Cartoful te scapa de iritatiile pielii
Sanatate
Vitamina B: Diferite vitamine din complexul B lucreaza impreuna pentru a proteja pielea de soare si riduri. De asemenea, ele previn decolorarea, buzele uscate si dermatita seboreica, o infectie inflamatorie care face pielea solzoasă și umedă.
Vitamina C: Vitala pentru sanatatea pielii, vitamina C, regleaza sinteza de colagen, o proteină structurală esențială pentru sănătatea și fermitatea pielii. Activitatea antioxidantă a vitaminei C protejează, de asemenea, impotriva radicalilor liberi, previne și pielea de efectele razelor solare, ajuta la vindecarea ranilor, tratarea acneei si mentine pielea hidratata.
Fier: deficitul de fier poate face pielea sa fie lipsita de stralucire si cu un aspect tern. Astfel, un aport corespunzator de fier te poate ajuta sa păstrezi stralucirea naturala.
Fosforul: Acest mineral este necesar pentru creșterea, întreținerea și repararea tuturor țesuturilor și celulelor. Un aport suplimentar de forfor mentine pielea tanara.
Calciu: Imbatranirea poate duce la pierderea de calciu la nivelul pielii, cauzand boli ale pielii, cum ar fi boala Darier, boala Hailey-Hailey, psoriazis si dermatita atopica. Calciul păstrează, de asemenea, pielea hidratata si sanatoasa.
Potasiu: Potasiul este vital pentru a construi tesutul conjunctiv, vindeca leziuni ale pielii, vindeca acnee și prevene imbatranirea prematura.
Cupru: Cuprul menține pielea fermă prin stimuland regenerarea colagenului si elastinei. Stimuleaza si producerea de acid hialuronic, ce da volum fetei.
Cum se folosește cartoful crud
Puteti utiliza felii de cartof sau cartof dat prin razatoare și aplicat direct pe pielea ta, insa cel mai ușor de utilizat este sucul de cartofi (cu tot cu coaja).
Se aplica uniform pe pielea uscată, curată și se lasă timp de 5-10 minute.
Se clătește cu apă caldă și se usuca. Este suficient de ușor pentru a fi folosit în fiecare zi.