Vinul pentru inima
Vinuri medicinale
Sfintei Hildegard von Bingen (1098-1179), o calugarita vizionara al carei har profetic a fost recunoscut de catre Papa Eugen al lll-lea, i s-au comunicat, prin descoperire dumnezeiasca, o serie de remedii naturale din plante pentru aproape toate afectiunile. Ele au fost consemnate in timpul vietii sfintei, care era stareta la manastirea Rupertsberg, in manuscrisul Causae et curae. Acum, dupa 800 de ani, aceste leacuri au fost confirmate de catre medicina moderna, iar revelatiile sale medicale au fost recunoscute ca fiind corecte. Dr. Hertzka, medic generalist care a folosit procedee fitoterapeutice de vindecare, profesand in Konstanz, langa lacul Boden, in Elvetia, a pus la dispozitia tuturor, prin carticica sa So heilt Gott (Asa vindeca Dumnezeu), aparuta la editura Christiana-Verlag, cateva dintre retetele Sfintei Hildegard.
Printre ele, a fost prezentata o reteta extraordinara pentru cardiaci, care da rezultate cu totul deosebite. Reteta vinului pentru inima a dat rezultate foarte bune in toate insuficientele cardiace si bolile de inima si a ocupat, dupa cum afirma dr. Hertzka, un spatiu larg in cadrul practicii sale medicale zilnice. Vinul pentru inima a produs o ameliorare simtitoare si in anghina pectorala.
IATA RETETA VINULUI PENTRU INIMA:
10 tulpini proaspete de patrunjel, cu frunze cu tot, se pun intr-un litru de vin natural, curat, la care se adauga 1-2 linguri de otet curat din vin. Se lasa totul sa fiarba 10 minute la foc mic (atentie, face spuma!). Dupa aceste 10 minute, se mai adauga 300 grame de miere pura de albine si se lasa inca 4 minute sa fiarba usor. Vinul fierbinte se filtreaza si se trage, cit este inca fierbinte, in sticle care au fost clatite cu putin alcool tare. Se astupa bine! Depunerile care se formeaza nu dauneaza si pot fi baute si ele fara probleme. Trebuie sa adaugam ca fiecare poate decide pentru sine daca sa fiarba mierea sau nu.
Dr. Hertzka afirma: "Este totuna ce vin iei, ca e rosu sau alb. Numai sa fie natural... Numai sa respecti ordinea: Mierea se adauga abia dupa primul fiert si trebuie sa fiarba si ea cu restul. Nu-ti fie teama de fierbere... Fierbe-ti fara frica vinul de patrunjel si miere pentru inima!"
Mai incolo, dr. Hertzka explica: "Daca se petrece vreodata sa ai o neplacere la inima, ia o lingura, doua linguri sau chiar trei linguri pline pe zi, si orice intepaturi la inima (din cauza schimbarii vremii sau dupa emotii) dispar. Nu trebuie in nici un caz sa fii ingust in vederi si temator, pentru caacest vin nu iti poate face nimic rau. Nu numai in cazul durerilor cardiace incipiente, ci si in adevarata insuficienta cardiaca si in alte boli cardiace, acest vin pentru inima te va ajuta adesea, in mod substantial, poate chiar te vei insanatosi."
Iata marturia din 1980 a unei bolnave, care scria: "Mi-am preparat vinul pentru inima si am putut obtine rezultate uimitoare. Am fost operata acum zece ani. Mi s-a spus ca am o insuficienta cardiaca si deci voi avea intotdeauna dureri. N-aveau cum sa mi le ia. Asta insemna deci ca trebuia sa ma invat cu aceasta idee. Dar datorita vinului pentru inima, durerile mele au disparut dupa doua luni de tratament. Nu ma mai simt nici macar slabita."