facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

7 plante care fac totul pentru sanatatea ta!

Sanatate

1. Curcuma

Aceasta face parte in orice amestec de curry si te poate ajuta sa scapi de durerile provocate de artrita. Contine curcumina, un antiinflamator puternic care reduce enzimele care cauzeaza durerea si umflaturile.

curcuma

2. Scortisoara

Potrivit unui studiu german, scortisoara micsoreaza nivelul zaharului din sange. Persoanele care au diabet de tip 2 trebuie sa consume zilnic extract de scortisoasa si astfel nivelul zaharului din sange va fi mai mic cu 10%. De asemenea, scortisoara poate micsora si nivelul colesterolului.

3. Rozmarin

Ceea ce-l individualizeaza fata de alte plante medicinale sunt actiunile sale foarte intense asupra creierului si a activitatii emotionale. El imbunatateste memoria, favorizeaza procesele de gandire, stabilizeaza emotiile (este printre putinele psiho-stabilizante cunoscute in medicina naturista), creste tonusul psihic.

4. Ghimbir

Ghimbirul poate preveni problemele stomacale provocate de sarcina, raul de masina si chimioterapie.

5. Sunatoare

Cercetarile au confirmat ca aceasta planta poate ameliora depresia si anxietatea la fel de eficient ca medicamentele folosite in aceste scopuri, fara alte efecte secundare.

6. Usturoi

Acesta micsoreaza riscul de a face cancer, astfel, marii consumatori de usturoi au sanse mult mai mici de a dezvolta cancer ovarian, colonic sau alte tipuri.

7. Catina-alba

Este o planta foarte eficienta pentru hidratarea mucoaselor si alinarea uscaciunii vaginale. Contine acid palmitic, un acid gras continut in pielea umana si care ajuta la vindecarea si hidratarea acesteia.

Articole despre


Articole din Sanatate