facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Puterile legendare ale vitaminei D3 în doze mari

Sanatate

 Mulți oameni știu că "vitamina soarelui" este importantă pentru sănătatea noastră. Dar chiar și cei care folosesc vitamina D ca supliment alimentar iau de obicei doar atât de puțin din ea încât nu-și poate dezvolta adevăratul potențial.

"Acum șase zile muream și nu este o glumă! Am suferit teribil în ultimii 18 ani. Acum am 25 de ani. În 2012-2013 am petrecut un total de 30 de zile în diferite camere de urgență și am consultat 35 de medici voluntari canadieni, dintre care niciunul nu m-a putut ajuta." Cu aceste cuvinte a început un e-mail trimis de Jeff Bowles, autorul cărții Doze mari: Efectele miraculoase doze extrem de mari de vitamina D3. "Îmi pierdusem deja 75% din forța musculară, 30% din coordonarea musculară și 99% din rezistența musculară. Tremuram tot timpul, nu puteam să mă aplec și cu atât mai puțin să fac flotări, aveam depresie severă, de multe ori orbisem în timpul atacurilor mele de hipoglicemie, sufeream de hipoglicemie severă, rezistență la insulină, vitiligo și zone cu probleme extrem de dureroase; o așchie osoasa în picior pe care o simțeam cand paseam ca pe o piatră ascuțită; o durere de spate și durere groaznică la încheietura mâinii. Am suferit și de dureri la talpa piciorului drept și am avut dureri severe în maxilar, care au persistat după ce a fost îndepărtata o masele de minte în urmă cu 7 ani. Am avut si deficiente de auz.

Puterile legendare ale vitaminei D3 în doze mari

În prima zi a autoexperimentului am decis să iau 50.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina D3, în a doua și a treia zi au fost 150.000 UI, în a patra zi 400.000 UI, în a cincea 714.000 (o doză absolut nebună), în a șasea zi 200.000 UI. Brusc, toate zonele cu probleme din corpul meu se vindecă, așchiile osoase din picior dispar peste noapte, mă trezesc roșu peste tot, totul se vindecă, simt o senzație de arsură în zonele dureroase. Observ că auzul meu este de două ori mai bun, nivelul zahărului din sânge este acum atât de stabil încât nu mai trebuie să-l măsor, mă simt plin de energie, nu am depresie, hipoglicemia a dispărut (mi-aș fi dat toti banii pentru a vindeca această boală îngrozitoare). Nu mai orbesc ca inainte.

Aș dori să menționez că nu numai vitamina D3 este responsabilă de acest succes. Am luat și vitamina K2 ,  clorură de calciu și  magneziu în doze foarte mari. Important: Cele mai importante trei enzime pentru activarea, stocarea și transportul vitaminei D în organism sunt dependente de magneziu. Aceasta înseamnă că organismul poate folosi corect vitamina D numai dacă este furnizat suficient magneziu.

De asemenea, slăbiciunea mea musculară a dispărut aproape complet. Coordonarea musculară este mult mai bună, tremorurile musculare sunt încă acolo, dar în scădere constantă. E o nebunie, sunt abia în a șasea zi!"

Vitamina D – o marfă rară
Nu, nu recomandăm astfel de cure drastice drastice. Experimentele de acest gen - și sunt din ce în ce mai multe dintre ele - arată potențialul (cu greu de imaginat) al acestei vitamine. Și ar trebui să folosim acest lucru conform noilor cunoștințe științifice. Pentru că în zilele noastre aproape toată lumea suferă de un deficit drastic de vitamina D. Este cea mai comună valoare patologică de laborator în Germania, un așa-numit fenomen de masă. Și totuși, deficiența de vitamina D nu primește nicio importanță de medicina și știința modernă, deși puterea imensă a acestei "vitamine a soarelui" a fost dovedită de mult de o serie de studii și mii de studii de caz. În SUA, de exemplu, s-a stabilit că ar trebui cheltuiți în jur de un miliard de dolari pentru a asigura întregii populații suficientă vitamina D3. În același timp, totuși, s-ar putea economisi între 16 și 25 de miliarde de dolari SUA, deoarece numărul bolilor cronice ar scădea atât de drastic. Acesta este motivul principal pentru care medicamentul de astăzi încă închide ochii la vitamina D: pur și simplu este prea ieftina și prea eficienta.

"În ultimii ani, o serie de cercetări științifice au arătat că deficiența de vitamina D provoacă cancer, osteoporoză, depresie, diabet, boli de inimă și boli de rinichi. Cu alte cuvinte, deficitul de vitamina D este piatra de temelie pe care se sprijină mașina de profit a industriei farmaceutice. Majoritatea banilor mari care sunt acum bagati în cuferele industriei cancerului și ale companiilor de medicamente provin de la pacienți care au o deficiență îngrozitoare de vitamina D", scrie Mike Adams pe NaturalNews.com.

Prin urmare, companiile farmaceutice încearcă prin toate mijloacele să mențină nivelul de vitamina D al populației cât mai scăzut posibil. În 1980, de exemplu, au fost lansate campanii de amploare pentru a avertiza populația despre "pericolele soarelui": Ar trebui să evitați soarele de la ora 11 la ora 15, exact când razele UVB sunt cele mai puternice și de departe cele mai puternice. Se formează vitamina D. Nu mai poți face plajă fără protecție solară care însă reflectă și astfel blochează razele UVB. Ca să nu mai vorbim de toate nanoparticulele cu care te ungi pe piele. Doza zilnică recomandată de vitamina D a fost crescută de guvernul SUA de la 400 UI la 800 UI și acum la 2000 UI pe zi, ceea ce conform Dr. John Cannell, fondatorul și șeful Consiliului American pentru Vitamina D , este complet ridicol și aproape criminal. Ar fi necesare doze zilnice mult mai mari, mai ales în America, deoarece o mare parte a populației este obeză și/sau are pielea închisă la culoare. Persoanele obeze au nevoie de un aport mult mai mare de vitamina D, deoarece celulele adipoase stochează vitamina D, iar persoanele cu pielea închisă au nevoie de aproximativ 10 ori mai multe raze UVB pentru a produce aceeași cantitate de vitamina D.

În 2010, 70% dintre americanii albi aveau deficit de vitamina D. În rândul populației afro-americane, cifra a fost de 97 la sută, ceea ce s-a reflectat și într-o rată mult mai mare de cancer în rândul negrilor. Declarațiile cercetării sunt clare în acest sens: conform unui studiu, vitamina D previne 77% din toate tipurile de cancer.

În Germania, nivelul mediu anual de vitamina D este de 16 nanograme pe mililitru de sânge (ng/ml). În timpul iernii, aceasta este chiar și doar 8 până la 12 ng/ml. Pentru comparație: valorile sub 20 de ng/ml sunt deja însoțite de plângeri vegetative, cum ar fi oboseală, somn agitat, spasme musculare și lipsă de impuls.

Prin urmare, numai aceste cifre pot fi folosite pentru a explica de ce o mare parte a populației suferă de afectiunile cronice menționate. Vitamina D nu poate fi produsă de organism în lunile de iarnă din octombrie până în martie. Datorită poziției joase a soarelui, razele UVB sunt filtrate de atmosferă și, prin urmare, nu ajung la suprafața pământului. Cu toate acestea, tocmai aceste raze UVB sunt necesare pentru ca organismul să poată produce însuși vitamina D. Deci, în acest timp, nivelul de vitamina D scade cu 20% lună după lună. Acest lucru duce la afecțiunile familiare de iarnă, cum ar fi depresia, gripa, răceala etc.

Numai că, mai ales vara, obțineți suficientă lumină de la soare pentru a forma cel puțin un nivel de vitamina D de peste 20 de ng/ml. "Valoarea de vară" medie în Germania este de 24 ng/ml. Dar chiar și acest lucru este departe de a fi optim. Se vorbește despre asta doar la 50 până la 90 de ng/ml - o concentrație de vitamina D în sânge, de altfel, pe care o au majoritatea popoarelor primitive care trăiesc pe ecuator.

Apropo: în doar 30 de minute de plajă, organismul produce 10.000 până la 20.000 UI de vitamina D3 (adică 250 până la 500 de micrograme, adică un sfert până la jumătate de miligram) prin piele. În ciuda acestui fapt, oamenii de știință și producătorii de medicamente au susținut timp de zeci de ani că dozele de vitamina D peste 400 UI erau toxice și, în același timp (încă din anii 1930) produceau "noi" medicamente împotriva cancerului care nu conțineau nimic mai mult de 50.000 UI de vitamina D2.

Exemplul cu plaja arată, de asemenea, că bunul simț ar face aceste "unități internaționale" mult mai mari. La urma urmei, este doar o unitate de măsură arbitrară. De asemenea, ar fi potrivit și natural dacă cantitatea de vitamina D creată de organism într-o jumătate de oră ar fi pusă la una până la două UI în loc de zece mii de ori. – Dar în acest fel se poate crea mult mai bine impresia populației neluminate că "cantitățile zilnice recomandate" ridicole și de fapt deja scăzute din punct de vedere penal sunt de fapt suficiente. În același timp, acest sistem descurajează mulți oameni să ia doze foarte "mari" (și în mod corespunzător eficiente) de vitamina D.

Sursa: https://www.zeitenschrift.com/artikel/die-sagenhaften-kraefte-von-hochdosiertem-vitamin-D3

Articole despre vitamine, vitamina d