sistemului imunitar, combinatia de miere cu scortisoara consolideaza globulele albe din sânge! Mierea bruta, organica este cea mai bună opțiune, deoarece cele mai multe metode de pasteurizare distrug efectele antioxidante.
Turmericul
Acest condiment nu este doar bogat în culoare și gust, dar, de asemenea ajuta organismul impotriva efectelor nocive. Turmericul poate fi atât consumat intern, cat si extern, fiind benefic in combaterea bacteriilor. Pentru un efect suplimentar, se poate combina turmeric cu miere, formand o pasta ce se aplica pe zonelor infectate.
Usturoiul
În medicina populară este considerat, alături de ceapă, un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale. În Egiptul antic și în timpul romanilor, usturoiul era cunoscut ca un mijloc preventiv al bolilor contagioase. Ulterior s-a stabilit că efectul usturoiului, în combinație cu mierea de albine, sau alte produse naturale, este benefic în prevenirea sau ameliorarea bolilor cardiovasculare, a tulburărilor digestive, sau a pneumopatiilor. În afară de efectul antimicrobian, are și un efect antihelmintic (contra viermilor intestinali).
Extractul din seminte de grapefruit
Un studiu publicat în "The Journal of Alternative and Complementary Medicine" arată că extractul din seminte de grapefruit este eficient în distrugerea a mai bine de 800 de bacterii şi tulpini virale, 100 de tulpini de ciuperci (fungi) şi un mare număr de paraziţi uni sau pluricelulari. Niciun alt antimicrobian natural existent nu a reuşit să demonstreze o atât de mare putere de distrugere a microbilor.
Acesta este folosit în mod tradiţional în multe ţări, din Sudul Americii şi până în Europa sau Asia, pentru a curăţa pielea, părul şi chiar suprafeţele din casă. Localnicii acelor zone preţuiau acest extract pentru proprietăţile sale puternic antivirale şi antibacteriene.
Echinacea
Este printre cele mai pretioase plante de leac din lume si aceasta, din cauza unei singure calitati terapeutice, dar extrem de puternice: stimulent imunitar. Initial, a fost unul dintre leacurile de baza ale triburilor de indieni americani, care foloseau echinacea pentru a vindeca tot felul de infectii, boli respiratorii si rani.
Planta era considerata "cel mai bun purificator al sangelui" si era administrata mai ales in cazurile de gripa, de infectii respiratorii recidivante si de infectii reno-urinare, fiind prescrisa, deopotriva, adultilor, batranilor si copiilor.
Varza
Varza este un bun detoxifiant, purificand sangele prin stimularea eliminarii toxinelor din corp (in principal a acidului uric, cauza principala a reumatismului, gutei, artritei, calculilor renali, bolilor cutanate si eczemei). Acest efect de detoxifiere al verzei se datoreaza in mare parte vitaminei C si sulfului, pe care leguma crucifera le contine in cantitati generoase.
Construirea Marelui zid chinezesc (un sarpe din piatra desfasurat pe 1,5 mii de mile de-a curmezisul Asiei) a fost posibila si datorita verzei murate, un aliment de baza in hrana sclavilor. Medicii chinezi recomandau ca muncitorii sa fie hraniti zilnic cu varza pusa la murat, impreuna cu marar, leustean, seminte de chimen si fructe de ienupar, dar si cu putin orez si soia. In urma cu o mie de ani, din China reteta a fost preluata de popoarele din Rusia, care aveau experienta in domeniu, punand la murat ierburi salbatice.
Uleiul de cocos
Acest aliment complet a hrănit popoare întregi de multe generații. În multe insule unde crește asigură aproape în totalitate alimentația localnicilor. Pentru aceștia este atât un aliment, cât și leac foarte apreciat cu o lungă istorie, fiindu-i atribuite multe beneficii.
Recent, și medicina modernă a început să îi exploreze potențialul, descoperindu-i secretele și proprietățile tămăduitoare.
Alimentele fermentate
Varza murata, muraturile de casa, chefirul și bauturile probiotice, toate acestea reînnoiesc flora intestinala, ne protejează de cancer și mențin corpul în formă pentru a lupta impotriva infectiilor.
Argintul coloidal
Argintul coloidal ajungând în contact cu organismele unicelulare (bacterii, ciuperci, viruşi), stopează funcţiile vitale ale acestora, astfel încât în scurt timp acestea sunt distruse . Distrugând structura învelişului viruşilor le împiedică acestora înmulţirea, contribuind astfel la distrugerea lor. În ceea ce privesc ciupercile şi bacteriile, particulele de argint blochează funcţionarea unei enzime vitale din componenţa acestora, în scurt timp realizându-se distrugerea lor.
La o concetraţie de 10 ppm (parts per million) are deja o putere de nimicire a bacteriilor mai mare decât majoritatea antibioticelor din comerţ, ce pot fi găsite sub formă de medicament. Până azi avem informaţii despre 650 de specii de bacterii, ciuperci şi viruşi pe care argintul coloidal le distruge eficient. (sursa : Revista Science Digest, 1978 martie).
În condiţii de laborator, într-un interval de 6 minute, argintul coloidal distruge orice germen patogen. În acest timp nimiceşte şi renumita bacterie Staphylococcus Aureus, cunoscută sub denumirea de ,,bacteria spitalelor”. Aceste constatări sunt susţinute de cercetările TUV-Kermi Budapesta şi ale Institutului Biotehnologic de Cercetări Aplicate Bay Zoltan.
Argintul coloidal este singura formă a argintului, care poate fi folosită în siguranţă. Se absoarbe suficient de încet în ţesuturi pentru a nu cauza iritaţii ale acestora.