facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Mergeti descaltati

Sanatate

Oricat de ciudat ar suna, mergeti descaltati de fiecare data cand aveti ocazia. Fie pe iarba sau prin apa, fie pe  pietre ude sau pe nisip, mersul descult ajuta piciorul sa isi activeze terminatiile nervoase si sa simta mai bine contactul cu pamantul.

picioare4

Acest lucru nu numai ca va ajuta sa va relaxati, dar va si stimuleaza circulatia in zona membrelor inferioare. Astfel picioarele vor fi bine irigate cu sange, se va inlatura senzatia de picioare reci si se va impiedica navalirea sangelui in partea de sus a corpului. Daca picioarele dumneavoastra sunt adesea reci inseamna ca sangele stagneaza in picioare si nu mai urca, provocand umflaturi sau invinetiri. Frigul de la picioare are o actiune si asupra abdomenului: se pot naste raceli ale aparatului genital in cazul femeilor, ale rinichilor, etc. Si daca nici picioarele nici abdomenul nu sunt irigate cu un aflux normal de sange, atunci sangele patrunde mai mult in piept, provocand presiuni sau boli la nivelul plamanilor, iar mai apoi la nivelul capului.

Este un intreg cerc vicios care poate fi tinut la distanta printr-un simplu procedeu: mersul descult. Va ajuta sa va intariti organismul, sa tratati migrenele sau starile de moleseala si depresie, va stimuleaza circulatia sangvina si va inlatura oboseala, relaxandu-va.

Mersul descult este indicat tuturor persoanelor, indiferent de varsta, dar in special copiilor si persoanelor sedentare.
Asadar incaltarile jos si apropiati-va de natura simtind-o chiar sub picioarele dumneavoastra !
sursa: topsanatate.ro

Articole despre


Articole din Sanatate