facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Postul intermitent: Cum imbunatatim capacitatea organismului de a arde grasimi

Alimentatie si nutritie

Post intermitent sau repausul alimentar poate ajuta la pierderea în greutate, fără a simți foame, și la reducerea riscului de boli cronice cum ar fi diabetul si bolile de inima. Dacă este făcut corect, postul intermitent poate duce, de asemenea, la un somn mai bun și la multa energie.

Până în prezent, cercetarile arata că renuntarea la "3 mese pe zi" în favoarea postului intermitent (nu mananci intr-un interval de 16 ore, poti manca in intervalul de 8 ore ramas) poate face minuni pentru sanatate.

Un mod simplu de a face acest lucru este să nu mănânci 4 ore după trezire, dar sa te hidratezi cu multa apă imediat ce te trezesti și să nu mănânci cu 4 ore înainte de a merge la culcare. Intrucat cei mai mulți oameni dorm, în medie, 8 ore pe noapte, veti organiza usor cele 16 ore.

post intermitent

Multe beneficii ale postului intermitent

De-a lungul istoriei, postul are o tradiție spirituală de milenii. Astăzi, știința modernă a dovedit că postul oferă următoarele beneficii:

1. Postul intermitent ajuta la imbunatatirea sensibilitatii la insulina - sensibilitatea optima la insulina este esentiala pentru sanatate, intrucat rezistenta la insulina sau sensibilitatea scazuta la insulină contribuie la aproape toate bolile cronice

2. Postul intermitent normalizeaza nivelul de ghrelin, cunoscut sub numele de "hormon al foamei".

3. Postul intermitent crește rata de producție de HGH (Hormonul de creștere uman) care are rolul de a menține sănătatea oricărui țesut din corp, inclusiv cele ale creierului și ale altor organe vitale, precum și încetinirea procesului de îmbătrânire. Creșterea masei musculare și a densității osoase ar fi imposibile fără HGH.

4. Postul intermitent scade nivelul trigliceridelor

5. Postul intermitent reduce inflamatia si ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi.

In plus, antrenamentul fizic in timpul postului poate ajuta la contracararea efectelor îmbătrânirii musculare și stimulează arderea grăsimilor.

Adăugarea exercitiilor fizice in timpul postului intermitent poate oferi chiar mai multe beneficii.

Știința a dovedit din nou că antrenamentele de mare intensitate(HIT) sunt mult superioare exercițiilor de aerobic de durata lunga. Se ard mai multe calorii în mai puțin timp și crește rata de producție a hormonului uman de creștere (HGH).

Posteste cum iti este potrivit tie

Există mai multe considerente de luat in seama pentru realizarea postului intermitent:
1. Post intermitent nu este o formă de restrictie a caloriilor. Este o practică care ar trebui să te faca sa te simți bine. În cazul în care te simti slabit in urma acestui post, trebuie să-l reevaluezi.
2. Perioada de timp in care realizezi postul (repausul alimentar) variază de la 16 la 18 ore. Poti să sari peste micul dejun și sa mânanci masa de prânz și cina într-un interval de timp de 6 sau 8 de ore, si sa nu mai mananci cu 3 ore inainte de a merge la culcare.

Repausul alimentar iti va ajuta organismul să se adapteze de la arderea de carbohidrati la arderea grasimilor. Poate dura câteva săptămâni pana te vei adapta la noul regim de viata de a manca numai intr-un interval de 6-8 ore și aceasta ar trebui să se facă treptat. Odată ce corpul a trecut cu succes în modul de ardere grăsimi, va fi mai ușor pentru tine sa nu mananci timp de 18 ore și sa nu-ti fie foame. Pofta de zahăr va disparea încet și greutatea se va normaliza.

Nu este recomandat să practici postul intermitent în cazul în care dieta ta zilnica consta in alimente procesate. Calitatea alimentelor consumate este esențială înainte de a te aventura în postul intermitent. Trebuie neaparat sa eviti caloriile greșite, inclusiv glucide rafinate, zaharul / fructoza si cerealele.

În cele 6-8 ore in care mănânci, ai nevoie sa elimii glucidele rafinate, cum ar fi pizza, pâine și cartofi. In schimb, consuma carbohidrați, proteine ​​vegetale sanatoase si grasimi sanatoase, cum ar fi untul, ouale, avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline și nuci crude.

Acorda întotdeauna atenție corpului tau si nivelului de energie. Persoanele care sunt hipoglicemice, au diabet zaharat sau gravidele trebuie să evite orice tip de restrictie a caloriilor, până când nivelul zahărului din sânge sau insulina sunt reglate.

Poti bea ceai sau apa pe parcursul postului intermitent.

Postul intermitent poate fi:
Lung – nu mananci nimic 24 de ore sau mai mult, repeti de 1-2 ori pe saptamana.
Scurt – nu mananci nimic 16 ore, poti repeta zilnic

Articole despre post, post intermitent, arderea grasimilor