facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

DIETA VEGETARIANA si beneficiile acesteia! De ce este recomandat sa renunti la carne

Alimentatie si nutritie

Dupa cum este mentionat chiar si in Biblie, DIETA VEGETARIANA sau VEGANA este cea considerata ideala, iar in Geneza este specificat acest lucru: "Atunci Dumnezeu a zis - Va las toate granele de pe pamant si toate fructele copacilor sa va fie hrana."

Povestea biblica continua, zece generatii mai tarziu, cand arca lui Noe fusese construita pentru a scapa de inundatii. Se pare ca atunci Noe nu a putut gasi alimente vegetale, asa ca Dumnezeu i-a transmis ca in aceasta situatie de criza poate consuma carne... Desigur ca aceasta nu insemna ca poate consuma alimente animale pentru totdeauna, ci doar in cazul unei situatii limita.

DIETA VEGETARIANA si beneficiile acesteia! De ce este recomandat sa renunti la carne

Deci, DIETA VEGETARIANA sau VEGANA nu este nimic nou, datand din vremuri indepartate. In ziua de azi, este un adevarat risc sa consumi carne, dat fiind faptul ca animalele sunt crescute si hranite cu grane pline de pesticide, ierbicide si multe alte toxine care ameninta sanatatea ta. De asemenea animalelor li se administreaza antibiotice, iar cine mananca din acea carne preia automat si aceste lucruri.

Tot in Biblie, este mentionat ca inainte de Noe, 10 patriarhi au reusit sa ajunga la varste matusalemice, gratie dietei vegetariene. Doar din cauza faptului ca unii au inceput sa manance carne, speranta de viata a scazut la o treime din cat era inainte. Mesajul lui Dumnezeu catre Adam a fost cat se poate de clar: sa nu se omoare animale pentru carnea lor. De asemenea, in cele "Zece Porunci" este mentionat "Sa nu ucizi", iar multi considera ca acest aspect se refera si la vanarea animalelor. Se pare ca Iisus i-a invatat pe apostoli ca nu este bine sa manance produse de natura animala. Ba mai mult decat atat, exista dovezi care atesta ca Iisus impreuna cu apostolii ar fi fost vegetarieni.

Si nu doar crestinismul pastreaza astfel de dovezi. Yoga ne invata ca o alimentatie vegetariana nu este doar esentiala pentru aspirantii cailor spirituale, dar este foarte importanta pentru sanatate. Ayurvedica, adica medicina traditionala indiana, ne spune ca mancarea este baza corpului fizic, care sprijina, de fapt, mintea. Asa ca, o dieta corecta este piatra de temelie a sanatatii fizice si psihice, fiind totodata si fundatia practicii spirituale. Acesta este motivul pentru care toate ashramurile, templele si centrele yoghine din India servesc doar preparate exclusiv vegetariene.

DIETA VEGETARIANA si VEGANISMUL nu este nimic nou

Atunci cand vorbim despre spiritualitate, vorbim si despre VEGANISM. Cand consumi produse de factura animala, scazi vibratia ta si imprumuti frecventa animalelor pe care le consumi. Asadar, aceste produse vor aduce in organism tendinte asemanantoare cu cele ale animalelor, iar sentimentele de frica, furie, pierdere si agresivitate vor fi foarte frecvente. De asemenea, aceasta dieta animala afecteaza serios mintea si sistemul nervos.

Practic, produsele animale transmit celulelor energia "distrugerii" si aduc vibratiile mortii in campul aurii tale, reducand energia prana (energie vitala, forta vietii, in conceptia hindusa). Practic, atunci cand mananci carne nu faci altceva decat sa scazi vibratia corpului tau, din cauza sentimentelor negative ale animalelor pe care le consumi. Efectiv, te incarci cu experientele de frica pe care le-au experimentat acestea in momentul mortii, dar nu numai...

Ceea ce mancam arata, de fapt, la ce nivel este Constiinta noastra colectiva, ca fiinte umane. Daca procesul hranirii noastre nu este relationat cu dragostea si compasiunea, atunci toate actiunile noastre vor fi cumva legate de suferinta.

Atunci cand mancam, practic "comunicam" Universului cine suntem si care sunt aspiratiile noaste. Tocmai de aceea, ar trebui sa demonstram in acele momente, ca suntem una cu Divinitatea si Iubirea Infinita.

Ca mancarea joaca un rol esential in viata noastra nu este o teorie adoptata doar de Yoga, ba chiar din contra. Inca din timpuri stravechi oamenii luminati stiau ca nu este in ordine sa ucizi pentru a te hrani. Iata ce spunea marele filozof si matematician Pitagora: "Atat timp cat oamenii vor ucide animale, se vor ucide si intre ei. Intr-adevar, cel care sadeste semintentele crimei nu are cum sa se bucure cu adevarat de iubire si fericire..."

Statisticile vorbesc de la sine. Cei care au adoptat o DIETA VEGETARIANA sufera mai putin din pricina bolilor degenerative cronice precum cancerul. De asemenea au o speranta de viata mai mare decat cei care mananca si carne.

Ce risti daca mananci carne? Ei bine, vei fi mult mai sensibil si predispus bolilor precum: cancerul, problemelor cardiace, hipertensiunii, afectiuni ale rinichilor si chiar osteoporoza. In cazul CANCERULUI la COLON, riscul este de 4 ori mai crescut in cazul celor care consuma carne, spre deosebire de cei care au adoptat o DIETA VEGETARIANA.

Conform Jurnalului American Medical publicat in 1961, s-a descoperit ca BOLILE de INIMA ar putea fi reduse cu pana la 97% daca oamenii ar trece la VEGETARIENISM.

Nutritia bazata pe fructe si legume inglobeaza lumina provenita de la soare, fiind total diferita de dieta bazata pe carne. Lumina soarelui stimuleaza energia subtila a plantei, determinand-o sa-si creeze structura pe baza dioxidului de carbon si a apei, pentru a forma legaturi carbon-hidrogen in cursul procesului de fotosinteza, inmagazinand astfel energie solara.

Atunci cand mancam plante preluam energia lor solara, pe care o transformam in prana, fiinta noastra subtila elevandu-se, gratie acestei vibratii inalte a mancarii. Desigur ca si animalele beneficiaza de aceleasi lucruri atunci cand consuma diverse frunze, plante, etc. Atunci cand mancam carne, nu se petrece acelasi lucru, chiar daca respectivele animale au consumat vegetale. Aceasta este o diferenta majora intre DIETA VEGETARIANA si cea ANIMALA. Deoarece oamenii au deviat de la calea initiala, in momentul de fata digera mai greu alimentele vegetale, fiind nevoie de o "forta si un antrenament" digestiv, in acest sens. Multi consumatori de carne au dificultati atunci cand trec la VEGETARIENISM, fiindu-le greu sa asimileze energiile plantelor.

Atunci cand adoptam o DIETA VEGETARIANA evitam dizarmonia produsa prin uciderea animalelor. Dat fiind faptul ca luam roadele legumelor si fructelor atunci cand sunt coapte si se apropie de finalul vietii, totul este in armonie cu natura... Roadele sunt pur si simplu darul plantelor pentru noi.

Plantele preiau dioxid de carbon, un produs al respiratiei noastra, convertindu-l in oxigen si carbohidrati. In acest fel, impartasim un important ciclu biologic.

Iar culorile fructelor si legumelor nu sunt deloc intamplatoare. Fiecare reprezinta un spectru de culori menit sa ne balanseze chakrele ( centrii energetici de forta proiectati pe trupul uman), sistemul nervos si glandele.

In acest fel, vom deveni echilibrati energetic si vom trai la unison cu natura. Acesta este si principiul "dietei curcubeu", unde este indicat sa mananci plante si legume de toate culorile.

Dupa cum vezi, DIETA VEGETARIANA este net superioara celei cotidiene, iar acest lucru se stia inca din Antichitate, marturiile in acest sens fiind numeroase si covarsitoare.

Atunci cand mananci ceea ce este corect si indicat pentru tine, marea majoritate a problemelor de natura fizica si psihica incep sa se vindece de la sine. Nu mai sta pe ganduri si descopera beneficiile acestei alimentatii sfinte, cu siguranta nu vei regreta.
Sursa: http://treeoflifecenterus.com/vegetarian-diet-and-health/

Articole despre dieta vegetariana, dieta vegana, veganism