facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alimentatie vegetariana - Sucuri si salate crude

Sanatate

Dr Gerson şi-a exemplificat terapia prin 50 de cazuri de vindecare, în cartea sa clasică, apărută în anii 1950. Aceste cazuri sunt reprezentative pentru mii de vindecări. Toţi pacienţii fuseseră diagnosticaţi foarte precis, în spitale renumite. Fişele de tratament şi post tratament, din surse independente, confirmă rezultatele. Iar rezultatele confirmă minunatul adevăr. Dr Gerson l-a vindecat pe bunul său prieten, dr Albert Schweitzer, de diabet, pe soţia acestuia de TBC şi pe fiica lor de o boală rară de piele. Schweitzer n-a uitat niciodată şi cei doi au corespondat până la moartea doctorului Gerson, în 1959.

Alimentatie vegetariana - Sucuri si salate crude

Industria cancerului înseamnă bani şi medicamente. Dar toţi banii de pe lume nu te vor salva dacă ai ales greşit. Bogat ori sărac, e totuna. Băiatul e sigur că mulţi oameni celebri şi talentaţi ar fi schimbat istoria, dacă ar fi ştiut ce trebuia. Garrett, referitor la întrebarea ta despre funcţiile pancreasului... La bază, pancreasul are rolul de digera mâncarea. Pancreasul are un rol esenţial în terapia Gerson. Din desenul lui Garrett, se vede că tractul intestinal al omului e mai lung decât al unui animal carnivor. Dacă consumă proteine animale, omul îşi compromite mecanismul digestiei. Pancreasul şi tractul digestiv sunt suprasolicitate. Dar pancreasul mai are o funcţie esenţială. El protejează organismul de celulele maligne. Dacă acestea apar, le recunoaşte, le omoară şi le elimină. Când supraîncarci pancreasul cu proteine animale, după dieta americană, el e ocupat în întregime să digere hrana de origine animală şi nu te mai poate proteja de celulele maligne. Sistemul imunitar e paralizat. Apoi, musafirul din Slovacia l-a întrebat pe Howard despre clisma cu cafea. Cafeina e absorbită de vena hemoroidală care e înfăşurată pe porţiunea descendentă a colonului. Acea venă are funcţie de drenaj, nu de distribuţie, ca arterele. Ea face parte din sistemul venos portal, care transportă cafeina direct la ficat. Şi nu doar cafeina, ci şi alte substanţe active, cafestolul şi kahweolul. 

- Şi potasiul. - Potasiul e foarte important. Ficatul e stimulat să producă glutation-S transferază şi bilă. GST e o enzimă care curăţă sângele. Companiile farmaceutice au vrut să producă un substitut, dar nu-l pot proteja prin brevet. Ar fi minunat dacă ar găsi un purificator sanguin. Noi le spunem să folosească clisma cu cafea, dar ei fug de ea, fiindcă n-o pot breveta. Clisma cu cafea se prepară din trei linguri de cafea organică măcinată, fiartă 15 minute la foc mic şi turnată într-un recipient. Se adaugă apă distilată până la 0,95 l şi se toarnă în vasul pentru clismă. După ce tot lichidul s-a scurs în colon, pacientul trebuie să stea culcat pe partea dreaptă, cu genunchii flexaţi, timp de 10-13 minute. Apoi, lichidul trebuie expulzat. Dar, ca să resimtă experienţa la nivel personal, băiatul simţea nevoia să cunoască pacienţi vindecaţi de cancer. Nu fotografii, nu cărţi. Garrett a vrut să ajungă în Mexic.

FRONTIERA INTERNAŢIONALĂ 150 METRI
Băiatul era surprins de atmosfera plăcută şi de fericirea de pe chipul bolnavilor de cancer. Erau oameni veniţi din toată lumea. Garrett a mâncat la masa lor şi le-a ascultat poveştile. Pacienţilor li se fac analize detaliate şi riguroase. Cei mai mulţi stau aici 1-3 săptămâni, apoi continuă recuperarea acasă. O pacientă din Noua Zeelandă vrea să vorbească cu Garrett.
- De când eşti aici ?
- De trei săptămâni. Am venit direct de la clinica Mayo din Florida. Am melanom metastazat în oase, coloană, ficat, plămâni. De când sunt aici, mă simt mult mai bine pe dinăuntru. Am mai multă forţă fizică şi mi-au dispărut greţurile. Pe dinăuntru, mă simt 100% mai bine decât atunci când venisem. Doctorii de la clinica Mayo îmi dăduseră 4-6 luni de viaţă, dacă nu făceam chimioterapie. Cu chimioterapie, 6-8 luni. Dacă răspundeam excelent la tratament, aş fi trăit maxim un an. În aceste condiţii, am căutat o alternativă. Sora mea a venit să mă vadă. Citea cartea lui Ian Gawler, care se vindecase de cancer osos după ce i se dăduseră două săptămâni de viaţă. A făcut câteva luni de terapie Gerson, adaptată, şi e încă în viaţă. A înfiinţat în Australia fundaţia care-i poartă numele. Mi-am pus viaţa în mâinile lor. De asta sunt aici. Apoi, Howard şi Garrett au vorbit cu un doctor de la clinică. Ce efecte vedeţi în primele zile ? În primele zile, după clismele cu cafea, apar schimbări. Durerea se diminuează. Energia creşte. Pacienţii vin la noi cu tensiune ridicată. După o săptămână, e normală. Adio medicamente pentru tensiune! Pacienţii îşi dau seama că aici e ceva mai mult decât clisme cu cafea, detoxifiere, dietă organică şi sucuri. Văd că se simt mai bine. Iar eu încep să sper în vindecarea lor. Mai mult decât speranţă, e o realitate.
- O realitate ?
- Oamenii îşi schimbă stilul de viaţă.
Iar dv, ca medic, simţiţi satisfacţii deosebite ?
E incredibil ! Văd schimbări în analize şi pe radiografii. E ceva palpabil ! Fiindcă văd asta la pacienţi în fiecare zi !
Garrett pleacă de la Tijuana către sudul ţării, pentru a vedea un bolnav de cancer fără speranţă, vindecat total, acasă, cu terapia Gerson. În munţii de lângă San Cristobal de Las Casas, Howard Straus l-a condus pe Garrett la pacient, care e o fetiţă de vârsta lui, pe nume Lupita. Lupita a învins o formă de cancer numită teratom ovarian, fapt ce i-a uluit pe doctori. Folosind terapia Gerson, în condiţii extrem de grele, ea i-a dovedit lui Garrett că orice e posibil dacă ai credinţă. Lupita nu are probleme să găsească fructe şi legume proaspete. Ironic e că în SUA e mai greu să găseşti un produs cu adevărat organic. La Institutul Gerson din San Diego sunt expuse dosarele tuturor cazurilor. După 12 luni de la diagnosticul de cancer de prostată, scăpasem de cancer. În 12 luni ! Au dovedit-o rezonanţa magnetică şi alte teste imagistice, care au arătat că tumoarea dispăruse complet din osul sacru, din pelvis, din ficat şi din prostată. După 32 de luni de la primul diagnostic, am repetat rezonanţa magnetică, care a reconfirmat că tumoarea îmi dispăruse definitiv din organism. Pentru cine se îndoieşte, am toate rezultatele investigaţiilor. Le am la mine.

Concluziile doctorilor, imaginile... Toate sunt clare. E uluitor. Rapoartele patologice sunt elocvente. Garrett a găsit pretutindeni cazuri de vindecare confirmate de medici. Terapia Gerson m-a vindecat de fibromialgie. Dar apoi i-am arătat lui Garrett un film făcut cu cinci ani în urmă, cu o pacientă care fusese condamnată la moarte de medicina clasică. Avea carcinom peritoneal primar extraovarian în stadiul IV. Nimeni nu se vindecase vreodată cu ajutorul medicinei clasice. Acum era aici, tratându-se cu terapia Gerson, într-un ultim efort disperat. n prezent, cinci ani mai târziu, Garrett citeşte fişa ei medicală. Oare îi citeşte necrologul ? Aceasta a fost povestea ei.
Ce a spus acum medicul ei de la clinica Mayo? Iese din cabinet, pe hol, se întoarce în uşă şi îşi încrucişează braţele pe piept. Uluit, se uită la mine şi-mi spune: "Eşti singura pacientă despre care ştim să fi supravieţuit cu acest diagnostic." A zis: "E nemaiauzit." I-am spus că dacă se va îmbolnăvi vreodată, să mă caute la telefon. Şi îl voi ajuta. Garrett a vrut mai mult. A rugat-o să se întoarcă la clinica Mayo şi să obţină confirmarea medicului că terapia Gerson o vindecase. Medicii de la clinică au intrat în panică, fiindcă doctorul era dispus să fie filmat, dar a fost oprit. A început aşteptarea. I-am mulţumi. Ar însemna foarte mult pentru tratarea cancerului şi pentru mediul înconjurător. Răspunsul a venit cu poliţia, care a gonit-o, crezând că e teroristă. Medicul intenţionează să demisioneze de la clinică, a să poată profesa fără restricţii. Dar mai sunt multe cazuri de vindecare. În 1986, am fost diagnosticată cu cancer pancreatic cu metastaze la ficat, vezica urinară şi splină. Doctorii îmi dăduseră trei luni de viaţă. Mi-au spus să plec acasă, să-mi pun ordine în viaţă şi să mă pregătesc de moarte. Pacienta a aplicat terapia Gerson acum 20 de ani. Garrett şi-a amintit de unde începuseră cercetările pentru temă. Totul i-a revenit imediat în minte. Nu cred că există vreo vindecare dovedită în urma aplicării terapiei Gerson. Nu e în ordine, din mai multe puncte de vedere. A vindecat vreodată terapia Gerson un bolnav de cancer ?  Evident că nu ! Nici măcar nu-şi publică rezultatele ! Cred că nu există nicio dovadă că terapia Gerson e eficientă. Cu alte cuvinte, Charlotte Gerson a minţit. Legile ne interzic să vindecăm cancerul ! Doctorii pot folosi doar tratamente care şi-au dovedit ineficienţa. Imaginaţi-vă ce am putea face dacă terapia ar fi acceptată. Aş vrea să văd dovezi solide, ştiinţifice. Dovezi ştiinţifice ! Industria cancerului e o mare afacere, care foloseşte tratamente inutile precum chimioterapia şi iradierea şi continuă să amăgească publicul că e în căutarea unui leac.
Mike Anderson, în documentarul său "Vindecarea cancerului dinăuntru", a pus punctul pe "i".

Societatea Americană de Oncologie a fost întemeiată cu sprijinul lui JD Rockefeller şi a funcţionat mereu ca o portavoce pentru industria cancerului, nu pentru public. Sloganul Societăţii e: "suntem dedicaţi eliminării problemei majore a cancerului." Însă societatea "Cronicile Filantropiei" spune că SAO "e interesată mai mult de bani decât de vieţile oamenilor." SAO e cel mai bogat ONG din lume, cu active în valoare de un miliard $. Lucru deloc surprinzător, e codaşă la acţiunile caritabile. Deşi sunt bogaţi, colectele lor agresive invocă sărăcia şi bat monedă pe lipsa banilor pentru cercetări ştiinţifice. Ce le mai rămâne după salarii şi cheltuieli se duce în cercetare, in care profită companiile radiologice şi farmaceutice. Studiile din ultimii 15 ani arată clar că, pentru toate cancerele frecvente, eficienţa tratamentelor convenţionale e mai redusă decât a unei pastile de zahăr. Din conducerea SAO au făcut parte producători de erbicide şi pesticide. Înainte să se întoarcă în Alaska, Garrett voia să mai cunoască un om. Numele lui e Jay Kordich, "omul cu sucurile". Datorită lui Jay s-au vândut în toată lumea storcătoare de legume şi fructe în valoare de aproape un miliard de dolari. Fac asta din 1948, de când am făcut cancer la vezica urinară. Era la sfârşitul campionatului universitar de fotbal şi fusesem recrutat în campionatul profesionist. Atunci au început problemele. Urinam cu sânge. Am aflat că am o tumoare. Mi-am amintit de o lecţie de anatomie şi citisem undeva că dr Max Gerson îl tratase pe dr Albert Schweitzer. Eu aveam cancer la vezică. Dacă tratamentul doctorului Gerson fusese bun pentru dr Schweitzer, atunci trebuia să fie bun şi pentru mine. Acesta e sucul care mi-a salvat viaţa când aveam cancer. Terapia Gerson, suc de morcovi şi mere. Sucurile de legume şi fructe m-au ajutat să trăiesc până azi. Le beau şi acum. Cât a trecut din 1948 ? Sfatul meu pentru tine este: adu puterea plantelor în organismul tău. Nimic nu poate hrăni mai bine celulele din trupul tău decât sucurile proaspete.
OAMENI VINDECAŢI
EXISTĂ SPERANŢĂ ?
Garrett era la zece kilometri de casă. Tema lui era oficial terminată. Amintirile călătoriei îi erau vii în minte. Mai ales, cum ar fi putut să uite o femeie care continuă neobosită munca tatălui ei, în ciuda potrivniciei şi care promovează un stil de viaţă cu adevărat sănătos, nu unul imaginat de autorităţi şi companii farmaceutice ?
EXISTĂ SPERANŢĂ ?
DA !
Băiatul are speranţă. Crede că are un viitor. Crede că problemele mediului îşi vor găsi soluţii colective. La urma urmei, aceasta e singura noastră casă. Iar noi suntem oameni, fiinţe raţionale. Acum, Garrett întrezărea o speranţă şi pe plan local.
JUNEAU REFUZĂ FLUORURAREA APEI Garrett abia aştepta să-i ducă vecinului John sucul proaspăt de morcovi. Aş vrea să văd dovezi ştiinţifice. Vecinul Bob, mulgătorul de capre, scepticul, a fost mulţumit iniţial cu ce a auzit. La fel şi soţia lui, până când... Se pun trei linguri de cafea în apă clocotită şi se lasă să fiarbă încet 12 minute. Apoi se adaugă apă distilată până la 0,95 litri. Apoi, îţi bagi tubul în fund şi laşi cafeaua să curgă în tine. Aştepţi 12 minute şi te duci la toaletă. Pe de altă parte, cred că eu am învăţat mai multe din această călătorie decât fiul meu. Voi fi mereu recunoscător pentru asta.
Pentru că, pentru fiecare dintre noi, fie că suntem pregătiţi sau nu, va veni ceasul cel de pe urmă. Nu vor mai fi răsărituri de soare, minute, ore sau zile. Tot ce ai adunat, lucruri preţuite sau uitate, vor trece în mâinile altora. Bogăţia, celebritatea şi puterea ta se vor risipi ca fumul în vânt. Nu va mai conta ce ai avut sau ai datorat. Pica, resentimentele, frustrarea şi gelozia nu vor mai fi. La fel, speranţele, ambiţiile, planurile şi promisiunile tale vor expira. Victoriile şi eşecurile care păreau atât de importante vor fi uitate. La sfârşit, nu va mai conta de unde vii şi unde te-ai aşezat. Nu va mai conta dacă eşti frumos sau inteligent. Nici măcar sexul sau culoarea pielii tale nu vor mai avea importanţă. Atunci, ce va conta ? Cum va fi măsurată valoarea vieţii tale ? Nu va conta ce ai cumpărat, ci ce ai construit. Nu ce ai luat, ci ce ai dat. Nu va conta succesul, ci ce ai lăsat în urmă. Nu va conta ce ai învăţat, ci ce i-ai învăţat pe alţii. Va conta orice gest de integritate, compasiune, curaj ori sacrificiu care i-a ridicat, i-a însufleţit şi i-a făcut pe ceilalţi să-ţi urmeze exemplul. Nu va conta competenţa, ci caracterul tău. Va conta nu câţi oameni ai cunoscut, ci câţi îţi vor simţi multă vreme lipsa. Vor conta nu amintirile tale, ci ale celor dragi despre tine. O viaţă care contează nu e construită la voia întâmplării, ci prin alegere.

Chiar înainte să termine primul manuscris al cărţii sale, doctorul Gerson s-a îmbolnăvit inexplicabil.
După ce s-a vindecat singur, a descoperit că manuscrisul lipsea. dr gerson şi-a concediat secretara, pe care o prinsese furându-i munca şi dându-i-o unui medic dubios. Dr Gerson a lucrat un an întreg la refacerea manuscrisului care a devenit cartea sa clasică o terapie anticancer ilustrată prin 50 de cazuri" după publicarea cărţii, Dr Gerson s-a îmbolnăvit din nou, inexplicabil.
Înainte de a muri, şi-a făcut singur analizele, care au arătat că fusese otrăvit cu arsenic. Dacă Dr Gerson ar fi murit la prima tentativă de otrăvire, el şi cartea lui de referinţă s-ar fi pierdut pentru totdeauna. La vârsta de 12 ani, în timp ce fugea de nazişti, Charlotte Gerson s-a îmbolnăvit de tbc osos, ceea ce atunci echivala cu o sentinţă de moarte. Tatăl ei a vindecat-o, iar acum, la 86 de ani, Charlotte e supravieţuitoarea cea mai longevivă a unei boli vindecate cu terapia Gerson.


Cartea "A Cancer Therapy: Results of 50 cases" a doctorului Max Gerson a apărut în România în 2005, sub titlul "O terapie naturală eficientă pentru tratarea cancerului şi a altor boli grave"
Extras din filmul Frumosul adevar (The Beautiful Truth, 2008)

Articole despre gerson, dieta vegetariana, dieta vegana, veganism, dieta gerson