facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Medicina naturista straveche. Leacuri din gradina manastirii

Sanatate

 

Călugării români sunt cunoscuţi pentru harul lor duhovnicesc, dar şi pentru leacurile cu care alină suferinţele trupeşti ale credincioşilor. Încearcă şi tu câteva dintre remediile lor, ştiute de sute de ani şi transmise din generaţie în generaţie.

Puţini ştiu că la mănăstirile din ţară găseşti atât îndrumare spirituală, cât şi leacuri. Călugării le oferă credincioşilor fără să ceară nimic în schimb.

Medicina naturista straveche. Leacuri din gradina manastirii

Urzica te scapă de reumatism

Oricât de greu de suportat ţi s-ar părea urzicăturile, dacă suferi de reumatism trebuie să încerci măcar o dată leacul cu urzici dat de călugărul Iov de la Mănăstirea Neamţ.

Cum o foloseşti:

Cu câteva frunze de urzici baţi încheieturile umflate ori părţile dureroase ale trupului. Urzicăturile fac durerea să înceteze.

Mai este utilă şi  zeama de urzici strivite, nefierte şi stoarse, din care bei un pahar pe zi. Este de ajutor când suferi de sângerări abundente la menstruaţie, hemoragie nazală sau diaree cu sânge.

Usturoiul "alungă" tusea

Despre usturoi, călugării spun că este bun celor care au boli de plămâni, mai ales tuberculoză. Îi ajută să scape de tusea chinuitoare.

Cum îl foloseşti:

Dacă n-ai probleme cu stomacul, usturoiul este un leac bun. Câţiva căţei de usturoi se iau în timpul mesei sau se înghit pe nemestecate. Remediul este indicat şi pentru hipertensivi.

Mai este util şi  pentru prevenirea sau eliminarea paraziţilor, îndeosebi la copii, cărora le dai să mănânce usturoi câteva zile la rând, dimineaţa, pe stomacul gol.

Trandafirii, buni în amigdalită

Apa din petalele de trandafiri este bună pentru spălat ochii iritaţi sau care lăcrimează. Miraculos este şi maceratul. Trei căni pe zi te ajută în caz de diaree. Pentru amigdalită îl foloseşti la gargară.

Cum îi foloseşti:

Pentru macerat ai nevoie de o mână de petale de trandafir la un litru de apă pură de izvor. După 6 ore se filtrează.

Mai sunt utile şi compresele cu oţet de trandafiri, care scad febra.

Tămâia elimină pietrele la rinichi

Dintre leacurile folosite de călugări în mănăstirile din România, tămâia este unul dintre cele mai vechi. Vindecă sufletul şi trupul.Părintele Casian de la Mănăstirea Gura Motrului recomanda un tratament cu tămâie şi cu ulei de măsline pentru eliminarea uşoară a pietrelor la rinichi.

Cum o foloseşti:

Tratamentul durează 23 de zile. În prima dimineaţă, înghiţi pe stomacul gol un bob de tămâie şi o lingură de ulei de măsline.În următoarele zile, iei cu câte o bobiţă mai mult, până în ziua a 12-a, când se ingurgitează trei linguri de ulei și 12 bobițe de tămâie. După aceea, scazi treptat numărul de boabe de tămâie, până în a 23-a zi.Apoi faci pauză o zi, după care trei zile bei câte două căni cu ceai de pelin, dimineaţa şi seara.

Mai este util şi o linguriţă de tinctură de tămâie diluată într-un pahar de apă plată. Amestecul ajută la eliminarea pietrelor la rinichi, dacă este luat dimineaţa, timp de trei săptămâni.

Mugurii de plop vindecă durerea

Din mugurii de plop poţi face o alifie cu care tratezi arsurile şi încheieturile dureroase. Tinctura din muguri alungă tusea, dacă iei 15 picături cu apă, de trei ori pe zi.

Cum îi foloseşti:Pentru a prepara o alifie, fierbe o parte de muguri cu trei părţi de apă, timp de trei ore. Adaugă două părţi de unt și ceară de albine şi ţine amestecul pe foc mocnit până când se îngroaşă.

Tinctura se face din 50 de grame de muguri şi 250 de grame de alcool de 90 de grade.

Mai este util şi maceratul din 40g muguri la un litru de apă. Acesta este leac pentru reumatism.

Articole despre leacuri, tamaia, usturoi, urzici