facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

MERCUR, ARSENIC, PLUMB: 7 metode prin care substantele toxice pot fi eliminate din organism in mod natural

Sanatate

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a mai multor studii, plumbul, mercurul, cadmiul și arsenicul sunt cele mai periculoase patru metale grele când vorbim despre sănătatea noastră. În 2003, cercetătorii au remarcat faptul că, deși acum știm că expunerea la aceste metale poate fi periculoasă, ea continuă și este chiar în creștere în unele părți ale lumii.
Ne putem proteja sănătatea, pe de o parte, reducând expunerea la metale grele și pe de altă parte, prin luarea de măsuri pentru a îndepărta orice metale grele care își fac drum către "interiorul nostru".

MERCUR, ARSENIC, PLUMB: 7 metode prin care substantele toxice pot fi eliminate din organism in mod natural

Consuma glutation
Glutationul este un antioxidant care ajută la protejarea împotriva intoxicării cu metale grele. Un studiu din 2004 a aratat că glutationul (GSH) protejează ficatul atunci când acesta este expus la mercur și crom. Sursele acestui nutrient îl reprezintă legumele și fructele proaspete (nu fierte), în special sparanghel, broccoli, avocado, suc de fructe și spanac. Puteți încerca, de asemenea, suplimente de N-acetil cisteina (NAC) și acid alfa lipoic.

Consumă varză acră și probiotice
Aceste bacterii susținătoare ale stării de sănătate "prind în capcană" și metabolizează metale grele astfel încât aceastea nu pot afecta organismul.
Un studiu din 2014, de exemplu, a constatat că iaurtul conține probiotice care protejează copiii și femeile însărcinate împotriva expunerii la metalelor grele – în specificial, mercur și arsenic.

Consumă grăsimi sănătoase
Acestea ajută corpul să proceseze și să elimine metalele grele toxice. Fără suficiente grăsimi, metalele grele "hoinăresc" prin organism, acumulându-se în țesuturi. Luați în considerare un supliment de ulei de pește de calitate, precum și faptul că el poate furniza acizi grași omega 3 sănătoși, fără conținutul de mercur continut de pești.

Încearcă seleniu
Oricum avem nevoie de acest mineral, iar studiile au arătat că acesta poate ajuta la diminuarea efectelor toxicității metalelor grele. Un studiu din 2008, de exemplu, a constatat ca adăugarea seleniului în dietă elimină semnificativ toxicitatea determinată de expunerea la metale grele.

Consumă multă apă
Rinichii au nevoie de apă pentru a elimina reziduurile din sistem.

Antioxidanții
Fructele și legumele bogate în antioxidanti pot ajuta la protejarea celulelor față de afecțiunile ce pot fi cauzate de metalele grele. Vitamina C și E sunt antioxidanti puternici specifici pentru protejarea împotriva afecțiunilor oxidative cauzate de metale grele.

Fibrele
Fibrele ajută mobilitatea alimentelor prin tractul digestiv, reducând riscul absorției metalelor grele.

Grijă față de ficat
Acesta este centrul principal al îndepărtării reziduurilor din organism. Consumați cât mai multe alimente care îi ajută buna funcționare, ca ceapă și usturoi, sfeclă roșie și anghinare.

Minerale de admisie
Minerale ca: zincul, fierul, calciul, seleniul, toate ajută la blocarea absorției de metale toxice, ca: plumbul și cadmiul. Asigurați-vă că dieta dv. zilnică, conține suficiente cantități de minerale sănătoase. Sursele includ: ciuperci, cereale integrale, nuci de brazilia.

Sursa: http://blogs.naturalnews.com/mercury-arsenic-lead-7-way-flush-toxins-body-naturally/

Articole despre metale grele, eliminare metale grele, plumb, mercur, arsenic


Articole din Sanatate