facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Postul si regimul vegetarian

Alte terapii

Repaosul alimentar total si regimul alimentar vegetarian amelioreaza afectiunile inflamatorii

Cercetatorii, desi folosesc un ton excesiv de prudent, sunt fortati de evidente sa afirme: "Repaosul alimentar total si regimul vegetarian amelioreaza, cel putin temporar, afectiunile inflamatorii, printre care se numara si psoriazisul".

iarba

Un studiu stiintific in legatura cu influenta factorilor alimentari asupra psoriazisului realizat in Italia pe 316 pacienti cu psoriazis si cu 366 martori a condus la concluzia ca o dieta bogata in morcovi, rosii, fructe proaspete si vegetale verzi se asociaza cu un risc scazut de a dezvolta psoriazis, in timp ce supragreutatea este un factor de risc crescut pentru psoriazis. (L. Naldi si colab. - British Journal of Dermatology 1996; 134:101-106)

O posibila interpretare biochimica a acestor date se bazeaza pe efectele antioxidante si imunostimulatoare ale beta-carotenului si vitaminei C continute in concentratii mari in aceste alimente. In ceea ce priveste supragreutatea, s-a demonstrat statistic corelatia ei cu aportul de carne si asocierea inversa cu regimul vegetarian.

Astfel ca, adoptand o dieta fara carne, bazata in principal pe vegetale, bolnavii de psoriazis nu numai ca vor dobandi o silueta de invidiat, dar vor avea si sanse sporite de vindecare!


sursa: ayurvedaromania.ro

Articole despre post, purificare, dieta vegetariana, dieta vegana, veganism